reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Czesc Dziewczynki :happy2:

Mam pytanie do mam ktore karmia tylko cycem. Jak to jest ze sciaganiem mleka i podawaniem od czasu do czasu butelka? Do tej pory nasz robaczek nie mial nic innego w ustach poza cycem ale chce czasem sciagac i podawac butelka zeby nie byc taka uwiazana. Czy Wasze skarby zaakceptowaly od razu butelke? Jak to wplywa na laktacje? Kiedy sie sciaga mleko? Czy dzieciaczki po sprobowaniu butelki nie wolaly jej niz cyca? Dzieki :tak:

I jeszcze jedno - czy ktoras z Was uzywa pasa ciazowego? Jakie efekty?

Jedziemy wlasnie kupic naszemu maluszkowi hustawke. Mam nadzieje ze ja pokocha :-) A i musze sie pochwalic ze nasz skarb dzis w nocy spal cudownie - polozylylismy go o 9 wieczorem (zasnal sam, przy karuzeli) obudzil sie tylko o 3 i pozniej o 8:30 :happy2:

Teraz lece zobacze co u Was.

reklama
Czesc Dziewczynki :happy2:

Mam pytanie do mam ktore karmia tylko cycem. Jak to jest ze sciaganiem mleka i podawaniem od czasu do czasu butelka? Do tej pory nasz robaczek nie mial nic innego w ustach poza cycem ale chce czasem sciagac i podawac butelka zeby nie byc taka uwiazana. Czy Wasze skarby zaakceptowaly od razu butelke? Jak to wplywa na laktacje? Kiedy sie sciaga mleko? Czy dzieciaczki po sprobowaniu butelki nie wolaly jej niz cyca? Dzieki :tak:

I jeszcze jedno - czy ktoras z Was uzywa pasa ciazowego? Jakie efekty?

Jedziemy wlasnie kupic naszemu maluszkowi hustawke. Mam nadzieje ze ja pokocha :-) A i musze sie pochwalic ze nasz skarb dzis w nocy spal cudownie - polozylylismy go o 9 wieczorem (zasnal sam, przy karuzeli) obudzil sie tylko o 3 i pozniej o 8:30 :happy2:

Teraz lece zobacze co u Was.
Ja czasem daję malutkiej butelkę- na zajęcia chodze;-) Może od razu jej nie pokochała ale jakiegoś większego problemu nie było. Dalej je cyca chociaż jak musiałam dac jej butelkę kilka razy dziennie to potem wieczorem były cyrki bo z cyca nie leciało juz tak jak z butli i krzyk. Ale rano wszystko wracało do normy. Myślę że jak dasz raz na jakiś czas to maluszek nawet nie zauważy. U nas przynajmniej tak jest. Na laktację nie ma to żadnego wpływu- ja odciągam zazwyczaj w nocy albo po nocy- wtedy mleczko jest tłustsze i maluch najada sie mniejszą ilością. Ja zazwyczaj jak wychodzę to zostawiam na jedno karmienie 140 ml, zazwyczaj Lidka nie zjada wszystkiego ale tak 120 ml
A właśnie- zauważyłaś że tak jak mówiłaś mam córeczkę;-) Hihi, a ja tak się upierałam przy chłopczyku:-):-D

wlasciwie to my jestesmy z calej polski i trzeba by znalezc cos posrodku !! myslalam o okolicach lodzi /srodek polski jest gdzies miedzy lodzia a kutnem z tego co pamietam :)/

Ja czasem daję malutkiej butelkę- na zajęcia chodze;-) Może od razu jej nie pokochała ale jakiegoś większego problemu nie było. Dalej je cyca chociaż jak musiałam dac jej butelkę kilka razy dziennie to potem wieczorem były cyrki bo z cyca nie leciało juz tak jak z butli i krzyk. Ale rano wszystko wracało do normy. Myślę że jak dasz raz na jakiś czas to maluszek nawet nie zauważy. U nas przynajmniej tak jest. Na laktację nie ma to żadnego wpływu- ja odciągam zazwyczaj w nocy albo po nocy- wtedy mleczko jest tłustsze i maluch najada sie mniejszą ilością. Ja zazwyczaj jak wychodzę to zostawiam na jedno karmienie 140 ml, zazwyczaj Lidka nie zjada wszystkiego ale tak 120 ml
A właśnie- zauważyłaś że tak jak mówiłaś mam córeczkę;-) Hihi, a ja tak się upierałam przy chłopczyku:-):-D

Czyli ogolnie butelka mam nadzieje nie namiesza mojemu robaczkowi w jego systemie karmienia. Butelke planuje podawac tylko od czasu do czasu. Np. jak wychodzimy gdzies albo jedziemy i nagle zachciewa mu sie jesc to krzyczy jak oparzony i musi miec JUZ a jesli akurat nie ma zjazdu to robi sie goraco w samochodzie :happy2: Dobrze ze piszesz ze jak dostaje butle czesto to tez sie przyzwyczaja do niej bo myslalam ze jak juz dziecko nauczy sie dobrze ssac piers to butelka raczej mu nie zaszkodzi.

A jesli chodzi o Twoja dziewczynke to jak tylko zobaczylam ze to dziewczynka to sie usmiechnelam w myslach :tak: Moze wrozyc zaczne... :-D

Hej ja dzis jak zwykle niedziele spedzilam u rodzicow:-)odetchnelam troche,pojadlam dobrego obiadku,wypilam kawcie i jestem zdrowsza:tak::-)
wlasciwie to my jestesmy z calej polski i trzeba by znalezc cos posrodku !! myslalam o okolicach lodzi /srodek polski jest gdzies miedzy lodzia a kutnem z tego co pamietam :)/

Oj tu to by mi pasowalo:-):tak:bliziutko bym miala:-)

MEA mam pytanko,jak ty podawalam Lakcid?Ja daje raz dziennie i jak narazie nie widze super poprawy:no:co prawda sluz juz sie nie trafia ale jest troche jakby zielonkawa:-(robi jedna na dzien.

EMIRA ja tez o tym myslalam:tak:moj maly nie chce zadnych smoczkow wiec myslalam ze nie bedzie chcial butelki ale ktoregos dnia odciagnelam mleczka i dalam butle,wypil:tak:

Hej ja dzis jak zwykle niedziele spedzilam u rodzicow:-)odetchnelam troche,pojadlam dobrego obiadku,wypilam kawcie i jestem zdrowsza:tak::-)

Oj tu to by mi pasowalo:-):tak:bliziutko bym miala:-)

MEA mam pytanko,jak ty podawalam Lakcid?Ja daje raz dziennie i jak narazie nie widze super poprawy:no:co prawda sluz juz sie nie trafia ale jest troche jakby zielonkawa:-(robi jedna na dzien.

no sporo dziewczyn jest z centralnej polski wiec bedzie blisko a reszta bedzie miala srednio na jeza podobna droge :)

co do lakcidu ja dawalam raz dziennie i pani doktor tez mnie uprzedzala ze moze sie na poczatku zdarzyc zielona kupa ... ze raz dziennie to chyba ok !!

kopciuszku, czy po odstawieniu nabiału bierzesz jakieś suplementy (wapń)?
U Maćka chyba jest jednak alergia na nabiał, bo wczoraj wprowadziłam ponownie biały ser i jest nowa wysypka na buźce, ból brzuszka i wrzaski :-(

sluchajcie a kiedy z dzieckiem mozna pierwszy raz isc na basen ??

Nie mam pojecia:no:

kopciuszku, czy po odstawieniu nabiału bierzesz jakieś suplementy (wapń)?
U Maćka chyba jest jednak alergia na nabiał, bo wczoraj wprowadziłam ponownie biały ser i jest nowa wysypka na buźce, ból brzuszka i wrzaski :-(

Ja czasami lykne Feminatal:tak:jak mi sie przypomni:-D
U mnie narazie wysypka calkowicie nie zniknela wiec narazie nie probuje nabialu:no:poczekam do rody,wtedy idziemy na szczepienie to o wszystko wypytam:tak:A u was znilnela tamta wysypka?

reklama
Do góry