reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Kochana w dzien sciagam co dwie a w nocy co 3...i tez bylo malo na poczatku a teraz za jednym zamachem 140ml...a w nocy ok 200ml....
rano nawet 250 scianelam...
sciagaj ile si da a ruszy laktacja pelna para;-)
Dzieki sprobuje reka odpada i moj laktator cos szwankuje a tydzien ma ale dzieki bede probowac co 3 godz gorzej wn nocy ale musze dac rade zeby mleka bylo wiecej a wody pije 3 l dziennie:)

reklama
Tak mi się przypomniało- nie bardzo wiem gdzie o to zapytać- jak nie tu to niech moderatorki krzycza- dziewczyny- możecie polecić jakiś laktator? Nie kupywałam do tej pory bo nie wiedziałąm czy karmienie cycusiem wypali. Na rzie ściągam ręcznie ale zastanbawiam się nad laktatorem. Aha, uzywacie podgrzewacza?

i ja sie przylaczam do zwolenniczek chusteczek z lidla - sa super :tak:

a my po bardzo ciezkiej nocy - Danielek mial kolke, pierwszy raz :-( cos strasznego, juz z nim plakalam, ale wreszcie usnal po masazu. a dzis walnal taka zielona kupe, a jak przecieralam pupe to poszla jeszcze jedna bomba, normalnie chlusnelo mu z tylka na dywan (ale juz zolta). teraz spi praktycznie caly czas od 13.30 z jedna przerwa na jedzenie.
i mam coraz bardziej dosc karmienia cycem, w nocy mnie zalalo i sciagnelam 120 ml a dzis juz tylko 50-60ml. poza tym przy mojej anemii pokarm jest malo wartosciowy - tak sie ostatnio dowiedzialam i sie powaznie zastanawiam nad zakonczeniem tej laktacji :-(

A ja sobie nie wyobrazam karmienia butelka:no:zreszta dzisiaj chcialam malemu dac mleko z butelki i za chiny nie chcial pic:no:jak tylko poczuje gume to wypluwa jezykiem wiec nie wiem jak ja mialabym karmic go z butelki przy mojej temperaturze:no:

Tak mi się przypomniało- nie bardzo wiem gdzie o to zapytać- jak nie tu to niech moderatorki krzycza- dziewczyny- możecie polecić jakiś laktator? Nie kupywałam do tej pory bo nie wiedziałąm czy karmienie cycusiem wypali. Na rzie ściągam ręcznie ale zastanbawiam się nad laktatorem. Aha, uzywacie podgrzewacza?

myśle,ze to sprawa indywidualna,ale ja jestem zadowolona z Tommy Teepee recznego:tak: Podgrzewacza pare razy uzywałam jak sciągnełam pokarm, ale w zasadzie bardzo rzadko, bo od poczatku karmie cycem ...przyda sie pewnie bardziej ja bedziemy jesc juz słoiczki:tak: no i wtedy jak zaplanuje jakieś wyjście i zostawie sciągniety pokarm do podgrzania :tak:

Dziewczyny ratujcie ! bierez mnie przeziębienie na dobre :baffled: gardło boli od rana a teraz jeszcze nos zapchany :-( Jakie leki mozna wziasc ? jakies witaminy wchodza w gre ?

I Piotrus tez sam zasypia, po prostu odkładam go do łózeczka i on lezy, patrzy, rozglada się i w końcu zasypia:-)
My się też tego uczymy. Na początku chyba zbytnio ją rozpieściliśmy bo nim nie zasnęła to ciągle była na naszych rękach.. Z czasem jak padałam na ryjek w nocy i chciałam ją odłożyć do łóżeczka nim zasnęła to było kwilenie i niezadowolenie.. Tak samo za dnia. Chciała być ciągle na rękach i w centrum zainteresowania. Walczymy z tym od paru dni i już pierwsze efekty są. Zwłaszcza w nocy, uf:-) Nie wiedziałam, że można tak łatwo rozpieścić takie maleństwo!

A ja mam chyba dobre wiesci:-)maz byl u nas zalatwic becikowe i powiedzieli mu ze nalezy nam sie tez ten dodatkowy tysiak:szok::-)ja normalnie nie wierze:szok:oni nie wiedza ile my mamy dochodu,obliczaja tylko dochod od hektarow przeliczeniowych z ktorych im wychodzi ze nam przysluguje:tak:kazali wziasc jakies dokumety z Urzedu Skarbowego,no i ze niby nalezy sie nam tez rodzinne:szok:130 zl miesiecznie tez droga nie chodzi;-)
Łoł, fajnie. A my się cieszymy bo na becikowe tylko 2 tyg czekamy:-) We wtorek odbieramy już:-)

Byliśmy dzisiaj na prywatnej wizycie ......:baffled: bo ropa zalewała małemu oczka ........ropne zapalenie spojówek obu oczu ...musiał to złapać w przychodni :/ dostałam krople w antybiotyku 4 x dziennie :baffled: ryku przy tym ,że ho-ho .....no i nie nadążam mu oczyszczać z ropy tych oczku, tak mi go szkoda, jest markotny nie chce spać, wisi na cycu cały czas ...:-( No i w przychodni źle go zważyli! mały nie waży 2830 tylko 3150 :tak:jest zdowy oprócz tych oczków ...

reklama
Moj ciagnie cyca minimum 15-20 minut:tak:ja czasami jak zmieniam mu pamka po karmieniu to sie przebudzi i wteddy znowu daje mu cyca,moze ty tez tak spróbuj?

MOKA czemu odciagasz pokarm skoro mala ciagnie cyca?

na pewno wystarczy inaczej by nie zasnal tylko grymasil i zapewne plakal jak to glodne maluszki:-)

Dziewczynki już po dzisiejszej wizycie wiem, że mały przybiera na wadze więc nie ma mocnych- musi się najadać! :) jestem już spokojniejsza a mleko ładnie płynie ..:tak: jeszcze tylko te oczka wyleczyć i zyć nie umierac, mały daje pospać, płacze mało codo :)

Do góry