reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

a mój Daniel mi zawsze zaśnie przy cycku i się nie najada... i budzi się po godzinie, dwóch...
ani się obudzić nie daje. jak mam go przekonać do opróżnienia chociaż jednej piersi? bo on zjada jakieś 50 ml i śpi... :unsure::hmm:

Pamiętaj, że dziecko przy cycu wykonuje kawał cięzkiej roboty ... szybko się męczy i musi potrwac zanim wyrobi sobie odpowiednią technikę ssania :tak:

reklama
A kiedy ten czas spania ulegnie przedłużeniu ?:) i czy znaczy to, że na cycu bedzie dłużej siedział ?:)

Wiesz z tym jest roznie:tak:moja corka jak miala skonczone 2,5 miesiaca spala juz prawie cale noce,budzila sie okolo 5 na cyca i dalej kima:tak:ale kryzys znowu sie pojawil jak skonczyla 4 miesiace:tak:znowu budzila mi sie co 3-4 godziny:wściekła/y:nie musi wtedy dluzej wisiec na cycu bo bedzie szybciej ssal:tak:

MAARTA czyli co ty mowisz ze to skaza?No a powiedz mi czy to moze byc po rosole?Bo za kazdym razem w poniedzialek ma tych krostek wiecej a ja jem rosol tylko w niedziele?

No niestety, Franek slabo przybral, przez tydzien jakies 100-150 gramow :(
Chyba wybiore sie prywatnie do pediatry..
Albo do szpitala zadzwonie na noworodkowy i niemowlecy, ech ;/

Mogą to być te pleśniawki, ale upewnij się u lekarza. chociaż ja mam raczej złe opinie o prywatnych lekarzach bo przez nich byłam z małą w szpitalu to jednak może ty lepiej trafisz ;-)

Lorelei, Maciek ma niedługie drzemeczki ;-) Takie od 30 min do 1h ;-)

A dzisiejsza noc była boooska :-) Maciek zasnął zaraz po karmieniu o 21, zbudziłam go o 5 na karmienie i na następne o 8 :-) No i teraz obowiązkowa drzemka ;-)
Musze sie tez postarac o wydłużenie tej aktywności, a karmisz tylko piersią czy butelką tez dokarmiasz?

Teraz juz bedzie przybieral mniej jak w pierwszym miesiacu:tak:

A ja chyba zwarjuje:wściekła/y:dzis zauwazylam ze chyba znowu malemu wyskakuja krosti:-(najdziwniejsze jest to ze ja jeszcze nie wprowadzilam nabialu:no:wiec po czym?
Zjadlam wczoraj jeden kawaleczek ptasiego mleczka,czyzby po tym?No chyba ze po paczku ktorego zjadlam w tlusty czwartek?Narazie jest tych krostek niewiele,boje sie ze znowu go wysypie:-(Wczoraj posmarowalam go tez mleczkiem ale to chyba nie od tego:no:
Tez stawiam na ptasie mleczko tym bardziej ze tam jest czekolada, jeden z silniejszych alergenów

Kopciuszku - na cycu ile Twój Patryś najdłużej spi ?

Nie do mnie pytanie, ale tez pozwole sobie odpowiedzieć ;-) 5 godzin

MAARTA czyli co ty mowisz ze to skaza?No a powiedz mi czy to moze byc po rosole?Bo za kazdym razem w poniedzialek ma tych krostek wiecej a ja jem rosol tylko w niedziele?

Ciekawe z tym rosołem:eek: ale jaki mógłby by być w nim składnik co by szkodził??
A czy skaza to nie wiem bo i równie dobrze w ptasim mleczku mogłaby i czekoladka zaszkodzic, jak pisała Lirelei.

Wiesz myśle, że skoro nie jesteś pewna skazy zrób test, zjedz np plasterek żółtego sera i zobaczysz czy to na nabiał uczulenie. Tylko odczekaj ze dwa dni;-)

Ja swojego oduczyłam spania, łaskotkami, dotykaniem, generalnie wszystkim co przeszkadza spać, teraz zasypia już przy końcówce posiłku :tak: wtedy wywala cyca ... Bo miałam tak samo jak Ty, 5 min possał i zaczynał się robić senny, jak przeoczyłam moment zasypiania to nie byłam już go w stanie ocucić :tak: wtedy tak jak piszesz, po godzinie, dwóch góra dokładka i znowu to samo .......
Moja robila to samo ze zasypiala.. w szpitalu kazali smyrac ją koło bródki.. tak jak ida kości ze szczęki to ja pobudza do ssaani.. i mimo zamknietych oczek je.. na koniec dopiero jak zasnie to sama puszcza cyca.. :)

no i moja królewna spi najdłuzej 5h.. dzisiaj tak bylo że zasnęła o 21 a obudziła sie pierwszy raz po 2 :)
no ale pozniej juz wstaje miedzy 5 a 6 kolo 9 .. i wali kime jeszcze teraz od 9 :)

Wiesz z tym jest roznie:tak:moja corka jak miala skonczone 2,5 miesiaca spala juz prawie cale noce,budzila sie okolo 5 na cyca i dalej kima:tak:ale kryzys znowu sie pojawil jak skonczyla 4 miesiace:tak:znowu budzila mi sie co 3-4 godziny:wściekła/y:nie musi wtedy dluzej wisiec na cycu bo bedzie szybciej ssal:tak:

a dodajecie do rosołu jakas vegete lub cos w tym stylu? bo tam tez jest troche chemii..

Tylko pierś ;-) i Maciek przesypia do 8h...
naprawde super,moge tylko pozazdroscic :-)

reklama
Dziewczyny, właśnie wykąpaliśmy Franka i zauważyłam, że w miejscu szczepionki na gruźlicę jest wielka gula :szok: Podchodzi ropką więc pewnie pęknie zaraz, ale jest ogromna. Stasiek takiej nie miał :no: Słyszałam, że tego się nie rusza. Czy np. po pęknięciu gdy ropka wychodziła oczyszczałyście to jakoś? Może po tych kilku latach zmieniły się zalecenia co do pielęgnacji tego miejsca?
absolutnie nic sie z tym nie robi :tak: tak powiedzieli mi w szpitalu i taka info mam wklejaona do ksiazeczki...tak moze byc ,wiec spokojnie:tak:

Do góry