reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Uleńka naj naj naj lepszego:)

Ja domek posprzątałam, Malutka w wózku leży i śmieje się do grzechotek. Wcześniej leżała na kanapie i obserwowała salon:)
Nocka jak od długiego już czasu, super:) Nie mam większych problemów by się wysypiać. Poza dzisiejszym rankiem, ale to przez Mojego Faceta bo zaczął w grę grać w łóżku po 6 jak wrócił z roboty i słyszałam każdy dźwięk z gry.. Boziu Boziu. A jak się oburzył jak zwróciłam mu uwagę:p Maniak Cwaniak.

Co do wakacji to nie planujemy. 8 maja mamy ślub, na to jakby nie patrzeć masę kasy idzie, może akurat się zwróci i gdzieś wyjedziemy, ale wątpię. To zależy jak Mój urlop dostanie.

reklama
Nio super!! Trzeba wziąć pod uwagę fakt że pobyt nad naszym morzem jest bardzo dobroczynny dla dziecka bo wyjątkowo dużo jodu w Bałtyku jest:tak:
My ze względu na miejsce zamieszkania jeździmy do Pałangi na Litwe;-) mamy bliżej;-) i prawie cały czas autostrada jedziemy:-)
w czerwu śmigamy nad morze do znajomych na ślub to się nawdychamy troszkę :tak:

Z tego co ja wiem to dziecko nie powinno siedziec dluzej niz 3 godziny w foteliku:tak:dlatego maja byc czeste postoje jesli juz sie gdzies jedzie z malenstwem:tak:

niestety tak jest...nie wiecej jak 3 godziny..moje to by i znioslo wiecej , bo smacznie zawsze zasypia no ,ale i tak uważam ,ze podróż samochodem nie jest dobrym rozwiązaniem w tak długą trasę...

wszystkiego Naj Uleńka!!!!

stwierdzam ze dziecka butelkowego nie przestawi sie na cyca!
julka za dlugo jadla butle by ciagnac piers!
jak jej dalam piers to ona dziubek otworzyla i lizala czekala az wejdzie jej dalej do buzki.. jest nauczona smoczka a mi laktacja wraca po malutku.. zasuszalam pokarm i te tabletki jeszcze mam ale nie biore ich na nowo moze laktacja sie rozkreci teraz i bede mogla karmic ja swoim mleczkiem ewentualnie sztucznym dopajac!:-D

spróbuj z nakładką:tak:

ojoj... to znak ze trzeba uwazac juz.. ehhh
ja swojej tez nie zostawiam nigdzie... nawet na sekunde na przewijaku..te nasze szzkarby przewracaja sie na brzuszek pleckow itp i trzeba uwazac.... moja na szczescie nie ma mozliwosci przepelznac tam gdzie koncza sie ochraniacze i sie uderzyc... a pozatym wiekszosc dsnia spedza w lezaczku bo lozeczkojest jej bardzo obce!
jeśli moge coś doradzić to nie trzymaj Małej cały czas w leżaczku, bo nie ma możliwości własnie przekręcania się i nie cwiczy mięśni potzrebnych później do raczkowania ...moi znajomi z wygody cały czas dziecko w lezaczku trzymali a pozniej byl klopot ,bo maly nie umial sie przewrocic na brzuszek, glowy nie podnosil, nie chcial raczkowac i dostali skierowanie na rehabilitacje ,bo dzieciak juz powinien zaczac siadac a nawet nie umial sie przekrecac...

reklama
dziewczyny kupywalyscie maty edukacyjne??
jakie macie??
ja sie zatanawiam i nie wiem czy kupic...
sprawdzaja sie u was?

u mnie mata to podstawa !!! mala ja uwielbia ... zamiennie z karuzela w lozeczku :)

hi hi moj tez kampera chce kupic :tak: a ja sie smieje ,ze niezly przeskok..z motocyklowych wojazy po swiecie bedziemy camperem sie turlać :-D
co do zagranicznych wyjazdow to nie wyobrazam sobie z tego zrezygnowac...polske zwiedzamy weekendowo od wiosy do jesieni a wakacyjnie zawsze gdzies dalej ruszalismy ...i dlatego mamy plany wyjezdzac nie w upalne miesiace ,bo wiem ,ze to nie ma sensu tylko jak jest normalna temperatura...tak jak u nas latem :tak:
...i na szczescie nie musimy planowac nic wczesniej a decyzja o wyjezdzie zazwyczaj zapadaly z dnia na dzien, wiec zobaczymy jak to bedzie w maju może ...

my jak sami jezdzimy to tez nie planujemy ... jedziemy na zasadzie "gdzies dojedziemy, namiot rozbijemy i jakos to bedzie" ... z dzieckiem juz trzeba miec punkt docelowy, pewne spanie i jedzenie ... a camper to luksus na jaki nas raczej nie stac ... moze co najwyzej pozyczymy ... moze szfagier w koncu kiedys kupi ... bo narazie to tylko duzo o tym mowi :)

Do góry