reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

aha jeszcze dwie rzeczy
daffi to ty pisalas o tym kremie nie??swietny jest- krostki zniklnely!

a druga: ktora z Was to Karolina GR***** (dz*********)

reklama
Cześć Mamuśki!
Ech, miałam piekielny tydzień i zero czasu na BB. Co tam u Was ?:) Próbowałam nadrabiać, ale po 30 stronach się poddałam (1,5 godziny czytałam;P). Jedne mają chrzciny inne śluby, pięknie! A Daffi, bo nie doczytałam, napisz jak w końcu mężulo na portfel zareagował :) Biedaczysko, pecha miałaś, nie ma co!
A na mój piekielny tydzień złożyło się :
1. Skok rozwojowy + kryzys laktacyjny - już mieliśmy iść do pediatry zeby mieszanke zapodać, ale pan laktator jak zwykle uratował sytuacje, ponadto kupiłam sobie te nowe super niby tabletki Lactinatal i całkiem nieźle poskutkowały, przez 2 dni miałam nawał pokarmu jak po porodzie :p Teraz juz znow sie miekkie zwiski zrobiły, ale przynajmniej podbudowałam sobie EGO tymi dwoma napompowanymi dniami ;D
2. Poszukiwania działki - wreszcie w kupe sie zebralismy i obiecalismy sobie ,ze w ciagu miesiąca kupujemy. 2 lata sie do tego zbieralismy, a ceny radosnie szły w górę ;D Plan jest taki, żeby do grudnia 2011 się wyprowadzić do Chatki-Purchatki ;P A wszystko spowodowane sąsiadem, który robi remont całodobowo i do tego jak sie mu zwraca uwagę to wygraża się potwornie i jest jeszcze gorzej ;/
3. Do tego permanentna 2-dniowa migrena - masakra
4. Straszny okres, masakra, myslalam,ze wykrwawię się na śmierć :)

Ale już wszystko za mną, teraz może być tylko lepiej !
A u Lolka znów troche problemików. Głowa mu znów zaczela nagle kręcić się w jedną stronę ( a mieliśmy już to za sobą i był symetryczny), więc walczymy o "obustronnizm" (wrzasków jest cała masa, ech;/ i tak wszystko lepsze niż łażenie na rehabilitacje). Oczka ropieją już dwa! Któraś widziałam napisała, że to za wczesnie na przeczyszczanie kanalików u okulisty, kurcze, a kiedy można już to robić ? Bo antybiotyków mu z pewnością nie będę podawać. No i problem nr 3 czyli potwornie sucha skóra, ale jak! Nic nie pomaga, ani baileum oilatum i te inne specyfiki. W dotyku jak papier, masakra i cała pokryta taką jakby gęsią skórką suchą ;( Pewnie od wody, bo ostatnio chyba sporo dochlorowali, bo wali niemiłosiernie chemikaliami (nienawidzę bloków!:( ).
Zaraz jakieś aktualne fotki dorzuce w galerii ;-)

AAA i dziś kończymy 12 tygodni! :D

cześć dziewczyny, nie nadrabiam bo nie mam czasu na te 15 stron.

tyle co rzuciły mi się w oczy problemy z mężami - daffi, kasiek - wytrzymajcie. trzymam kciuki za jakieś delikatne "pranie mózgów" waszych mężów, niech zmądrzeją. mój się opamiętał na szczęście i już się nie kłócimy a i przy Danielku pomaga.
a dziś dostałam od K piękną różę a od Danielka tulipanka :-)
no i wszystkiego najlepszego kobietki!

a ja jade do krk..nie wytzymam juz dluzej...
moje malzenstwo legnie w gruzach wlasnie...

zacznij cos robic bo sie wykonczysz !!

kasiek doskonale ci rozumiem
ja dokonca zycia bede złaowac ze zamieszkalismy z tesciowa
bo nasze stosunki na tym ucierpiały i moje zdrowie psychiczne:-D:baffled:
tylko ze ja juz tyle lat mieszkam ze do pewny rzeczy juz przywykłam:-(

jeszcze miesiac a moze dwa i wkoncu sie wyprowadzimy:-):-):-)
tak sie ciesze:blink:

ty przynajmniej masz wizje ze sie wyprowadzisz ... ja jak sie wybuduje to ona pojdzie mieszkac z nami !! tylko w nowym domu ja bede dyktowac warunki !!

Kopciuszku co do szmerow wujek kazal kontroloac i mowi ze duzo dzieci to ma u wiekszosci samo zanika....

aa i jeszcze poradzl abym nie dawala tgo jabluzka teraz...
mowi ze jak na cycu to ie wstrzymac nawet do 6 m-ca..
bo dzieci na cycu nie trawia tylko wchlaniaja mleko matki i jak sie nauczy dziecko trawic to zacznie tez trawic mleko matki a nie wchlaniac i mleko nie bedzie spelnialo roli takiej jak powinno czyli nie bedzie wartosciowe i przeciwciala tez zostana strawione...

dzici na mieszankaxch od poczatku trawia i im mozna podac wczesniej...

niezla teoria z tym trawieniem ... ja chyba agatce cos dam jabluszka bo znowu z kupa walczymy ...

Na początek WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !! babeczki moje kochane :)
nastepnie. LUUZNA babo Gartulacje!! :*

no a do mnie dzisiaj mama zadzwonila..mowi ze jest do sprzedania mieszkanie 3pokoje, kuchnia i lazienka za 75 tys :0
nosz okazja..!
po czym dodaje.. 'jesli nie wyjdziesz za bartka i od niego odejdziesz to Ci kupimy to mieszkanie a jak masz zamiar naprawde znim byc to tego nie zrobimy'
najpierw mnie zatkalo pozniej sie rozbeczalam.. i palnelam tylko ze od niego nie odejde
no i sie rozlączyłam..!

jak by sie moi tak wtracali do mojego zycia to bym chyba telefonow od nich nie odbierala ... a twoja mama przegina i powinnas jej to jasno i wyraznie powiedziec !! albo zaakceptuje twoj wybor albo straci dziecko !!

anoola za 75 tys ? za 3 pokojowe jeju ja za 1 pokojowe bym dala tyle he okazja jak nic

wika wodzislaw to nie wielkie miasto - tam sa takie ceny ...

no ale blisko mojej mamy wiec nawet nie mowie bartkowi bo sie pewnie nie zgodzi :p

no tak ale to u mnie juz trwa ponad 2 tyg i jeszcze sie nie przestawily..
nie odciagam calego pokarmu tylko troche sciagam ..bo raz sie wystraszylam ze mi sie jakis guzek zrobil... no panikara jestem ..;p
dzisiaj se troche w nocy odciagnelam i piers mi sie troche rozluznila i mnie nie bolalo..
no bo ilez mialam czekac az sie samo ureguluje...
sie znowu jakiegos zapalenia nabawie i bede wyć z bólu..

przestawia sie !! nie panikuj :) i nie odciagaj tylko karm tyle ile majka chce !!

i jeszcze pozniej wyslala mi smsa zebym wpadla dzisiaj.. bo ide do gina i tak jakby niedaleko od niego do mojej mamy..
nie chce mi sie tam isc ..bo pewnie bedzie chciala cos znowu na B nadawac.. a ja mam tego powyzej uszu juz..;/

przypadkiem tam nie idz!!

Witam popołudniowo:) wieczorkiem śniegu u mnie trochę napadało, ale dzisiaj słonko pięknie grzeje, więc zrobię obiadek, poczekam na mężulka i idziemy na lufry wydac urodzinowe pieniążki ;) :-D
Kopciuszku- pare dni temu pisałas o tym kemie, jak tylko dostanie mąż wypłate to pójde za Twoja radą i kupie go;) ale mam pytanie do Ciebie, podawałaś Patrykowi ten dziecięcy odpowiadnik esupmisanu, jak on się nazywa, i czy jest naprawde skuteczny ?

reklama
Do góry