reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

anoola za 75 tys ? za 3 pokojowe jeju ja za 1 pokojowe bym dala tyle he okazja jak nic

luuuzna a Ty z Torunia jestes??
a meza tez moge wziasc :-D
Igorka to oczywiscie ze tak ;-)

reklama
luuzna no ja wczoraj probowalam a krzycza ze za maly hmm zalazy jaka spacerowka wiesz chodzi o to zeby dziecko jezdzilo na plasko ponoc najlepiej do 5 miesiaca a moja ma ta funkcje ze jest bardzo plasciutko i ma nawet na nozki takie cos ze zawijam do gory i mam pewnosc ze sie nie zsunie mi bo jest taka blokada i lezy plasciutko wzielam spiworek z gondolki bo wiadomo w gondolce jest o wiele wiele cieplej bardziej chroni takze juz bede chodzila ale tylko jak bedzie cieplo bo jednak zawiewa z roznych stron i napewno mu zimniej... wczoraj bylam wyprobowac bo mi przyszedl i musialam czy nie trzeba reklamacji juz skladac hehe ale jakby nie bylo tego zawijanego na nozki to bym sie bala ze sie zsunie wiec zalazy jaka masz spacerowke ...

Witam się Kobiety i wszystkiego naj naj... :-)

Anoola, mi radzono na SR żeby nie odciągać pokarmu a piersi same się przestawią. Tak to tylko podkręcisz laktację i będą wytwarzały więcej mleka niż Majka potrzebuje :no:

mam pytanie do mamusiek synków- jakie sa w dotyku jądra waszych kawalerów? bo ja ostatnio zauważyłam że Filipek ma taki tarkowaty worek mosznowy..., troche zgrubiały, nie wiem jak to opisac..,ale zastanawiam się czy to normalne...???
Maciej też chyba taki ma jak mu zimno i się mu wszystko obkurcza ;-)

daffi tulę mocno, nic nie doradzę bo dziewczyny już chyba wszystko powiedziały, ale życzę ci mądrych decyzji ;-)

A u nas nastąpił kryzys :baffled: Maciek zrobił się bardzo marudny a dzisiaj w nocy wstawał 4 razy :szok: Jako noworodek nawet tak często nie wstawał :no: Nie ma gorączki, ale jest wyraźnie niespokojny :-(
Obstawiam ząbki, choć nie wiem czy słusznie :confused: ale strasznie się ślini, pakuje rączki do buzi, i łapie się z lewej strony za buzię (mam nadzieję, że to nie ucho :no:). Wiecie co to może być i czy słusznie obstawiam? Powinnam iść do pediatry czy znacie może jakieś domowe sposoby na złagodzenie bólu dziąsełek...

no a do mnie dzisiaj mama zadzwonila..mowi ze jest do sprzedania mieszkanie 3pokoje, kuchnia i lazienka za 75 tys :0
nosz okazja..!
po czym dodaje.. 'jesli nie wyjdziesz za bartka i od niego odejdziesz to Ci kupimy to mieszkanie a jak masz zamiar naprawde znim byc to tego nie zrobimy'
najpierw mnie zatkalo pozniej sie rozbeczalam.. i palnelam tylko ze od niego nie odejde
no i sie rozlączyłam..!
Fajna okazja ale bardzo przykre, co powiedziała mama;-(
luuzna no ja wczoraj probowalam a krzycza ze za maly hmm zalazy jaka spacerowka wiesz chodzi o to zeby dziecko jezdzilo na plasko ponoc najlepiej do 5 miesiaca a moja ma ta funkcje ze jest bardzo plasciutko i ma nawet na nozki takie cos ze zawijam do gory i mam pewnosc ze sie nie zsunie mi bo jest taka blokada i lezy plasciutko wzielam spiworek z gondolki bo wiadomo w gondolce jest o wiele wiele cieplej bardziej chroni takze juz bede chodzila ale tylko jak bedzie cieplo bo jednak zawiewa z roznych stron i napewno mu zimniej... wczoraj bylam wyprobowac bo mi przyszedl i musialam czy nie trzeba reklamacji juz skladac hehe ale jakby nie bylo tego zawijanego na nozki to bym sie bala ze sie zsunie wiec zalazy jaka masz spacerowke ...

To podłuż jeszcze dodatkowo jakiś koc żeby jak najbardziej płasko było;-)

anoola za 75 tys ? za 3 pokojowe jeju ja za 1 pokojowe bym dala tyle he okazja jak nic
no ale blisko mojej mamy wiec nawet nie mowie bartkowi bo sie pewnie nie zgodzi :p
Witam się Kobiety i wszystkiego naj naj... :-)

Anoola, mi radzono na SR żeby nie odciągać pokarmu a piersi same się przestawią. Tak to tylko podkręcisz laktację i będą wytwarzały więcej mleka niż Majka potrzebuje :no:

.
no tak ale to u mnie juz trwa ponad 2 tyg i jeszcze sie nie przestawily..
nie odciagam calego pokarmu tylko troche sciagam ..bo raz sie wystraszylam ze mi sie jakis guzek zrobil... no panikara jestem ..;p
dzisiaj se troche w nocy odciagnelam i piers mi sie troche rozluznila i mnie nie bolalo..
no bo ilez mialam czekac az sie samo ureguluje...
sie znowu jakiegos zapalenia nabawie i bede wyć z bólu..

Fajna okazja ale bardzo przykre, co powiedziała mama;-(
i jeszcze pozniej wyslala mi smsa zebym wpadla dzisiaj.. bo ide do gina i tak jakby niedaleko od niego do mojej mamy..
nie chce mi sie tam isc ..bo pewnie bedzie chciala cos znowu na B nadawac.. a ja mam tego powyzej uszu juz..;/

mam aniola nie dziecko..:-D
nie dosc ze w nocy funduje mi jedna pobudke tylko.. to teraz spi od 9 i nie ma zamiaru przestac.. :-D
tylko co jakis czas slysze jakiegos bączka z pupci a tak to śpi jak zabita.. :p

reklama
no tak ale to u mnie juz trwa ponad 2 tyg i jeszcze sie nie przestawily..
nie odciagam calego pokarmu tylko troche sciagam ..bo raz sie wystraszylam ze mi sie jakis guzek zrobil... no panikara jestem ..;p
dzisiaj se troche w nocy odciagnelam i piers mi sie troche rozluznila i mnie nie bolalo..
no bo ilez mialam czekac az sie samo ureguluje...
sie znowu jakiegos zapalenia nabawie i bede wyć z bólu..
Hmmm to już sama nie wiem :no: Ja niestety mam pokarmu ledwo ledwo na styk więc nawet po całej nocce nie jestem obolała... Może faktycznie powinnaś troszkę odciągać tak jak to robisz ;-)

A mieszkanko faktycznie w okazyjnej cenie... choć sytuacji z rodzicami nie zazdroszczę :baffled:

Do góry