reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

NO ja wlasnie nie wiem czy to gazy czy kolki czy jak z tym jest ale chyba takie krotkie ataki to nie kolki tylko lzejsza postac jakas sama nie wiem ale przestalo go bolec polozylam go na macie puscilam mozarta i normalnie sie bawi macha raczkami i nozkami i walnal slonia z piachy wiec jest git hihi ciesze sie bo w dzien nie byl zainteresowany brzusio go bolal i lusterko obserwuje bacznie;)

reklama
Ja zamowilam sab simplex - 3 butelki. Moze w pon lub wt przyjda.
Jak wczesniej podawalam to zadnych takich historii jak bole brzuszka nie bylo. Podawalam bo malemu sie zle odbijalo i ulewal a poza tym kupe robil co 2 dni.
Teraz od jakichs 3 tyg podaje infacol bo mi sie sab simplex skonczyl i juz kilka razy go brzuszek troszke bolal bo stekal i sie wiercil i marudny byl ale dzisiaj ...tego jeszcze nie bylo.
Tez chcialam to kupic a gdzie to mozna zamowic bo w Niemczech wiem ze jest w sumie ja ze Swinoujscia to do Albeku mozna na piechote isc ale sa takie zaspy ze nie bede mamy meczyla bo kawal drogi jednak jest i bym z checia to zamowila.

Hej dziewczyny:-) my już na nowym mieszkanku:-) jestem rozpakowana tylko ze swoich i męża ciuchow! Jutro przede mną wielkie wyzwanie na sama myśl mi się nie chce i mam dość! Julka już wykąpana i o dziwo już śpi. Tak zawsze chodziła o 23 spać a tu taka mija zmiana:-) mam z mężem chwilę dla siebie która musimy wykorzystać bo oszalejemy z tego ciągłego stresu itp. Buziaki od nas:-)

Jutro testuję! Bo jak młody dobije do 6 kg to ja na kolanach będe łazić :no:
Ja od dziś zaczęłam. Mała sama bawiła się, tzn leżała pod karuzelką z 20 minut chyba, zapomniała totalnie o mnie:-) Zachwycała się zwierzaczkami z karuzelki i melodyjka ją uspokajała. No podobało mi się, mogłam się zająć czymś co lubię:-)

U mnie to samo:-(tez nauczylismy nosic i bujac w bujaczku:-(

Co z tego ze ja tak chce zrobic:-(jak potem moj maz wyslu****e:wściekła/y:tescie sie buntuja i mu susza uszy:wściekła/y:dzis tesciu byl pijany w nocy i gadal do tesciowej-ledwo trzymajac sie na nogach ze pojedzie do opieki i to zgłosi:tak:jego słowa-MÓJ WNUK NIE MOZE PLAKAC:wściekła/y:kuzwa to niech on go nosi caly dzien:wściekła/y:tak to jest jak sie nie bawilo swoich dzieci i nie slyszalo sie jak plakaly:wściekła/y:kuzwa jestem zla jak skurwy...

My też nauczyliśmy:tak:
Jezu w takich sytuacjach to dziękuję bogu że mieszkam praktycznie sama (tata na dole się nie liczy)!!!
Raz miałam taką sytuację z teściową przy Hani...byłam tam w porze usypiania i Hania zaczęła płakać...w domu zwykle czekałam aż popłacze bo leżałam przy niej i wiedziałam że tylko marudzi...a teściowa po 5 min przyszła i wzięła ją na ręce bo że niby ona biedna tak płacze:wściekła/y: Tylko że wieczorem ja zostałam ze zmierzłym niewyspanym dzieckiem:wściekła/y:

:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(
No i nas dopadlo.
Kolka??!! Czy zwykly bol brzuszka?? Niewazne .
Moje dziecko cierpi od godziny.
Budzi sie z krzykiem, kopie, placze, nie chce sie uspokoic. Przytulam , glaszcze.
Uspokoi sie na 15 min i znow z krzykiem sie wybudza. Juz tak chyba z 4 raz :-(

Mam nadzieje ,ze za usnie na troszke glebiej i mu przejdzie.

Biedny...ucałuj Maxia od nas:tak:

Hej dziewczyny:-) my już na nowym mieszkanku:-) jestem rozpakowana tylko ze swoich i męża ciuchow! Jutro przede mną wielkie wyzwanie na sama myśl mi się nie chce i mam dość! Julka już wykąpana i o dziwo już śpi. Tak zawsze chodziła o 23 spać a tu taka mija zmiana:-) mam z mężem chwilę dla siebie która musimy wykorzystać bo oszalejemy z tego ciągłego stresu itp. Buziaki od nas:-)

Super że już jesteście po przeprowadzce...choć roboty przy tym nie zazdroszczę;-):tak:
A nadrabianiem się nie przejmuj...my na ciebie poczekamy a taka okazja mogła się więcej nie trafić:tak:

Karnitynko a ty podajesz jakieś krople na ten ból brzuszka?

wieczorne zasypianie mojego dziecka to zmora ... po 2h zastapil mnie mariusz ...

moka milo ze jestes !! stesknilysmy sie tu za toba i za kilkoma innymi tez !!!

Ja wiem ,ze czko tak zostawic maluszka i niech placze.
Szczegolnie jak juz sie przyzwyczailo do bycia na raczkach.
Proponuje jednak sprobowac stopniowo. tzn jak ju zplacze to ni ebrc tlko np. polozyc sie koo niego. I glaskac i gadac. nawet przytulic i lulac. Ptem przestac lulac i tylko glaskac.
Kolejnym razem usiasc na wprast dziecka (juz sie kolo niego nie klasc) - tak jak daffi i pobawic sie jego syrkami i pogadac.
Nastepnym razem usiasc na wprost i tylko gadac od czasu do casu oglaskac.

Chodzi o takie stopniow oddalanie sie tak aby dziecko nie stracilo poczucia bezpieczenstwa a wy powoli odzyskiwaly wolnosc.
Wiem,ze latwo sie pisze a czasem nie wychodzi.
Ale sprobujcie chociaz. A moze akurat...

trzeba to zaczac testowac ... zobaczymy czy sie uda

Ja zamowilam sab simplex - 3 butelki. Moze w pon lub wt przyjda.
Jak wczesniej podawalam to zadnych takich historii jak bole brzuszka nie bylo. Podawalam bo malemu sie zle odbijalo i ulewal a poza tym kupe robil co 2 dni.
Teraz od jakichs 3 tyg podaje infacol bo mi sie sab simplex skonczyl i juz kilka razy go brzuszek troszke bolal bo stekal i sie wiercil i marudny byl ale dzisiaj ...tego jeszcze nie bylo.

emwu jak podawalas sab simplex ? bo ja daje przed kazdym karmieniem 5 kropelek /wydaje mi sie ze duzo !!/ no i nam bardzo pasuje chociaz kupa tez co 2 dni ...

Tez chcialam to kupic a gdzie to mozna zamowic bo w Niemczech wiem ze jest w sumie ja ze Swinoujscia to do Albeku mozna na piechote isc ale sa takie zaspy ze nie bede mamy meczyla bo kawal drogi jednak jest i bym z checia to zamowila.

karnitynko ja wyslalam rodzicow do czech ... a tak to nie wiem gdzie to kupic ... mam narazie 2 buteleczki i ciekawa jestem na jak dlugo starczy !!

A ja niedawno uspilam swojego skrzata w łozeczku:-)bardzo ciezko bylo ale moje postanowienie bylo gora:-)a juz prawie mieklam,tak mi bylo szkoda jak plakal:-(robilam tak:polozylam go w łozeczku i bylam caly czas przy nim,jak mocniej plakal to bralam go na rece,jak sie wyciszyl odkladalam do lozeczka i stalam obok,i tak co jakis czas,trwalo to okolo 40 minut ale maly spi:-)padł,mam nadzieje ze bedzie juz spal;-)
U mnie bedzie troche z tym trudniej,szczegolnie wieczorami bo nie chce zeby plakal mocno jak Julka bedzie juz spala:cool2:nie wiem jak to bedzie ale jakos po malutku damy rade;-)

reklama
Wiem ze w Niemczech sa ale kurna moja mama codziennie jest w pracy i nie ma jak tam pojechac jeszcze auta nie ma hmm pomysle albo w necie znajde bo moja maluszek cos sie meczy coraz mocniej widze

Do góry