reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

No to wklej zdjęcia lampek, może w rzeczach dla dzieci. Pooglądam z chęciom.

Ale jeszcze ich nie mamy:-( Ale wybraliśmy już w sklepie. Tam nigdy żadnego rodzaju lamp nie brakuje to mam nadzieję, że z miesiąc jeszcze tam poczekają na nas bo jak pomalujemy sypialnię to od razu pokój Małej i od razu po malowaniu Mój chce lampy wieszać. Na pewno wkleję fotkę jak już będziemy je mieć:-)

reklama
Spokojnie, zdeterminowani rodzice moga osiagnąć wszystko:tak: ja od samego poczatku kładłam Antka do łóżeczka za każdym razem:tak: brałam tylko do karmienia, po karmieniu odbijało mu sie i go odkładałam spowrotem, nie był uczony zasypiac przy karmieniu i do noszenia żeby zasnął:tak: trzeba tylko wytrwałym być.
Nie toleruje też spania z dzieckiem, do niczego dobrego to nie prowadzi:no: A wiadomo, ze zmęczonej mamusi najwygodniej dzidzie do łózka wziąc, nakarmić i żeby dzidzia zasnęła.

Fatalny błąd. Córka kuzynki ma 3 latka i do dziś śpi między rodzicami!! Mimo, że ma swój pokoik i swoje łóżeczko!

Tak Emwu poducha super wynalazek, miałam taką przy Antosiu, sprawdziła się w 100%:tak:
a to chusta, są tez inne, wiązane ale to dla starszych dzieci.
693901946

Chysta tez mi sie podoba - obawiam sie jednak ,ze nie uzytkowalabym jej wystarczajaco czesto. Ja malo gdzie chodze. Na spacer bede wolala z wozkiem a wszedzie indziej poruszam sie samochodem. Po domu ..hm...nie wiem czy wygodnie - pomysle nad tym. Poczytam ciut wiecej.

Chysta tez mi sie podoba - obawiam sie jednak ,ze nie uzytkowalabym jej wystarczajaco czesto. Ja malo gdzie chodze. Na spacer bede wolala z wozkiem a wszedzie indziej poruszam sie samochodem. Po domu ..hm...nie wiem czy wygodnie - pomysle nad tym. Poczytam ciut wiecej.

Z chustą można i po domu chodzić:tak: u mnie np sprawdzi się bo mam małego Antosia, zawsze dziecko moge przy sobie mieć i wolne ręce:tak:

Ja chcę taką (od 3 miesiąca są nosidełka tego typu)

ORYGINALNE, KULTOWE, NOSIDEŁKO promocja, Jakość (661290244) - Aukcje internetowe Allegro

Chusty mi się nie podobają.

W książce o rozwoju niemowląt znalazłam, ze dzieciom do 6 m-ca nie wskazane jest noszenie w nosidełku. Do tego okresu tylko chusta jest właściwa.
Nie nosidełko, ponieważ u dzieci do około 5 m-ca ich mięśnie i stawy nie są jeszcze na tyle dojrzałe, aby zneutralizować pionowe obciązenie kregosłupa, stawów biodrowych i miednicy.
takim dzieciom trudno jest dłużej utrzymywać głowke w górze, szybciej się męczą,poza tym nie widzą świata oprócz bluzki rodzica, skrecaja sie i wyginaja w bok, z reguły w tą samą stronę. W efekcie rosnie zagrożenie utrwalenia u dziecka asymetrycznych nawyków:-(
Nosząc dzieci w chuście nalezy pamiętać, ze do 5 miesiąca życia nie wolno nosić dziecka pionowo.

W książce o rozwoju niemowląt znalazłam, ze dzieciom do 6 m-ca nie wskazane jest noszenie w nosidełku. Do tego okresu tylko chusta jest właściwa.
Nie nosidełko, ponieważ u dzieci do około 5 m-ca ich mięśnie i stawy nie są jeszcze na tyle dojrzałe, aby zneutralizować pionowe obciązenie kregosłupa, stawów biodrowych i miednicy.
takim dzieciom trudno jest dłużej utrzymywać głowke w górze, szybciej się męczą,poza tym nie widzą świata oprócz bluzki rodzica, skrecaja sie i wyginaja w bok, z reguły w tą samą stronę. W efekcie rosnie zagrożenie utrwalenia u dziecka asymetrycznych nawyków:-(
Nosząc dzieci w chuście nalezy pamiętać, ze do 5 miesiąca życia nie wolno nosić dziecka pionowo.

A ja czytałam, że do 3 miesiąca. Tak czy siak i tak zamierzałam to kupić jak dziecko będzie potrafiło siedzieć podparte bo dla mnie to też nie halo było, że do 3 miecha.

reklama
Ogólnie stanowcza jestem i ja i Mój, może się uda:-) My będziemy mieli nianię elektryczna przy łóżku i w ogóle będziemy mieć co by się móc ruszyć czasem do innego pokoju gdy dziecko będzie spało:-)
My mieliśmy nianię z philipsa.
Super się sprawdzała, nawet przed domek wychodziłam jak mała spała.
Amelka była przy nas 3 tygodnie jak zaczęła wstawać nie częściej, niż co 2 godzinki poszła do siebie.:-D
Jonasz był prawie 4 miesiące z mężem w sypialni ale tylko dla tego, że on pracował po 12 godzin i w nocy był z dziećmi sam bo ja leżałam na neurologii:angry:

Do góry