reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

a jak dlugo zostawiasz mala w czapeczce ??? bo ja czytalam ze powinno sie zdjac po kapieli po max 2h !! bo potem juz dziecko ma sucha glowe a mu cieplo !! wyobrazasz sobie spac w czapce ?? ja nie !! my zdejmujemy po jedzeniu ... mamy wystarczajaco cieplo w pokoju ze nie trzeba czapki ...

ja zdejmuje tez mniej wiecej po jedzeniu:tak: włoski są już suche ,więc nie ma co dzieciaka w czapce kłaść spać:tak:

reklama
a wlasnie co do picia...to nawet jak bedzie duza przerwa w karmieniu to przeciez to i tak sie dostanie do mleka wiec nie wazne kiedy bedzie nasepne karmienie..czyz nie???
tak mi sie wydaje...

a jak dlugo zostawiasz mala w czapeczce ??? bo ja czytalam ze powinno sie zdjac po kapieli po max 2h !! bo potem juz dziecko ma sucha glowe a mu cieplo !! wyobrazasz sobie spac w czapce ?? ja nie !! my zdejmujemy po jedzeniu ... mamy wystarczajaco cieplo w pokoju ze nie trzeba czapki ...

W czapeczce jest maxymalnie jedną godzinę, a niekeidy krócej.

czytam o tym winku tutaj i mnie kusi
ale boje sie przy karmieniu
tylko taki dzien mam z ta %#@$%$% @ ze bym sobie lampke wypila :-(

wypiłam wczoraj jedną lampkę. po 4 godzinach już karmiłam piersią ale też po konsultacji z położną :tak:

a wlasnie co do picia...to nawet jak bedzie duza przerwa w karmieniu to przeciez to i tak sie dostanie do mleka wiec nie wazne kiedy bedzie nasepne karmienie..czyz nie???
tak mi sie wydaje...

no ale alkohol wyparowuje z organizmu. gdyby się tak czepiać to jabłek też nie powinno się jeść bo fermentują :confused2:

no nie mozna podawac.. cycus moze byc na zadanie a sztuczne juznie!!! kurcze musza zaczac malej dioetke wprowadzac bo naparwde za duzo je.. mam w rodzinie kuzynka ktory ma 3 lata i wazy 30kg!!!!:szok:

:szok::szok: toz to moj Patryk tyle wazy ahahhahaha

my juz po szczepieniu ... mala byla bardziej dzielna jak mamusia ... tatus uciekl - wolal nie widziec !!

no wiec zaszczepilismy 5w1 i WZW ... mala po szczepieniu padla i spi ale bardzo jest niespokojna !! musze patrzec czy goraczki nie ma !!

acah wlasnie laduja sie na chomika kolysanki ... sorki ze tyle to trwalo ale za to macie tam 5 plyt :) /2 juz sa a 3 jeszcze sie laduja/ z kolysankami ... polecam mozarta dla bobasa i klasyke bobasa :) my je uwielbiamy :)

zaraz sciagne se kolyskanki od ciebie !
A z tatusia sie popłakałam ot dzielne chlopisko ahahha !

co do tej szczepionki ze szpitala.. to u mojej małej zrobil sie strupek.. wczoraj sie temu przyjrzalam.. po kapaniu jak małą wycieralam to sie on oderwal.. i zostala dziura po tym.. a ze strupkiem wyplynela taka gesta żólta maź..
czy tak moze byc?
jeszcze zobacze dzisiaj jak ją bede do kapania rozbierac jak to wyglada..

u nas nic takiego nie bylo ,ale nie zamartwiaj sie tak moze byc !:tak::tak:

mi przy wypisie powiedzieli ze moze tak byc ... nie ma sie co martwic !!
a mi zaginela karta szczepien !!! szpital wyslal 7 stycznia a w przychodni twierdza ze nei ma i ze mamy dowiezc duplikat !!! burdel na kolkach w tej przychodni !!!

kolejny juz raz twierdze ze nasza pani doktor w przychodni jest o Dupe rozczas !!!! mowie jej ze dziecku ropieje oczko a ta mi na to "tak sie czasem zdarza" !!! no qrwa czy ona czeka na lapowke ?? bo naprawde co jej nie powiem to mnie zlewa !!! dzis jej powiedzialam ze dziecko ma katarek a ona mi ja zaszczepila bo stwierdzila "z noska sie nie leje!!"

dziwna ta lekarka troche :eek: , nie masz innej pediatry w przychodni?
u nas jest troje pediatrow ! i 2 jest w porzadku a jedna baba mnie wqurwia na maxa i do niej nie chodze ,przekonalam sie za czasow jescze Patryka!

mi moja pediatra /ta do ktorej chodze prywatnie/ powiedziala zeby nie dawac nic tylko w razie goraczki interweniowac ... ze to dziecko musie przezyc ...

nam tez tak powiedzieli ! w razie goraczki czopek a tak nic wiecej nie dawac !

my nie zakladamy wogole czapeczki od poczatku :tak:

z Patrykiem zakladalam caly czas a z fifolem se odpuscilam !

no własnie mnie też:tak: dziś ide na wernisaż i chciałabym sie lampeczka napic...naściągałam już 3 butle/porcje mleczka ,nakarmie przd wyjscie o 16, wiec zapasu starczy do jutra rana :tak:wiec chyba moge sobie pozwolić:confused:

jak masz sciagniete mleczko to spokojnie mozesz se chlapnac !;-);-) Raz na jakis czas tez ci mozna przeciez!

a moj Bąbel byl u wuja na rekach i plakal i plakal i nie wiedzialam o co mu chodzi bo jesc dostal..pupa czysta...a on chcial do mamusi! ojejciu...ale sie fajnie poczulam:tak:
u nas dzis pogoda ok:) jakies -3...i nie wieje..:tak::-D

Ja z Patrykiem tez sie tak na poczatku fajnie czulam a poznije juz nie bylo tak milo hahahah byla tylko "chce do mamy i chce do mamy " - taki cycek byl maminy ze masakra ,nie zapomne jak sie szykowalismy gdzies na dyskoteke z jarkiem ,maly do moich rodzicow ,wiecej szykowania i pindziowania bylo niz moje wyjscie warte ,za 15 minut telefon ze maly sie zanosi bo wstal i mamy nie bylo :wściekła/y: i tak przez dlugi czas :-D
Oby fifol nie byl takim cyckiem ! choc wydaje mi sie ze taki wlansie bedzie :eek:

tak mi sie wydaje...
tez sie nad tym wlasnie zastanwiam...trzeba byloby w takim razie te mleko sciagnac i wylac ???hmmm sama juz nie wiem :confused::confused::confused:

wypiłam wczoraj jedną lampkę. po 4 godzinach już karmiłam piersią ale też po konsultacji z położną :tak:

no ale alkohol wyparowuje z organizmu. gdyby się tak czepiać to jabłek też nie powinno się jeść bo fermentują :confused2:

moja polozna mowila ze juz po 3 godzinach od wypicia 1 lampki winka mozna juz karmic piersia ! :tak::tak: Wiec nie ma co sie stresowac za bardzo ! A chociaz dobrze ci zrobilo???

ja to nawet slyszalam ze 15-20 minut tylko w czapce,
pilnuje czapki od kiedy mala sobie cala na buzie przekrecila i zaczela strasznie krzyczec, wiec tylko az sie zagrzeje i przy nas ma

łoooo Boże ! to nieźle zapaśli dzieciaka !:szok::szok::szok:

Najlepiej spytaj sie lekarza jak to rozwiązać...może więcej pić jej dawać...a może ona poprostu chce ssać...obojętnie co ,aby ssac ..to wtedy smoka w buzie i już:tak:

smoka wypluwa po chwili ale dzialaja piastki!! cal;y czas je ssie wiec staram sie ja namawiac do tego ale co z tego jak ona nie dostanie swojej porcji to awanture mega urzadza!!!

reklama
Do góry