reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Radki to fajne chłopaki :tak:;-)

A no:-D:-D

Witam się znad herbatki i gofra :szok::-)

Luuzna torcik super. A jeśli chodzi o pesel to mnie powiedziano, że do 3 miesiąca dzieci są na liście bez peselu, dopiero po tym czasie jeśli się go do przychodni nie poda to skreślają i nie obsługują dzieciaczka.

Tunia, widzę, że się spóźniłam z zarezerwowaniem Anielki. Ehh taka fajna laseczka przepadła mojemu Frankowi :-D To "wystawię" jego, będzie łatwiej, która zechce?

Ja tez dzis gofry jadłam:-D

Do 3 miesiąca:szok:? To mnie po miesiącu poganiali:wściekła/y::wściekła/y:

Ejj no właśnie Aluś jeszcze dziewczyny nie ma:-( Gdzie te laseczki? Mamuśki nie chować córek:-D:-D

reklama
elizko moj mimo mojego mleczka ma problemu z brzuszkiem..;/
czasam kupy nie ma 4 dni, kolki sa od 3 tyg zycia, i ostatnio kupka ze sluzem..teraz bierzemy probiotyk po raz kolejny..
tez nie chce jeszcze przestawac...
tylko ja wogole nie dostawiam go do cycka tylko co dwie/trzy godz sciagam...
takze sumujac sciaganie zajmuje mi ok 2-3 godz dziennie kazde to ok 20 minut a robie to ok 9-10 razy na dobe...dlatego jestem tak zmeczona...wstawac w nocy karmic malego, usypiac sciagac mleko i wyparzac laktator i buteli kazde wybudzenie na karmenie trwa u mnie min. 1 godz..

mysle ze kolki i problemy z brzuszkiem to sprawa indywidualna dzieciaczkow...nie nalezy zganiac na modyfikowane mleczko bo znam dziecki ktore nie zaznaly mleka matki a nie maja wrecz problemow taich jak my...
i tez rosna zdrowo...
hmmm roznie z tym jest w takim razie...ja przez ostatnie pare dni sciagalam tylko, bo juz myslalam,ze mi brodawki odpadna z bolu,wiec wiem o czym piszesz dokladnie:baffled:...kazde karmienie to min 1-1,5godziny...nawet sterylizator sobie kupilam ,bo mialam dosc tego wyparzania ...nie nadarzalam wody w czajniku gotowac:baffled:
ja mam jakis lek przed tym sztucznym mlekiem...raz sprobowalam na noc podac ,bo chcialam sie poprostu wyspac to pare dni sie czailam zanim to zrobilam...na szczescie nic po niem Malej nie dolegalo, oprocz koszmarnie smierdzacej kupy;-),ale spala tyle samo co po cycu ,wiec juz nigdy wiecej nie podawalm...

ja tez mialam wklesle brodawki...Mala w szpitau dostawala butle a ja wyciagalam brodawy laktatorem...jak wyszlysmy do domu Gabysia odrazu zalapala cyca...na poczatku jeszcze z nakladkami ,po 2 tygodniach juz bez...

I ja mam, Antka rok karmiłam i teraz tez karmie i nie mam problemów, Piotruś już ładnie je powyciągał.

magdas dzieki za zaproszenie na youtubie!!! musze przyznac zeswietnie tanczysz!!! kurcze szkoda ze ja zadnych filmikow z gimnastyki nie mam chetnie bym sobie popatrzala! super pamiatka!

a ktora odda core Ryskowi??:-D

mea ja mam plyte z kolysankami ktora go usypia...biore go na rece tule i puszczam badzo glosssssnnoooo kolysnaki..
jak chcesz to Ci powysylam na maila i mozesz zamiescic na chomiku (bo kiedys chyba pokazywalas ze masz) zeby sobie tez dziewczyny sciagnely..

mozesz mi podeslac ... chetnie umieszcze :)
maila moge ci napisac na PM

Jejku tak dawno mnie nie było, że Wy już spotkanie planujecie:szok::-D
Jak gdzieś koło Kutna to idę na to:-D mogę nocować u kumpeli:-)

U mnie po staremu - czyli raz dobrze raz źle...idę dziś wszystko załatwić na chrzciny i tort zamówić. Nie wiem jeszcze do końca jaki motyw wziąć:zawstydzona/y: Chciałam, żeby mi wyżelowali na niebieskim torcie taki obrazek:

http://www.cukierniaagusia.pl/images/products/987141b543e1c9403c6454eb9ba011a1.JPG

Z napisem: w dniu Chrztu Św Alana
Co Wy na to?

kiedy chcesz chrzcic ??

dziewczyny jakiego rozmaru pampersow uzywacie??
moj wazy 5,2kg i mamy 2 ale czesto je przesikuje... czesto juz po godz sa zapelnione tyle siura..

nie wiem czy zmienic na 3.;/czy bedzie z nich wyciekac jak dzieco jest za male??

my ciagle 2 pampersa

O tak:tak: Co do chwalenia dzieci to hehe przewrotniw życiu bywa... Dla przykładu Antek- grzeczny, ułożony ale mówić zaczął jak miał 3 lata. Za to przegania swoich rówieśników w rozwoju ruchowym:tak: umie juz pływac, jezdzic na nartach i na łyzwach;-)sport to jego zywioł i robi to świetnie:-)moj tata jest trenerem i codziennie cwiczą;-) no a ksiazeczek czytac nie lubił nigdy:no: nawet te o autach go nie interesowały. jednak intelektualnie dobrze sie rozwijał, pani psycholog mówiła ze mało zna takich dzieci jak on które potrafia same tak sie bawic, od zawsze potrafił sam sobie zabawy wymyslać, nigdy nie dał mi do wiwatu.
wiec naukowiec pewnie z niego nie wyrośnie... no a ja rozwijam jego zainteresowania. ciekawa jestem jaki Piotr wyrośnie.

a co twoj tata trenuje ?? kurcze fajnie tak ... ja bym chciala zeby moja mama zlapala sportowego bakcyla ... marzy mi sie tez balet ale to juz takie moje fanaberie pro taneczne !!!

Mea w Walentynki:-)
OOO to już:tak::tak::tak:
a co twoj tata trenuje ?? kurcze fajnie tak ... ja bym chciala zeby moja mama zlapala sportowego bakcyla ... marzy mi sie tez balet ale to juz takie moje fanaberie pro taneczne !!!

Trenuje lekkoatletów i pływaków:tak: a ja jako dawna mistrzyni short tracku nauczyłam Małego szybko na łyżwach jezdzic, a na nartach z racji pasji...:tak: w zeszłym roku debiutował i było ok.
a balet.... hmmm super:-)

A ja sie muszę pochwalić jaki wczorak komplement usłyszałam:-)
Szwagier..brat mojego Arka zawsze się naśmiewał ze mnie że od tyłu mozna mi na policzki napluć:-):-):-) A wczoraj mi powiedział że jak jeszcze schudnę to sie stracę:-):-):-)
Wierzcie mi że w jego ustach to jest mega komplement;-)

I muszę się trochę pochwalić moją córeczką:sorry2::-)
W styczniu skończyła dwa latka a oto co umie:
-nazywa wszystkie kolory
-zna prawie wszystkie literki alfabetu:-) teraz uczymy się cyferek:tak:
-zna na pamięć modlitwę "Aniele Boży"
-zna na pamięć swoje ulubione książeczki które muszę jej czytać 100 razy dziennie;-) i kilka wierszyków
-jak napiszę mama, tata, baba, dada, Hania,Tomek to wie co jest napisane

Oczywiście wszystko to opanowała w czasie zabawy...nie myślcie że zamęczam biedne dziecko:-):-):-)
Ale książki mogłaby czytać cały dzień i uwielbia rysować i literki z danonków też się przydają:-)

Koniec chwalenia:tak::-D

Gratuluje umiejetnosci coreczki:tak:moja jeszcze literek nie zna:no:

Ślicznie:-) Nic tylko chwalić:tak::tak:

Nie budź i ciesz się snem:-D:-D Aluś nawet na cycu nie był budzony i było ok:tak: JEżeli ładnie przybiera na wadze, to nie musisz:-)

Co do pampersów, to na noc zakładam 3, bo Alus długo śpi i czasami się budzi, bo mu siku przeszkadza...

To ty mu w nocy nie zmieniasz?

elizko moj mimo mojego mleczka ma problemu z brzuszkiem..;/
czasam kupy nie ma 4 dni, kolki sa od 3 tyg zycia, i ostatnio kupka ze sluzem..teraz bierzemy probiotyk po raz kolejny..
tez nie chce jeszcze przestawac...
tylko ja wogole nie dostawiam go do cycka tylko co dwie/trzy godz sciagam...
takze sumujac sciaganie zajmuje mi ok 2-3 godz dziennie kazde to ok 20 minut a robie to ok 9-10 razy na dobe...dlatego jestem tak zmeczona...wstawac w nocy karmic malego, usypiac sciagac mleko i wyparzac laktator i buteli kazde wybudzenie na karmenie trwa u mnie min. 1 godz..

mysle ze kolki i problemy z brzuszkiem to sprawa indywidualna dzieciaczkow...nie nalezy zganiac na modyfikowane mleczko bo znam dziecki ktore nie zaznaly mleka matki a nie maja wrecz problemow taich jak my...
i tez rosna zdrowo...

U nas tez problem z kupa:tak:dzisiaj znowu zrobil ze sluzem i byla rzadka:-(ale to nie biegunka bo zrobil narazie 1,tak sie zastanawiam czy mu nie zwiekszyc dawki Lakcida na 2 x dziennie:tak:jak myslicie?

Ejj no właśnie Aluś jeszcze dziewczyny nie ma:-( Gdzie te laseczki? Mamuśki nie chować córek:-D:-D

Co sie dziwisz,tyle tu przystojniakow ze ciezko bedzie:-D:tak:moj tez nie ma partnerki.

reklama
Do góry