reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

No i co wrocil calo i zdrowo Joasiu? Dobrze, ze go puscilas. Moj wczoraj kazal sobie obiecac spacer rowerowy. Ciekawe czy bedzie pamietal dzisiaj:-p
NO wrocił wrocił ,szczesliwy jak nigdy !!!!! A mama ktora sie nim opiekowala powiedziala ze tak grzecznego chlopca to jeszcze nie widziała hahahah ...dobra dobra to tylko pozory - wstydzil sie na bank hahaha :)
Ulzylo mi jak zobaczylam ze wracaja :sorry:.Zapowiedzieli ze bede go zabierac za kazdym razem -mam nadzieje ze juz lzej to przejde ;)

reklama
NO wrocił wrocił ,szczesliwy jak nigdy !!!!! A mama ktora sie nim opiekowala powiedziala ze tak grzecznego chlopca to jeszcze nie widziała hahahah ...dobra dobra to tylko pozory - wstydzil sie na bank hahaha :)
Ulzylo mi jak zobaczylam ze wracaja :sorry:.Zapowiedzieli ze bede go zabierac za kazdym razem -mam nadzieje ze juz lzej to przejde ;)

przynajmniej się wybawił a Ty miałaś czas tylko dla siebie :evil: i wilk syty i owca cała :-D

Joasia
no tak patrzę a Patryś ma już 8 lat to już mały cwaniak :-D
Moi nie potrafią nawet udawać spokojnych przy kimś :-D

Witam wszystkie grudniowe Mamuśki:-)
Ja również mam termin na grudzień dokładnie 01.12.2009.​
Mieszkam w Irl.Północnej i tu lekarz stwierdził ten termin choć jak dla mnie to wypada później,bo wiem kiedy dokładnie było zblirzenie,ale po pierwszym usg podtrzymał ten termin.
Już sama nie wiem jak to sie liczy:confused2:
Jestem teraz w 21 tygodniu i czekam na drugie usg,a pierwsze miałam dopiero w 18 tyg.paranoja...
Tutaj wogóle sie nie przejmują ciążą,,miałam wkońcu badania krwi w 18 tyg.ale nic nie wiem czy jest wszytko ok czy nie mam anemii itp.
Ktoś ma również niezbyt miłe doświadczenia ze służbą zdrowia w UK?

Pozdrowionka

witam wieczorkiem właśnie próbowałam nadrobić zaległości z dzisiejszego dnia ale to jest chyba nie możliwe jestem na godzinie 11.00 apropos bujaków to ja już mam bo mój mąż jest producentem wyrobów z wikliny , a co do opalania to lekarz mi zabronił leżeć na ostrym słońcu ale ja leże w cieniu i też nieźle opala właśnie z zeszłego tygodnia opalenizna mi zaczyna schodzić mam bąbelki na cycusiach:szok: a któraś z was wkleiła linka z łóżeczkiem naprawde super ja też takie chce

witam wieczorkiem właśnie próbowałam nadrobić zaległości z dzisiejszego dnia ale to jest chyba nie możliwe jestem na godzinie 11.00 apropos bujaków to ja już mam bo mój mąż jest producentem wyrobów z wikliny , a co do opalania to lekarz mi zabronił leżeć na ostrym słońcu ale ja leże w cieniu i też nieźle opala właśnie z zeszłego tygodnia opalenizna mi zaczyna schodzić mam bąbelki na cycusiach:szok: a któraś z was wkleiła linka z łóżeczkiem naprawde super ja też takie chce

A dziękuję bo chyba o mojego linka z łóżeczkiem chodziło. Chyba nikt inny tu nie zapodawał.

Wow... ale zasuwacie dziewczyny, godzinę mi zajęło nadrobienie od wczoraj. Naprawdę warto kupić 'język niemowląt'? I ile te cudo kosztuje tak w przybliżeniu? Ech, jak tak czytam Wasze wypowiedzi o zakupach, urządzaniu pokoju, remontach...to zaczynam się zastanawiać czy aby nasza decyzja o dziecku nie była zbyt pochopna. Ja większość rzeczy będę miała używaną a o osobnym pokoju nie mam co marzyć. Martwię się nawet czy wystarczy nam pieniędzy na opłacenie tego wynajmowanego, które mamy. W ogóle jakiegoś doła dzisiaj mam.
Tak a propo ciążowych zachowań naszych małżów, to moje Kochanie dalej chudziutkie jak patyczek ale też dalej wysokie i superprzystojne:-) Zachcianek i humorów nie zaobserwowałam więc to już drugi inny. Chociaż to może dlatego że ja też humorów i zachcianek nie mam... No i mieszczę się w prawie wszystkie przedciążowe ubranka

Ja też się mieszczę we wszystkie przedciążowe:) Ale ciążowe są wygodniejsze:)) Np rybaczki z gumą - ojj bardzo sobie chwalę:)

Ja wkoncu nadrobiłam zaległosci:-)ale bylo czytania.
U mnie był pan z neostrady i prawdopodobnie mam modem zepsuty,chodzi dopuki sie nie przegrzeje czyli około pól godziny i potem sie rozłacza:wściekła/y:normalnie oszalec idzie.Trzeba go wymienic na nowy-jesli dadza bo nie wiem czy jest gwarancja albo kupic:wściekła/y:i kurna znowu wydatek:wściekła/y:
Co do chust to ja nie miałam i jakos dałam rade:-)teraz nie wiem ale chyba tez nie bedzie mi potrzebna,zreszta okaze sie w praniu.
A powiedzcie mi dziewczyny (te co maja juz dzieci) czy wy tez macie obawy jak to teraz bedzie wygladać?Czy np.jak dzidzia zapłacze to nie bedzie budziła lub budził starszych dzieci?Mnie czasami takie obawy dopadaja:tak:

Ja tez mieszcze sie jeszcze w duzo obran sprzed ciazy ale sa mało wygodne,cisna brzusia szczególnie spodnie.

reklama
Ja też się mieszczę we wszystkie przedciążowe:) Ale ciążowe są wygodniejsze:)) Np rybaczki z gumą - ojj bardzo sobie chwalę:)
Jedne sobie kupiłam- faktycznie fajne ale do pracy nie bardzo mi się nadają ale śmigam w starych sukienkach i też mi bardzo wygodnie:) Na ciążowe ubranka nie mam pieniążków na razie:( Ale ja mam tylko taką piłeczkę niewielka a w biodrach, udach i w biuście nie urosłam- po weekendzie może się wreszcie pochwalę swoim brzuszkiem. Ba, pod biustem nawet mi się obwód zmniejszył co mnie dobiło. Poszukiwanie stanika z obwodem 60 pod biustem w rozsądnej cenie trwa...

Ostatnia edycja:
Do góry