reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

A to tak może wracać laktacja sama od siebie??

ja prawie wcale nie mialam pokarmu ale bralam tabletki na zasuszenie... skonczylam brac 3 dni wczesniej niz powinnam...ale myslalam ze juz go nie ma... i po 2tyg nie brania tabletek nacisnelam na obie piersi by sprawdzic czy nic nie ma juz.. a tu zonk bo wycisnelam kilka kropel.. i od tego czasu mam coraz wiecej i jak wczoraj nacisnelam to lecialo juz duzo wiecej.. zaczynam odciagac i sa efekty....

reklama
wszystkiego Naj Uleńka!!!!

stwierdzam ze dziecka butelkowego nie przestawi sie na cyca!
julka za dlugo jadla butle by ciagnac piers!
jak jej dalam piers to ona dziubek otworzyla i lizala czekala az wejdzie jej dalej do buzki.. jest nauczona smoczka a mi laktacja wraca po malutku..

spróbuj ją przystawić w kapturkach ochronnych - sa w aptekach, najlepsze philips'a avent, tylko te najmniejsze, ja miałam problem z przystawianiem w szpitalu bo tam dokarmiały butlą i mały nie chciał ciągnąć bo po co-skoro mu tam fajnie samo leciało. Te od noworodków poleciły żeby kupić właśnie te kapturki ochronne na brodawki - mój pomyślał że to smoczek z butelki bo to guma heh, i ciągnął jak marzenie :) a jak się bedzie krzywić to w strzykawce lej mleko na ten kapturek to powinna ciągnąć. Mój później mi ładnie wyciągnął brodawki bo miałam wklęsłe, w sumie tylko tydzień przez te kapturki, i już nie były potrzebne. Teraz fajnie ciągnie z cyca, i z butelki /daje mu wode kooperkową na pierdzenie/ i super z tego i z tego. Powodzenia :)

spróbuj ją przystawić w kapturkach ochronnych - sa w aptekach, najlepsze philips'a avent, tylko te najmniejsze, ja miałam problem z przystawianiem w szpitalu bo tam dokarmiały butlą i mały nie chciał ciągnąć bo po co-skoro mu tam fajnie samo leciało. Te od noworodków poleciły żeby kupić właśnie te kapturki ochronne na brodawki - mój pomyślał że to smoczek z butelki bo to guma heh, i ciągnął jak marzenie :) a jak się bedzie krzywić to w strzykawce lej mleko na ten kapturek to powinna ciągnąć. Mój później mi ładnie wyciągnął brodawki bo miałam wklęsłe, w sumie tylko tydzień przez te kapturki, i już nie były potrzebne. Teraz fajnie ciągnie z cyca, i z butelki /daje mu wode kooperkową na pierdzenie/ i super z tego i z tego. Powodzenia :)

mam kapturki bo mialam tak poranione sutki jak ciagnela cyca ze bez kapturkow bym nie wyrobila.. a racja nie pomyslalam o tym.. zawsze to cos.. nie ebde musiala ciagle odciagac i w butli podawac... bede mogla z kapturka jej dawac.. ehehe sprobuje i wam napisze!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
bardzo chetnie.. bo mu to juz planujemy od narodzin julki i przystalo definitywnie na Chorwacji bo była mowa jeszcze o Egipcie i Grecji....

o nie ...jak dla mnie Egipt odpada na pewno...z dzieckiem nie ma co ryzykowac tam jechac , bo sensacje zoladkowe sa tam gwarantowane...my jak tylko przyjechalismy bylismy na prochach zeby wakacji na kiblu ,ze tak powiem nie spedzic a z takim maluchem to bym w zyciu sie nie odwazyla...
ale chorwacja bardzo chetnie...kurcze ,ale byloby fajnie:tak:

dokladnie ! pisalam o tym samym pare stron wczesniej:tak:

Czy komuś pomógł FISSAN na rozstępy?? Stosuję. Ale od niedawna regularnie. Ciekawa jestem czy cokolwiek to da. Jak skończę opakowanie a efektów nie zobaczę to może CEPANA kupię. Ktosik tu polecał..

I moje drugie pytanie czy z rozstępami na brzuchu mogę opalać się w solarium? Chciałabym do ślubu być troszkę opalona bo biała jestem jak papier toaletowy..;P

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Bylam sobie na spacerku sloneczko swiecilo super tylko ze musialam jezdzic ciagle ta sama trasa jakies 200 m odsniezonego chodnika ale co tam:) Mam pytanko z racji tego ze moj T wraca za 3 tygodnie ( hura hura hura:) musze sie zrobic na bostwo o ile sie da hehe pojde do fryzjera na pazokietki i chcialam sie troche opalic bo rok bez slonca bylysmy przeciez no ale na solarke to ja czasu nie mam bo maluszka nie ma z kim zostawic i chcialam isc na to opalanie natryskowe byla ktoras na tym a jak tak to raz wystarczy zeby byc brazowiutkim czy trzeba pare sesji zaliczyc?

reklama
Do góry