reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

reklama
Jestem wlasnie na etapie rozmyslan co zrobic zeby zlikwidowac brzuch ;-) Ale niestety "etap rozmyslan" trwa juz dosyc dlugo :-D i jak patrze na swoje poczynania to nic nie zapowiada ze szybko przejde do kolejnego etapu

Jestem wlasnie na etapie rozmyslan co zrobic zeby zlikwidowac brzuch ;-) Ale niestety "etap rozmyslan" trwa juz dosyc dlugo :-D i jak patrze na swoje poczynania to nic nie zapowiada ze szybko przejde do kolejnego etapu
Emira uwierz że nie Ty jedna;-)
Dobra, spadam lulu bo jutro na 9 mam zajęcia a potem muszę jeszcze z paniami urzędniczkami powalczyć- becikowe... Dobrej nocki Lachony;-)

Lidka nam na światłach też często płacze w foteliku. Ogólnie jeste ok jeśli śpi albo jedzie. Ale nie odnioopsłam wrażenia że jest jej niewygodnie. Po prostu nie podoba jej si ę siedzenie samej z tyłu. A jak jedziemy to trochę nbią kołysze więc nie wrzeszczy. W domu ostatnio włóżyłam ją do fotelika bo nie wzięliśmy leżaczka do teści ów i było ok, leżała i się cieszyła więc to nie kwestia niewygodnej pozycji. No aler tak nbyło u mnie. Próbowałaś włożyć małego w domu?
I ja pisałam wcześniej, że dziecko nie bedzie miało dużo luzu w foteliku;-) kwestia polubienia jazdy autem.

Emira radzę przyzwyczajać dziecko do jeżdzenia bo bedzie coraz gorzej, pisałam wczesniej o fotelikach od 0 do 18 kg, rozejrzyj sie za takimi. Podejrzewam, ze masz pewnie fotelik chicco bo chicco mają krótkie pasy.

Kopciuszku widziałam w albumie, że masz taką samą matę jak ja. Kładziesz synka na brzuszku na tej poduszeczce i własnie się zastanawiałam czy mozna juz takiego malucha, bo tam pisało, ze niby od 3 miesiąca dopiero. Na długo tak robisz?
Na brzuchu od samego początku trzeba kłaść:tak:Ale nigdy nie można spuścić dziecka z oczu jak lezy na brzuszku.
Na forum o karmieniu piersia laktacja.pl Doradca Laktacyjny twierdzi, ze Aphtin niekoniecznie, bo zawiera kwas borny ktory moze byc dla dzieciatka toksyczny i wlasciwie sam Aphtin od 11-12 roku zycia mozna bezpiecznie stosowac.
Podobno Nystatyna bezpieczna.

I wez tu czlowieku badz madry :no:
Nam pediatra przepisala Apthin jak corka miala 2 miesiace:tak:

Ja osobiście nie uznaję danych z netu, traktuje je z przymrużeniem oka;-)Zdajmy sobie sprawe, ze nasi lekarze pediarzy tez taką wiedzę posiadają i żadenz nich nie przepisze niemowlęciu leku, który mógłby mu zaszkodzić;-)

A na necie różne rzeczy wypisują, wystarczy poczytać jakie argumenty stosują żeby wcale dzieci nie szczepić.

kopciuszku i jak tam wysypka u was?
U nas zupełnie zniknęła :tak: Wprowadziłam kilka dni temu nabiał bo te kozie wytwory jakoś mi nie smakują bleee Póki co buźka jest czysa :tak:
Byłam u pediatry i koleś powiedział mi ciekawą rzecz odnośnie skaz, uczuleń i ogólnie wysypek u niemowlaków... W skrócie kazał mi jeść nabiał w małych ilościach tzn. kubeczek jogurtu podzielić na 3 porcje i jeść rano, w południe i wieczorem, ponieważ nowe metody odczulania polegają właśnie na wprowadzaniu do organizmu alergenów. No i nasze maluszki też muszą się nauczyć walczyć z potencjalnymi alergenami i nie ma co ich zupełnie izolować. Jak się pojawi wysypka mam smarować sudocremem (tu się zdziwiłam) lub linomagiem.
Pisałam o nowych metodach odczulania:tak: po konsultacji z alergologiem. Nalezy pamiętać, że przerwy w niejedzeniu nabiału robi sie 3-4 tygodniowe:-) no i na początek łyżeczka jogurtu, za dwa dni zwiększamy dawkę ale odstępy 2-3 dniowe robimy :tak:
Halo halo lacze sie z 80-tkowymi mamami hahaha :)
Ja waze przy 178 cm 84kg jeszcze nie spadlam z wagi dobrze haha;-)

Ech ta waga:-( u mnie nadal 70 kg i stoi w miejscu, chyba muszę wagę w inne miejsce przestawić to może ruszy:-D:-D

reklama
ja tez sie witam:-)
miska wstala dzis o 4:30 na jedzonko..zaskoczyla mnie ta pobudka.. a teraz slicznie lezy i gada a raczej krzyczy sobie:-)
a jak wam minely walentynki? opowiadajcie chociaz milo bedzie poczytac:-)

Do góry