reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Oj, ja bardzo wiele razy myslałam o tym by przejść na butle :/ tyle rzeczy mi brakuje, znowu schudłam 2 kg na tej przekletej diecie a wcinam nawet wiecej jak kiedyś .....tylko pytanie co wcinam ? - indyk, pierś,indyk, pierś,indyk, pierś, indyk, pierś, indyk, pierś, indyk, pierś, indyk, pierś, indyk, pierś, indyk, pierś, ...itd.

:confused: napiłabym się kawy, KARMI, zjadła czekolade, pizze, chce gazowanego napoju, ciasta, wypieczonego schaba a nawet konia z kopytami ........
a najbardziej z tego wszystkiego to potrzebuje więcej jak 2,5 godzin snu! :hmm: czasami nie mam czasu nawet sobie głowy umyć, nie mam jak wyjść sobie na zakupy nawet ...:hmm: Żyć nie umierać .......

Młody ma od rana bóle przez wielkie''BÓ'' dosłownie mam chwilę by sobie zrobić siorbatę koperkową , i chyba znowu zaczyna stękać :-(
ja karmiac piersia pilam gazowne i nic nikomu ise nie dzialo.. sprobowalam czasem czegos niedozwolonego a taki jeden pasek czekolady dziennie nie sprawi jakis szkod tak mi w szpitalu pwoiedzieli tylko wqazne by nie porzesadzac!

reklama
Oj, ja bardzo wiele razy myslałam o tym by przejść na butle :/ tyle rzeczy mi brakuje, znowu schudłam 2 kg na tej przekletej diecie a wcinam nawet wiecej jak kiedyś .....tylko pytanie co wcinam ? - indyk, pierś,indyk, pierś,indyk, pierś, indyk, pierś, indyk, pierś, indyk, pierś, indyk, pierś, indyk, pierś, indyk, pierś, ...itd.

:confused: napiłabym się kawy, KARMI, zjadła czekolade, pizze, chce gazowanego napoju, ciasta, wypieczonego schaba a nawet konia z kopytami ........
a najbardziej z tego wszystkiego to potrzebuje więcej jak 2,5 godzin snu! :hmm: czasami nie mam czasu nawet sobie głowy umyć, nie mam jak wyjść sobie na zakupy nawet ...:hmm: Żyć nie umierać .......

Młody ma od rana bóle przez wielkie''BÓ'' dosłownie mam chwilę by sobie zrobić siorbatę koperkową , i chyba znowu zaczyna stękać :-(
Oj bidulek na bóle to moge polecic jedynie kropelki nam pomogly (bobotic kupilam bo sab simplex wtedy nie mialam niestety ale nam pomogly) . Nessi moze jak maly nie spi to bierz go do lazienki w foteliku i sobie wez spokojnie prysznic umyj glowke pomaluj sie ja tak robie klade go na pralce a on siedzi cicho i przyglada sie raczce od otelika z pol godziny hehe no i w sumie do kuchni tez moze po trochu po trochu i sie przyzwyczai mnie juz plecy bolaly bo go nosilam jak mi plakal a teraz to albo na przewijak i sie bawimy w golasa albo na brzuch albo do fotelika malo na rekach go nosze chyba ze mi mocno placze albo karmie i sie przytulamy i powim Ci ze moje plecy sa od paru dni w duzo lepszej kondycji!!! Z miastem to nic nie mow ja wychodze tylko smieci wyrzucic do poniedzialku nigdzie nie wyjde bo moja mama przyjezdza na 5 dni to w koncu sie wyrwe.

Nessi Ty taki szczuplak i jeszcze dieta drakonska moze wprowadz troche urozmaicenia pomalu mi tez mowili ze wszystko z umiarem i nie wzdymajaco nie ciezko bo sie zajedziesz mi to by sie taka dieta przydala no trzymam sie niby ale dzis te placki zjadlam pocieszam sie ze na oliwie i wytarmoszone recznikiem papierowym hihi :)))

Nessi Ty taki szczuplak i jeszcze dieta drakonska moze wprowadz troche urozmaicenia pomalu mi tez mowili ze wszystko z umiarem i nie wzdymajaco nie ciezko bo sie zajedziesz mi to by sie taka dieta przydala no trzymam sie niby ale dzis te placki zjadlam pocieszam sie ze na oliwie i wytarmoszone recznikiem papierowym hihi :)))

Ja jem juz praktycznie wszystko, uważam tylko na nabiał... zjadłam i schabowego, i ciasto, troszke czekoladki, kapustke i nic. Kolki pojawiają się tylko po nabiale.
Zatem można i inne rzeczy jeśc, wiadomo z umiarem:tak:
A najbardziej to mnie na słodkie ciągnie, masakra:no:

NO tak jak sciagalam mleko dla malego jak jeszcze mialam to tez jadlam wszystko tylko w malych ilosciach no wiadomo nie jadlam ciezkich wzdymajacych potraw a i paczka sobie raz zjadlam i cukierka i jablka nabial maly nie mial kolki nic a nic mu nie bylo teraz jak jest na sztucznym nieraz go brzunio boli a wtedy nic i mowily mi babki od laktacji ze mozna wlasnie wszystko tylko nie od razu kilogram jablek a jedno nie cala czekolada a 3 kosteczki itd bo az mi szkoda Ciebie dziewczyno a niestety mimo drakonskiej diety nieraz nie uchroni sie malucha od kolek :/

Ja jem wszystko... oczywiscie w rozsadnych porcjach.. ale wczoraj popelnilam błąd.. zjadłam spaghetti..o_O durna baba .. no i mialam wieczor nieciekawy.. ale noc byla spokojna.. ;)

ja z poczatku nie raz myslalam zeby przejsc na butle ale to bylo chyba bardziej spowodowane tym ze cieżko mi bylo sie w tym wszystkim odnalezc.. zmeczenie po porodzie.. bo odespac tego nie odespalam.. jak mnie po 5 przywiezli na oddzial tak zaraz termometry cisnienie .. itd...

teraz jestem zadowolona ze karmie piersia i ze sie nie poddałam..

a ze moja Majeczka wypracowala sobie juz powoli system to wiem kiedy bedzie glodna.. wiec i na zakupy moge sama jechac i zostawić malą z Bartkiem.. ; )

i nareszcie sypiam w nocy!!
od kilku dni moja córeczka budzi sie tylko raz miedzy 1:30 a 2:00 w nocy :) pozniej dopiero po 6 :)

Jak ja sie ciesze ze karmie piersa:-)ile kasy zaoszczedze;-)chociaz czasami az wam zazdroszcze:tak:zjesc mozecie wszystko,dzieci spia dluzej,nie trzeba byc uwiazanym tak.

haaaa, trzymamy się na cycu! butla wczoraj o 20.30 i jak dotąd same piersi :tak: ale się cieszę...

a co do języka niemowląt to Daniel jest chyba wrażliwcem.. :dry: to po mamusi...

tu sie tworzyly nawet przed narodzinami pary!!!
bo Fifi byl na swiecie i w ciemno Julka została mu przypisana! nie bylo iwadomo czy mu sie spodoba itp... fajnie bybylo jakby nasze dzieciaczki mogly sie spotkac.. ciekawe Asia jakby tak naprawde kiedys sie w sobie zakochaly:-p

reklama
Ja mialam w planach ale nie chce mi sie robic:-(

Jak ja sie ciesze ze karmie piersa:-)ile kasy zaoszczedze;-)chociaz czasami az wam zazdroszcze:tak:zjesc mozecie wszystko,dzieci spia dluzej,nie trzeba byc uwiazanym tak.
ja jem wszystko co chce w dowolnych ilosciach i Malutkiej nic nie dolega...wczoraj nawet jakies fasfoodowe swinstwo zjadlam i wszystko jest ok:tak::happy2:
co do sztucznego to ja sprobowalam dac na noc zeby przespala cala i niestety obudzila sie jak zykle ,nie spala ani pol godz dluzej...no ale nie mam co nazekac ,bo jak zje 21-22 to budzi sie 2-3 a pozniej 6-7 wiec nie jest najgorzej:happy2:

Do góry