reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Maarta ale ja też od początku odkładałam go do łóżeczka:no::no::no:
Wiedziałam że nie mogę go nauczyć noszenia bo przy Hani nie dam rady potem:no:
Jakiś czas było super a potem po prostu przestał zasypiać:no:I był taki ryk że musiałam się poddać:no:
Tyle dobrze że w leżaczku chętnie siedzi i zasypia bo u nas chusta by się nie sprawdziła...muszę być "cała" wolna bo Hania co chwilę przychodzi i " Mama pytuli":-);-)

A my dziś byliśmy na spacerku...tylko że nie za długo bo mamusi piżdziało że szok:szok:
A mały jak tylko dałam go do wózka i pojeździłam po pięknych ledwo co odśnieżonych chodnikach...usnął:sorry2:

Potem wymasowałam brzuszek strzelił kupsko i sam zasnął w kołysce:szok:
I już dawno zauważyłam że lepiej zasypia w dzień jak słyszy nasze głosy...nie telewizor czy muzyka tylko nas:sorry2:
Zobaczymy jak długo pośpi:happy2:

MOj tez juz poczuł raczki !!! Ale to przez moja glupote bo nawet jak grzeczny i za dlugo lezal to tesknilam i go bralam do ciomania hahahaha

reklama
a czemu zmienilas mleko ?? i co te jest ten NAN AR ?? ja tez szukam czegos co mala by chciala jesc a co by nie bylo rzadkie zeby nie ulewala ...

polozna tez nam mowila ze wit K dziala niekorzystnie na brzuszek i ze lepiej dawac ja rano bo wieczorem to grozi nieprzespana noca !

i wszyscy nas uczulali /polozna, lekarza wszpitalu oraz nasza pediatra/ ze nie podaje sie wit K ani cebionu jak sie karmi butla !!!!!!!!!!!!!!! ja podaje tylko vigantol -> wit D3

Nam tez mowiono aby nie dawac przy butli witaminy K ! Co do cebionu to niewiem ,mam ale narazie nie podaje.
Nan ar jest to geste mleczko hypoalergiczne ! Ja nie zmienialabym bez konsultacji lekarza !
Tez podajemy vigantol - 3 krople !

NaN AR jest bardzo bardzo gesty ... i dlatego zapobiega ulewaniom chyba do niego wrocimy ... napisze potem wiecej bo maly sie obudzil.......

a jakie to jest w smaku ?? bo bebilon jest niedobry wiec moze ten nan ... no chyba ze mala go nie chce jesc bo jest gesty i nie leci jej z butli tak dobrze jak herbatka albo bebiko ...

ja daje aptamil (bebilon) i nie uwazam ze jest nie dobry....znam gorsze np sma smakuje jak zdechla ryba:no: a slyszalam ze najlepszym polskim odpowiednikiem tego mleka jest wlasnie nan ale nie wiem jak smakuje

doklanie takie petelki jakby ze sznurka....

a ty nie bylas szyta??

Miałam cesarkę- więc miałam szyty brzuch, ale szwy ściągali mi w szpitalu. Ale z tego co wiem- u nas dziewczyny które rodziły sn i miały szwy- to też przychodziły na ich ściągnięcie do szpitala :zawstydzona/y:. Dlatego dziwi mnie, że wam one wypadają :szok:.

Moj maly jeszcze ma zakatarzony nosek tzn duzo wydzielny ehhh i z tego tez placze no nic nas nie omija ... obudzil sie musze spadac chodz z checia bym popisala z wami ...pozdrawiam was trzymajcie sie :-( nie dajcie sie !!!
moj tez mial katarek-polecam masc majerankowa pod nosek i sterimar
moj kubus to az chrapal w nocy:happy2:

Miałam cesarkę- więc miałam szyty brzuch, ale szwy ściągali mi w szpitalu. Ale z tego co wiem- u nas dziewczyny które rodziły sn i miały szwy- to też przychodziły na ich ściągnięcie do szpitala :zawstydzona/y:. Dlatego dziwi mnie, że wam one wypadają :szok:.
ja po porodzie balam sie isc na zdjecie szwow ,mialam rozpuszczalne ale kazali przyjsc gdyby po tyg nie wypadly a ze nie wypadly sama wyrwalam :baffled:

niezle moj tyle samo tylko troche starszy;-)

no idziemy łeb w łeb...

ja po porodzie balam sie isc na zdjecie szwow ,mialam rozpuszczalne ale kazali przyjsc gdyby po tyg nie wypadly a ze nie wypadly sama wyrwalam :baffled:

sadomasochiści są wśród nas :-p

moj za duzo przybiera na wadze od wyjscia ze szpitala przytyl 2kg wyglada jak 3-4 mc dzidzius ciezki do noszenia jak ma kolki
ma rozmiar 68:nerd:

:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

reklama
Do góry