reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

poradźcie mi coś.
zwiększyła mi się laktacja, widzę po nocnym karmieniu piersią, że nie jest źle, budzi się co jakieś 1,5 godziny ale je tylko z jednej piersi bo zasypia.
czy rozsądne będzie zaprzestanie karmienia sztucznym? czy mam go "zmuszać" by jadł z dwóch piersi? lekarz odradzał karmienia dwiema piersiami ze względu na laktozę w początkowym mleku...

Ja podaje czasami obie piersi i nie widze zadnej roznicy:no:zreszta nawet sama kiedys czytalam zeby malca karmic z obu piersi:tak:sprobuj.

Kopciuszku zarąbałam Ci pomysł na suwaczka mam nadzieję, że mi wybaczysz:) ale są śliczne

Nic nie szkodzi;-)moze kazda sobie taki zrobic:tak:nie bede sie zachowywala tak jak listopadowka:-D

Hej laski wysylalam eska do Mea ze 2 dni po wypisie z zoltaczki maly zaczal kaszlec i trafilam do szpitala z podejrzeniem zapalenia pluc a okazalo sie zapalenie oskrzeli maly sie dusil az sinial ja bylam z nim w hotelu balam sie na maxa jeszcze sama bo T w morzu tesciowa na szczescie byla ale musiala wyjechac wczoraj wyszlismy na przepustke ale maly chory jeszcze jutro na kontrole jest oslabiony robie mu inhalacje z soli bo kupilam inhalator oklepuje odsluzowuje wszystkiego juz w tym szpitalu sie kurna nauczylam mialam depreche na maxa juz mi lepiej ale chyba nikt sie nami nie przejal bo nie dostalam zadnego eska zwrotnego:(((

Ojej:-(nikt nas nie poinformowal,bynajmniej ja nic o tym nie wiedzialam:baffled:szkoda ze taki maluszek musial tak cierpiec:-(zdrowka wam zycze.

reklama
Myslalam ze wiecie i mialam dola ze nikt do nas nie napisal:( NO ale jak nie wiedzialyscie to juz sie nie gniewam :) Oby szymek wyzdrowial tzn zeby mi jutro powiedzieli ze juz jest lepiej przeziebil sie tam gdzie rodzilam pod lampami ciagle na golasa i sie zalatwil ale taki maluszek nie umial odkaszlec i sie dusil poza tym caly nos zawalony wiec wszystko mu splywalo teraz juz ma glutki luzne i mu wyciagam chyba jest lepiej a w tym hotelu to masakra jeszcze co 2 godz mi mmleko kazali odciagac a ja nie mialam ani chwili bo musialam robic 10 razy dziennie inhalacje potem nos oczyszczac oklepywac karmic maly plakal i kiedy niby to mleko odciagac jak sesja kazda pol godziny bo to taki elektryczny. Jeszcze w nocy jechalismy do szpitala minus 10 bylo a oni nas nie przyjeli rozebrali go zwazyli osluchali powiedzieli ze sa zmiany ale nie przyjma i w drugim tez nie bylo miejsca musialam jechac taxowka 25 km do szpitala jakiegos na peryferiach i moja tesciowa nawet nie wiedziala jak tam dojechac do nas. No to byl najgorszy tydz w moim zyciu ale mysle ze jutro bedzie poprawa tylko sie boje znow taki kawal jechac w 2 strony ale co zrobic.

:no:

Ja miałam wczoraj tak samo tylko przez dzień:no: Myślałam że go uduszę:no: Tylko niestety choć był zmęczony to nie dał się "przetrzymać" w ryku...po 5 min już bałam się że się zakrztusi i co tu dużo mówić serce mi zmiękło...taki biedny...sam w leżaczku...:no:

No to witaj w klubie ;-).
A moja na razie śpi, ale będę ją budzić do mycia, bo dopiero godzinkę temu zasnęła, a sama to by się obudziła za 2 godziny i znowu by był krzyk na noc :baffled:. Zresztą i tak nie wiadomo, czy nie będzie.

Wiecie co- jak się tak cały dzień siedzi samej w domu (mąż pracuje do 19:00, 20:00) to normalnie czuję ulgę, jak przyjdzie np. moja mama i się zajmuje małą nawet i przez godzinę. W końcu jest czas na odpoczynek :zawstydzona/y:.

Dziewczyny może Wy bedziecie umiały pomóc mi w rebusie ?

- dziecko prezy się podgina nózki do góry, postękuje, krzywi się ...
- nie ma twardego brzucha!
- nie puszcza bączków, od godz. 14:00 zero kupek, w tym czasie było 5 karmień na żądanie.
- nie płacze
jakieś pomysły ? :-(

Dziewczyny może Wy bedziecie umiały pomóc mi w rebusie ?

- dziecko prezy się podgina nózki do góry, postękuje, krzywi się ...
- nie ma twardego brzucha!
- nie puszcza bączków, od godz. 14:00 zero kupek, w tym czasie było 5 karmień na żądanie.
- nie płacze
jakieś pomysły ? :-(

heh, to witaj w klubie wielkiej niewiadomej, bo u mnie jest dokładnie tak samo, z tym że mój Filip jeszcze krzyczy(bo nie można nazwać tego płaczem), więc latam koło niego, może mleczka, albo cherbatki, zmienam pileuchę, nosze na rękach, bujam w foteliku, kładę na swoim brzuszku, spiewam, tańczę, a na nim nie robi t zadnego wrażenia- dalej płacze..:( czasem wydaje mi się, że on poprostu roobi mi na złość...

mój nie śpi od 15, od 18 wisiał na cycu do teraz, ale nie jadł tylko sobie mymlał brodawkę, to się zdenerwowałam na niego, włączyłam mu kołysanki i wyszłam z pokoju. coś tam sobie gaworzy do siebie, stęka ale mam nadzieję, że wreszcie zaśnie... :sorry2:
ps. yhm, zaczyna się złościć...

czesc dziewczynki
Ostatnio malo tu bywam bo mam sporo spraw do pozalatwiania.
10 lutego lecimy do Polski wiec zalatwiam paszport dla Mmaxa i wszystko co mozliwe i zwiazane z tym wyjazdem.
Przez porod, swieta , gosci narobilo sie tez pare zaleglosci w sprawach domowo-urzedowych wiec nadrabialam.
Zauwazylam ,ze poraz kolejny zostal poruszony temat antykoncepcji.
Tak wiec ja wlasnie jutro ide zalozc spirale. Juz kupilam i dostalam okres 3 dni temu wiec najlepszyczas na zalozenie.
I juz sie nie bede martwic :) Jazda na calego :)

jestem zdziwiona u mnie butelka dr brown's 240ml z szeroka szyjka kosztuje tylko 27 zl... cena jak avent wiec nie wiem czemu ludzie mowia ze one takie drogie sa

reklama
Do góry