reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Któraś z dziewczyn pisała, że jej dzidzia schudła po wyjściu już ze szpitala w domu, to normalne pytałam lekarza :) po 10 dniach zycia waga może odbijac dopiero :) i to się w normach mieści :)

reklama
Tak mi się przypomniało- nie bardzo wiem gdzie o to zapytać- jak nie tu to niech moderatorki krzycza- dziewczyny- możecie polecić jakiś laktator? Nie kupywałam do tej pory bo nie wiedziałąm czy karmienie cycusiem wypali. Na rzie ściągam ręcznie ale zastanbawiam się nad laktatorem. Aha, uzywacie podgrzewacza?
ja mialam tommie tippee i po tyg sie rozwalil memrana beznadziejna ii nie chcial ssac..
teraz kupilam avent isis via i jestem zadowolona..

Dziewczynki już po dzisiejszej wizycie wiem, że mały przybiera na wadze więc nie ma mocnych- musi się najadać! :) jestem już spokojniejsza a mleko ładnie płynie ..:tak: jeszcze tylko te oczka wyleczyć i zyć nie umierac, mały daje pospać, płacze mało codo :)

kochana wiem co przezywasz bo moja kruszynka od tych zielonych wod tez miala zapalenie spojowek ktore z jednego oczka przeszlo na drugie.. malutka oczko chore miala caly czas zamkniete a gdy probowala je otworzyc to kazdym otworkiem wylewalo sie mnostwo ropy!!! widok nie mily i jak mi bylo zal malutkiej ze tak sie meczy przez naszych beznadziejnych lekarzy!!!
wierze ze bedzie ok...a jakie lekarstwo na oczka dostalas?

to niezle bo my miesiac... pod koniec stycznia podobno ma byc....
za to na to drugie az musimy czekac 2tyg na decyzje i od decyzji pewnie tez miesiac!!!
Jakie dokumenty są potrzebne zeby złozyc wniosek o becikowe ,bo o nim zapomnialam wogole i niczego jeszcze w tej kwestii nie zalatwialam:confused:

Któraś z dziewczyn pisała, że jej dzidzia schudła po wyjściu już ze szpitala w domu, to normalne pytałam lekarza :) po 10 dniach zycia waga może odbijac dopiero :) i to się w normach mieści :)

tak to fakt dziecko moze stracic nawet 10% masy ciala od wagi urodzeniowej. moja malutka tez spadla bo jak sie urodzila wazyla 4150 przy wyjsciu do domu 3860 a tydzien temu byla wazona to miala 4410:-)

Jakie dokumenty są potrzebne zeby złozyc wniosek o becikowe ,bo o nim zapomnialam wogole i niczego jeszcze w tej kwestii nie zalatwialam:confused:

kserokopie dowodow i dowody miec trzeba przy sobie do wgladu! akt urodzenia dziecka i jak pojdziesz do opieki to tam Ci dadza jak sie nie myle 3 kartki ktore wypelnisz i skladasz. jak sie nie myle po tyg decyzja. ale nie mowie ze wszedzie jest tak samo z czekaniem.

kochana wiem co przezywasz bo moja kruszynka od tych zielonych wod tez miala zapalenie spojowek ktore z jednego oczka przeszlo na drugie.. malutka oczko chore miala caly czas zamkniete a gdy probowala je otworzyc to kazdym otworkiem wylewalo sie mnostwo ropy!!! widok nie mily i jak mi bylo zal malutkiej ze tak sie meczy przez naszych beznadziejnych lekarzy!!!
wierze ze bedzie ok...a jakie lekarstwo na oczka dostalas?

dostaliśmy chibroxin :tak: ile u Was trwało leczenie ?

dostaliśmy chibroxin :tak: ile u Was trwało leczenie ?

1sze oczko leczylam 3 dni przez caly pobyt w szpitalu ale juz 3 dnia zaatakowalo drugie oczko i z tym bylo gorzej bo jakos kolo 5 dni ale i tak zakrapialam kazde oczko po 7 dni 3 razy dziennie i przeszlo! ale naprawde nie sadzilam ze tyle ropki moze dziecku z oka wylatywac! ona miala cale oczko spuchniete! powieki wygladaly jak mini bulka od hamburgera i caly czas oczko mocno chore bylo zamkniete. ja dostalam na oczko Floxal.

reklama
Wszystko wskazuje na to ze to sapka. Teraz martwie sie aby to nie było na tle alrgicznym bo mala ostatnio zaczela robic zielone kupki :(
A jak wy sobie poradziliscie z sapka?

Ja tez praktycznie caly czas sama. Maz wyjechal na dwa tygodnie i teraz tylko tesciowa zaglada i mi pomaga. Ale wiadomo jak to z tesciowymi... wolalabym aby byl ze mna maz, szczegolnie teraz gdy z mala nie jest najlepiej potrzebuje szczegolnie wsparcia :(
Hania tez jest coraz bardziej aktywna w dzien, na szczescie potrafi sie zajac z 15 minut karuzela lub inna zabawka to wtedy ja sie szybko kapie, albo robie posilki. Natomist po tych krotkij zabawie musze ja zazwyczaj nosic na raczkach :baffled:

moja tez robi zielone kupki
wieszalam mokre reczniki na kaloryferach, wietrzyłam mieszkanie i często zakrapiałam nosek ale nie zawsze czyściłam i przeszło:tak:

Tak mi się przypomniało- nie bardzo wiem gdzie o to zapytać- jak nie tu to niech moderatorki krzycza- dziewczyny- możecie polecić jakiś laktator? Nie kupywałam do tej pory bo nie wiedziałąm czy karmienie cycusiem wypali. Na rzie ściągam ręcznie ale zastanbawiam się nad laktatorem. Aha, uzywacie podgrzewacza?
ja kupiłam oba cudowne wynalazki i szczerze powiedziawszy nie wiem po co
laktatora używałam przez 2 dni a podgrzewacz jakoś też się u mnie nie sprawdza:baffled:

Do góry