reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Dołączam się doo wykonczonych mamuś. Mała mimo antybiotyku nadal kaszle, ale i tak wydaje mi się że jest troszkę lepiej. Jutro wizyta kontrolna zobaczymy czy jest lepiej. Niestety ja zaczynam kaszleć i juz się boję, że i ja bede chora i zarażę malutką :( Na razie nie mam gorączki, ale nie wiem czy już dziś umawiać się do lekarza czy poczekać do jutra jak przyjdzie lekarka do Hani i od razu zbada tez mnie :baffled:

A co z Karnitynką i jej dzieciątkiem bo widze, że jeszcze nic nie napisała, jak po wizycie lekarza.

Daffi strasznie współczuję ci sytuacji w jakiej jesteś, dobrze że chociaż dzieciątko zdrowe i nie daje ci popalić i że możesz liczyć na rodziców.

Wika i Kasiekkrk współczuje wam z całego serca tych kolek, nie wiem jak dajecie radę przez tyle czasu patrzec jak dziecko płacze. Podziwiam was i życzę wam aby ten koszmar skonczył wam sie jak najszybciej.

reklama
WIKA wspolczuje!!
i trzymam kciuki zeby bylo ok!!

a jak sie objawiala anemia u malego??
bo ja tez sie zastanawiam czy mo jnie jest blady...musze znalezc jakiegos dobrego pediatre i prywatnie jechac bo w przychodni nie ma dobrego specjalisty nstety...
wizyta to formalnosc i leczenie golym okiem...

jak zbadac mocz dzidziusia??
bo przeczytalam ze bole brzucha moga tez byc spoodowane zapaleniem ukladu moczowego..a oczywiscie nie dostalismy skierowania na zadn badania wiec chyba zrobie mu na wlasna reke...

dzieki dziewczyny za wsparcie i slowa tuchy sa naprawde podnoszace na duchu!!!
ja to mam tez jakiegos pecha nad soba!!! albo mezowi kasy pracoawca nie placi i do dzis sie z tym facetem uzeramy bo jeszcze nie zaplacil!!! i teraz sytuacja z mieszkaniem! ciesze sie ze rodzice pomogli ale mieszkanko jest malutkie! co prawda 2 pokoje ale co mozna chciec jak sie ma 37m2!!! i jeszcze moj najmlodszy brat tu mieszka... dla ich tr ójecki to mieszkanko bylo w sam raz a teraz jeszcze 3 osoby im przybyly w tym male dziecko ktore na szcescie w nocy daje pospac ale za to w dzien daje niezle popalic!!!

od dzis jestesmy na bebilonie 1... i faktycznie mala sie nim lepiej najada.. juz nie szuka jedzienia po 1,5godz... jak tak przeliczylam to ona zamiast 7 posilkow jadla nawet 12!!!! zobaczymy jak teraz bedzie i czy tez ladnie bedzie przybierac na wadze. a juz sie cieszylam bo po Nan nie miala kolek zaparc a teraz nie wiadomo co nas czeka!!!

Witajcie, ale się dziś wyspałam mały jak zasnął po 22 to spał do 5 a potem papu i do 9, także nadrobiłam poprzednią noc. Możliwe że mleko w końcu daje efekty i leki (lacidofil,smecta i debridat).Dzieciątko przestało się prężyć łagodniej oddaje gazy, kupki są już mniej częstotliwe, mam nadzieję że to nie chwilowa poprawa.

Cześć wszystkim,

Ahaaa no to chyba mojego też obejrzy...powinien!
Małgorzata a Ty byłaś na USG bioderek czy jeszcze nie?

Nie byłam jeszcze. Jesteśmy zarejestrowani na 17. lutego do szpitala dziecięcego na USG.
Pani pediatra powiedziała, że po 6. tygodniu życia może być pierwsze usg, no to tak mniej więcej będzie.

Na badaniu bioderek byłam gdy mały miał 3 tygodnie a teraz mamy sie po 6 tygodniu zapisać na usg, badanie robił lekarz chirurg-ortopeda cała wizyta 5 min. Kazał profilaktycznie wkładać pieluchę tetrową między nóżki.

DAFF moj pierwsze dni byl na bebilonie 1..
i nic sienie dzialo wrecz wtedy nie mial problemow z zaparciami...
a teraz na moim ma..;/

na pewno bedzie odbrze!!

reklama
no ja tez nie wiem; w ogóle jeśli chodzi o toruńską służbę zdrowia to dopiero zaczynam poznawać, gdyż ja przecież nietutejsza :-)

To ja stara wyjadaczka nie wiem:-D jaki wstyd:-D
Juz niedlugo zobaczysz, że lekarze sa niezmienni od lat:-D
Np. Pediatrą ALusia jest była pediatra mojego T:-D:-D:-D
Do dziś ją pamięta:-D jak był maly i bał się iść...ale nie jest taka straszna - ach ta wyobraźnia dzieci:-D

Do góry