reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Czesc dziewczyny, alez wy trajkotacie.
Nie ma litosci jak widze dla pracujacych:no:;-)
Ja po pracy i najchetniej to poszlabym na mala drzemke, ale prasowanie czeka, zjesc cos musze a za godzine moja pocieche z przedszkola trzeba odebrac.
Narazie ide wziac prysznic i z talerzem obiadu moze dobrne do konca waszych postow dzisiejszychy:-p Narobilam wczoraj sznycli (czy mielonych kto nie z krakowskich stron) i obiad mam zglowy. Zupy mi sie chce ale to juz chyba jutro do poludnia, bo ide na 13:15 do pracy.

zgadza się, łóżeczko piękne, ja szukam czegoś w sośnie (uwielbiam drewniane meble). i koniecznie fotel bujany do karmienia :-)

Nie wiem czy bujany bedzie taki super wygodny, jak Cie wcisnie w tyl fotela;-) Ja mam taki z ikei, ktory buja sie tylko delikatnie i tylko w tyl. Sprawdzil sie przy Alku i jedyne co chcialm miec to poduszke pod ledzwiami, plus oczywiscie poduchy na kolanach. Posiedz na tym bujaku troche zanim go kupisz i sprobuj sie wczuc w role karmiacej :tak:

Spadam pod prysznic

reklama
Ja osobiscie tez zadnych bujanych foteli nie chce. Jedyne czego mi trzeba to taka polokragla poducha do karmienia , ktora sie zaklad na pas. Rece nie beda bolaly jak dzidzia sie bedzie ciezsza robila.

Karmi sie wszedzie - kuchnia, sypialnia, w lozku, na lozku , pod lozkiem :). Przed telewizorem, w samolocie, u mamy u babci , na spacerze. Gdzie ja bym z tym fotelem latala wszedzie P:). Poducha to poducha. Gdyby ktos jeszcze nie widzial o czym kowie to zaraz wkleje link.
http://www.dzieciowo.pl/2009/05/poduszka-rogal-do-karmienia-pean.html

%5BUNSET%5D.jpg

Poza tym nie chce bujania przy karmieniu. Nie chce tez zasypiania dzidziusia przy karmieniu (z tym pewnie bedzie trudniej) :) - zobaczymy co zycie przyniesie.

Ostatnia edycja:
Emwu popieram Twoją wypowiedz!
U nas też z Antkiem zero bujania było, ani w wózku, ani w kołysce i on za to pieknie sam zasypiał w swoim łóżeczku.:tak:

Zamiast bujania lepiej w chuste dzieciaczka zawinąc i nosić przy sobie:tak: wtedy czuje sie maluszek bezpiecznie kiedy jest przy mamusi a bujanie jest zbędne....

Kiedys polecałam książkę Tracy Hoog "język niemowląt".dziewczyny poczytajcie ją sobie. Tam jest opisany świat widziany przez niemowleta...

No i co karmienia to prawda, że karmi się wszędzie:tak: to tylko na filmach wszystko tak ładnie wyglada- mamusia w fotelu, usmeichnieta karmi;-) rzeczywistośc jest inna....

Ja osobiscie tez zadnych bujanych foteli nie chce. Jedyne czego mi trzeba to taka polokragla poducha do karmienia , ktora sie zaklad na pas. Rece nie beda bolaly jak dzidzia sie bedzie ciezsza robila.

Karmi sie wszedzie - kuchnia, sypialnia, w lozku, na lozku , pod lozkiem :). Przed telewizorem, w samolocie, u mamy u babci , na spacerze. Gdzie ja bym z tym fotelem latala wszedzie P:). Poducha to poducha. Gdyby ktos jeszcze nie widzial o czym kowie to zaraz wkleje link.
Dzieciowo mi!

%5BUNSET%5D.jpg

Poza tym nie chce bujania przy karmieniu. Nie chce tez zasypiania dzidziusia przy karmieniu (z tym pewnie bedzie trudniej) :) - zobaczymy co zycie przyniesie.

Bomba!!

Dziewczyny czy Wy nie macie serca??
Ale napisałyście!

Co do remontów to ja miałam jeden w grudniu ale do wigilii nie wyrobiliśmy się z salonem i mamy jeszcze tylko jego do pomalowania:-)farbę już upatrzyłam-właśnie z duluxa;-)

mój mąż jak większość ma objawy ciążowe-ma większe zachcianki niż ja i do tego zmienność nastrojów:tak:
lech lite-super sprawa-już dawno go odkryłam i jak dla mnie bomba:-)

pokoik dziecięcy-póki co w naszej sypialni, później my będziemy musieli coś sobie w salonie sknocić:tak:

Dzisiaj znowu miałam powtórkę z rozrywki ale byłam cwańsza bo miała leki-lekarz mi mówił,że po tych rozluźniających macicę mogę mieć drżenia rąk i dał mi do tego wyciszające ale nawet największa dawka tych wyciszających okazała się za mała bo tak mnie roztrzęsło,że myślałam,że zawału dostanę. A żebyście minę teściowej zobaczyły. Trzęsłam się jak galareta. Słabo mi się robi na myśl o tym,że przez kolejne dni trzeba będzie to brać-mam nadzieję,że po tygodniu organizm zacznie jakoś normanie reagować:-(

To dobrze, że nie mnie typowałyście choć jak przeczytałam ''kto najwięcej pisze'' to się przeraziłam:D Bo wiem ile mam postów:D Ale dlatego się cieszę, że mnie nie dałyście bo od sierpnia nie będę tak często na forum. Znaczy codziennie, ale wieczorami jak już i to późniejszymi bo robimy centralne w sierpniu, kładziemy panele i inne remontowe sprawy.

Dziś wybraliśmy lampy do pokoju Małej:) Jedna na sufit pszczółkowa i jedna lampka nocna kwiatuszek:)

No to wklej zdjęcia lampek, może w rzeczach dla dzieci. Pooglądam z chęciom.

Spokojnie, zdeterminowani rodzice moga osiagnąć wszystko:tak: ja od samego poczatku kładłam Antka do łóżeczka za każdym razem:tak: brałam tylko do karmienia, po karmieniu odbijało mu sie i go odkładałam spowrotem, nie był uczony zasypiac przy karmieniu i do noszenia żeby zasnął:tak: trzeba tylko wytrwałym być.
Nie toleruje też spania z dzieckiem, do niczego dobrego to nie prowadzi:no: A wiadomo, ze zmęczonej mamusi najwygodniej dzidzie do łózka wziąc, nakarmić i żeby dzidzia zasnęła.

I taka poduszka jest tez fajna jesli macie juz dzieci lub jakichs malolatow w rodzinie co beda chcieli poprzytulac nowego czlonka rodziny. Zawsze to bezpieczniej zalozyc dziecku taka poduszke w pasie i polozyc niemowlaka. Nie ma obaw wtedy ,ze upusci albo scisnie za mocno :).
No i tatus moze ogladac mecz z dzieckiem :). A wstajac po piwo do lodowki nie musi dziecka przekladac tylko poduszke jedna reka przytrzyma. Druga ma wolna na piwo :)>

Spokojnie, zdeterminowani rodzice moga osiagnąć wszystko:tak: ja od samego poczatku kładłam Antka do łóżeczka za każdym razem:tak: brałam tylko do karmienia, po karmieniu odbijało mu sie i go odkładałam spowrotem, nie był uczony zasypiac przy karmieniu i do noszenia żeby zasnął:tak: trzeba tylko wytrwałym być.
Nie toleruje też spania z dzieckiem, do niczego dobrego to nie prowadzi:no: A wiadomo, ze zmęczonej mamusi najwygodniej dzidzie do łózka wziąc, nakarmić i żeby dzidzia zasnęła.

Ja wyznaje dokladnie te same ideologie. Dziecko nad ranem mozna do lozeczka wziasc i poprzytulac, pogilgotac i wycalowac. W nocy powinno spac w swoim lozeczku. Jesli natomiast bylaby taka koniecznosc ,ze musialoby spac z nami wtedy na 100% nie midzy rodzicami. Juz to ustalilismy. Nie ma takiej opcji co bym przestala obok siebie czuc ciepelko mojego partnera. Dzidzia bedzie smigala od jednego do drugiego, rano na przytulanki ale na bank nie stanie miedzy nami . To bardzo wazne zachowac wiez miedzy partnerami gdy na swiecie pojawia sie dzidzia- to oczywiscie moje zdanie. Wiele z Was sie pewnie ze mna nie zgodzi.

reklama
Tak Emwu poducha super wynalazek, miałam taką przy Antosiu, sprawdziła się w 100%:tak:
a to chusta, są tez inne, wiązane ale to dla starszych dzieci.
693901946

Do góry