reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Haaaaa powrócilam z martwych:-D:-D:-D:-D:-D
A wiec nie zaczynam zdania od "a wiec"
jestem po pierwszym okresie-lalo sie ze mnie jak z dziurawego wiadra(always na noc przeciekal po 3godz tak ze spodnie byly czerwone:szok::szok:)
Anoola dobrze, ze potwierdzilas ze z toba gadalam w szpitalu bo myslalam ze to obca laska byla:laugh2::laugh2: A na zapalneie polozna najpierw kazala wzias ibuprom potem rozmasowac na cieplo piers( goraca woda w malej byutelcie i masowac lub goracy prysznic), potem to sciagnac-luba dac dziecku do sciagniecia( z tym ze mnie to cholernie bolalo jak mala pila) a potem kapusta z lodowki po spotkaniu z ubijakiem do kotletow-podobno sok z kapusty dziala leczniczo!!oczywiscie caly czas masowac!!! z tym, ze u mnie ibuprom dzialal krotko i goraczka wracala i wzielam duomox i przeszlo jak reka odjal!!!

My dzis bylismy na szczepieniu Mała wazy 4650:szok: i szczepionak 5w1 wyszla nas 115zeta

Emwu ale mnie biora sentymenty:rok temu myslalam czy chcem juz dziecko czy nie chcem:eek::eek: ale glupia bylam:laugh2::laugh2:

to najważniejsze.
Kopciuszku a kupiłaś ten balsam Cetaphil? bo ja się nad nim właśnie zastanawiam... Daniel ma okropnie suchą skórę, aż mu schodzi płatami. smaruję go całego przy każdej zmianie pieluchy ale tu trzeba coś konkretniejszego, więc albo kupię Physiogel albo ten Cetaphil. zadowolona jesteś z niego?
Tak kupilam dzis:tak:nie stosowalam jeszcze bo najpierw mam stosowac masci :tak:zaplcilam niecale 30 zl za Cetaphil.
A ten kremik do twarzy Nutritic jest rewelacyjny i jak wspaniale pachnie:-)

dziewczyny ratunku!!!

wzoraj w nocy rozbolała mnie lewa pierś.. tzn tak od dołu bolało..
na tyle mocno ze nie umialam lezec na lewym boku a jak podałam małej do jedzenia to straaaasznie bolalo jak sie przysysala..
zmierzylam temperature i mialam 37,4 stopnie..

w dzien minelo...
az ok 17 masakrycznie zaczela bolec nie glowa.. nawet uszy mialam czerwone..
zmierzylam temp.. i tam 38,8 !!

wzielam paracetamol..- bo podobno mozna przy karmieniu...
i poki co wypocilam sie jak dzika świnia a temp spadła tylko do 38...
i co robić? czy to moze byc od tego cyca? czy po prostu mnie zaczyna choróbsko lamać? :(

Ja obstawiam piers:tak:i u mnie wtedy bylo tak samo od tego:tak:niestety nie obylo sie bez antybiotyku:no:temperatura po paracetamolu wogole nie chciala spadac:no:zrob tak jak Mea radzi:tak:przegotoj mleczko jesli masz powyzej 38,2:tak:ja tego nie zrobilam i potem maly mial problemy z brzuszkiem i kupka:tak:A ta piers nie jest czerwona?Bo wiesz jesli jest zapalenie to powinna byc goraca i zaczerwieniona:tak:choc u mnie bylo to widoczne dopiero chyba 3 dnia.Przed karmieniem rozgrzej a zaraz po obkladaj kapusta:tak:
a ja przechodzę chyba kryzys laktacyjny :sad: Daniel coraz częściej głodny po cycu, dziś zjadł dwie 120ml Nutramigenu... i wlewam w siebie ile się da płynów i często przystawiam do piersi ehhhh :eek:

Spokojnie,lek przed tym,ze dziecko sie nie najada to najczestszy powod rezygnacji z karmienia piersia i przejscia na butelke:tak:kryzys minie,tylko ty badz cierpliwa:tak:nie denerwoj sie,pij koper wloski,nie podawaj smoczka,niech maly lepiej ciagnie cyca,laktacja znowu sie rozbuja;-)

Dopiero nadrobiłam,
ja już bez licznej dziatwy, dziś wieczorem brat odebrał co jego :-D skłamałabym gdybym napisała, że nie jestem zmęczona, ale radziłam sobie bez problemu, tylko ciszy mi brakowało :-)

Aga jak robisz surówkę z czerwonej kapusty? Ja nigdy nie robiłam a mam ochotę. Tylko pytanie czy małego nie dopadną po niej wzdęcia.

Nessi, tobie to by się pomoc przydała na kilka dni. Potrzebujesz odreagować i nauczyć Minia regularnych posiłków, ale faktycznie żeby mu często nie dawać najlepiej gdyby był u kogo innego na rękach. Wpadaj do mnie, to pomogę :-)

Marta, głowa do góry, będzie dobrze, wierzę w to.
A ja zaobserwowałam, że Franka siusiaczek jest ciągle na jedną stronę, od kilku tygodni układam go a drugą ale to nic nie daje. Jak sprawdzam pieluszkę po jednym siusianiu to ewidentnie widać, że sika na jedną stronę. Jak myślicie czy to jest problem?

a bylyscie z tym spinaniem u neurologa ? bo nas pediatra skierowala -Gabrysia przy lezeniu na pleckach albo brzuszku w rogalik sie zwijala i doktor kazala sprawdzic czy nie jest to napiecie miesniowe ...na szczescie wszystko jest ok a ze Gabi sie tak w jedna strone skrecala to w wyniuku polozenia w brzuszku :tak: ma przejsc samo:tak: ale bardzo dobrze ,ze poszlismy i uwazam ,ze z kazdym dzieckiem powinno sie pojsc (zreszta pani doktor to samo powiedziala) bo pokazala nam rozne cwiczonka ktore wspomagaja rozwoj ruchowy dziecka :tak:
Eliza, a gdzie byłaś u neurologa? Szukam dobrego, mam skierowanie ze szpitala właśnie do neurologa, miałam Franka skontrolować ok 3 m-ca. On też ma ciągle zaciśnięte piąstki, ale ogólnie spięty nie jest.

Hej dziewczyny :-)
Nie wiem jak to się dzieje, dopiero co Wam się skarżyłam i obiecywałam sobie, że Was nadrobię a tu znowu mam 60 stron i kilka dni zgubione w życiorysie. Za miesiąc na pewno nadrobię. Wszystko będzie lepsze za miesiąc ;-)
Dziś kolejny "cudowny" dzień, ale obiecałam i nie będę narzekać. Za to się pochwalę. A właściwie nie się a szwedzki urząd, który po 13 tygodniach postanowił, że Misia może jednak dostać imię i przestać być określana jako Flicka, czyli dziewczynka czy jako przecinek po moim nazwisku :-) Od dziś Misia oficjalnie we wszystkich papierach ma wpisane Michalina Konstancja i nazwisko ojca :-D Jestem taka szczęśliwa! Teraz możemy się zabrać za wyrabianie paszportu - mam nadzieję, że polska ambasada nie weźmie przykładu ze Szwedów i wystarczą im 4 tygodnie na to, bo już mamy wykupione bilety do Polski! Trzymajcie kciuki! :-D
A jutro może wreszcie wyjdziemy na krótki spacerek, bo ma się nieco ocieplić. Przy -22 troszkę się boję wychodzić z nią ;-) Jutro ma być zaledwie -4 więc może się przemogę. Choć po ostatnim spacerze ciągle jeszcze kicha i ma zatkany nosek... Mam nadzieję, że ciepłe powietrze znad Polski dotrze wkrótce i do nas, bo choć świat wygląda niesamowicie pięknie pod tym całym śniegiem, to jednak wyjście z 3-miesięcznym bobasem wydaje mi się nieco ryzykowne. Zwłaszcza, że tu nie odśnieżają ścieżek, tylko czekają aż się ubiją od chodzenia i sypią żwirkiem.
No nic, czekam dalej aż pomoc drogowa zholuje Mojego Mężczyznę i jego wspaniały wóz na parking... Dwie godziny temu mówili, że to już długo nie potrwa ;-) Na szczęście udało mi się uśpić Małą, więc mam pare minutek dla siebie (dopóki nie wstanie koło 2-2:30 na pierwsze śniadanie).

Ja obstawiam piers:tak:i u mnie wtedy bylo tak samo od tego:tak:niestety nie obylo sie bez antybiotyku:no:temperatura po paracetamolu wogole nie chciala spadac:no:zrob tak jak Mea radzi:tak:przegotoj mleczko jesli masz powyzej 38,2:tak:ja tego nie zrobilam i potem maly mial problemy z brzuszkiem i kupka:tak:A ta piers nie jest czerwona?Bo wiesz jesli jest zapalenie to powinna byc goraca i zaczerwieniona:tak:choc u mnie bylo to widoczne dopiero chyba 3 dnia.Przed karmieniem rozgrzej a zaraz po obkladaj kapusta:tak:
to sie dowiedzialam...
ta piers jest zaczerwieniona w miejscu w ktorym mnie boli.. ale jakas specjalnie goraca nie jest..

fajnie ze wiedzialam o tym przegotowaniu mleka..
niedalej jak 3h temu mialam 37stopni.. wtedy dopiero Majke karmiłam.. a teraz ja nakarmiłam a pozniej zmierzylam sobie temp i mam 38,3 ;/

to sie dowiedzialam...
ta piers jest zaczerwieniona w miejscu w ktorym mnie boli.. ale jakas specjalnie goraca nie jest..

fajnie ze wiedzialam o tym przegotowaniu mleka..
niedalej jak 3h temu mialam 37stopni.. wtedy dopiero Majke karmiłam.. a teraz ja nakarmiłam a pozniej zmierzylam sobie temp i mam 38,3 ;/
Mam nadzieję że już lepiej.
marta100-u mojego męża sprawa z jądrem została zaniedbana bo kiedyś nikt nie zwracał na to uwagi a teraz są problemy więc musisz się przemęczyć dla dobra dziecka-będzie dobrze:tak:

Ja moge sie przemeczyć, to nie problem, gorzej z dzieckiem, Jak któras mama przechodziła operacje dsziecka to wie jakie to przeżycie... najbardziej boje sie o małego, bo Antoś był operowany jak miał 1,5 roczku a konsekwencje operacji sa do dziś. On po tym zaciął się, przestał mówić, ile my przeszliśmy wizyt i u foniatry i u logopedy żeby jego mowę odblokowac:-(

Dzisiaj trochę pospałam, ale ''szałem snu'' bym tego nie nazwała :-D
Młody słabo śpi, albo sobie robi z nocy dzień albo ma coś z zębami bo brzuchy to go nie bolały a zachowywał się jakby mu coś tam przeszkadzało, intensywnie się ślini :eek:

reklama
Dzisiaj trochę pospałam, ale ''szałem snu'' bym tego nie nazwała :-D
Młody słabo śpi, albo sobie robi z nocy dzień albo ma coś z zębami bo brzuchy to go nie bolały a zachowywał się jakby mu coś tam przeszkadzało, intensywnie się ślini :eek:

A oszukanie z wodą pomogło??
No jeżeli by to były zęby to miałby spuchnięte dziąsełka.

Do góry