reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Witam sie i ja:)
ale mi tu smutno jakos,zostalam taka sama z brzuszkiem...ale mam nadzieje ze to juz dlugo nie potrwa i tez sie wtrace do rozmow z wami na temat kupek,karmienia itd.
Musze Wam powiedziec ze jest mi tak jakos... bo termin wywolania juz tuz tuz a ja jakos tak opadlam z jakichkolwiek emocji... tak jak bym sie wcale nie cieszyla...czuje tylko strach. to chyba nie jest normalne i jest mi z tym zle i jak mysle o tych moich odczuciach to mam jakies wyrzuty sumienia (bo przeciez kocham tego mojego szkraba i tak bardzo chcialam juz z nim być) i jest mi jeszcze gorzej. nie wiem czy to jakas deprecha czy co...moze juz za dlugo czekam... z jednej str sie nie moge doczekac kiedy go zobacze a z drugiej ogarnia mnie wielki strach...i czuje sie jak bym byla jakas zla...

ciąża była fajna;-)ale zobaczysz raz dwa i już bedziesz miała swoją dzidzię:tak: i poczujesz smak nocnych wstawań:-D
Lepiej spij teraz ile wlezie:-D

reklama
ciąża była fajna;-)ale zobaczysz raz dwa i już bedziesz miała swoją dzidzię:tak: i poczujesz smak nocnych wstawań:-D
Lepiej spij teraz ile wlezie:-D

spac?...tylko jak to zrobic...od 3dni w dzien chodze zaspana ale chociaz bym sie polozyla w dzien to za nic nie zasne! po19tej maz musi mi juz lozko robic bo jestem nie do zycia,o 5rano budze sie juz na dobre a o 7ej juz znow ziewam. czuje sie ostatnio bardzo zmeczona:baffled:

Dziewczyny mam duży problem :-(mój mały chudnie ... wypisany był z wagą 2860 a teraz waży 2830:-( karmi się 5 minut i zasypia, nie mozna go ocucić by ciagnął dalej a pokarmu mam duzo :-( ile powinien jeśc noworodek kilkudniowy ? 20 min ? 30 min z piersi ?

hej dziewczyny
ja tylko na moment! dzis jestem jak lunatyk bo moja corcia postanowila odstapic od codziennosci!
zasnela o 22 i wstala o 3:30 ale juz od tej godz do teraz nie zmruzyla oka... caly czas nad nia siedze i pracuje! mala wredotka meczy mnie! takze spadam odezwe sie pozniej jak postanowi wreszcie usnac!

zastanawiam sie czy nie zaowic tego sab simplex...

Kopciuszku a jaki byl ten lek co pisalas juz kiedys?? i kupie go w aptece normalnie??

Jesli masz mozliwosc to zamow ten sab simpleks:tak:albo popros ktoras tu z dziewczyn zeby ci wyslala,bo ktoras tu ostatnio pisala ze go zamowila:tak:

A te czopki o ktorych ja pisalam to Viburcol N:tak:jest super,wpisz w google i poczytaj,on jest na stany niepokoju u dzieci,na spokojny sen,na kolki,na zabkowanie i mozna podawac od pierwszego dnia zycia:tak:

Witam dziewczynki:-)
Ja w miarę wyspana ale nie obyło się bez noszenia na rękach przez chwilkę...zauważyłam że super zasypia jak się go nosi pionowo tak jak do odbicia! No ale ile idzie chodzić z takim szkrabem!
Sam raczej nie zaśnie w kołysce bo Hania za dużo hałasu robi...a nie chcę go w dzień zamykać w sypialni bo nie chcę go uczyć spania w ciszy:tak:
A wczoraj to myślałam że mi serce pęknie....mały był akurat głodny jak mi Hania strzeliła kupkę i jak ją wzięłam do łazienki to on zaczął tak przerażliwie płakać że myślałam że zwariuję...jak przyszłam to biedak miał takie czerwone załzawione oczka:szok: Mój biedny synuś!

Dziewczyny nie przejmujcie się głupim gadaniem że to coś złego podawać butlę!
Mi kuzynka która ma tydzień młodsze dziecko też dała niezły wykład że czemu ja daję tymi wieczorami sztuczne mleko a nie odciągam......jak by miała drugie małe dziecko to by się tak głupio nie pytała!!!
I że laktacja zależy od nastawienia psychicznego....no proszę was..Hanie karmiłam ponad rok bez żadnych problemów i co...nagle psycha mi siadła:wściekła/y:
A ja tak myślę że może ta laktacja tak żle się u mnie rozwinęła przez to że mały w ciągu pierwszych 2 tyg miał żółtaczkę i strasznie mało pił?:baffled:
Ale walczymy dalej!
Ale jak będzie trzeba to damy butlę i nie będę miała żadnych wyrzutów z tego powodu:tak:

Kasiu nawet nie próbuję sobie wyobrazić jak ci jest ciężko....w szpitalu był dzidziuś z kolkami i normalnie serce pękało jak on tak strasznie płakał:no: A co dopiero musi czuć matka:no:

Uleńka jeszcze zatesknisz za spokojem w ciąży;-):-)

Dziewczyny mam duży problem :-(mój mały chudnie ... wypisany był z wagą 2860 a teraz waży 2830:-( karmi się 5 minut i zasypia, nie mozna go ocucić by ciagnął dalej a pokarmu mam duzo :-( ile powinien jeśc noworodek kilkudniowy ? 20 min ? 30 min z piersi ?

A zółtaczka wykluczona? Bo wtedy dzieci non stop spią i mało jedzą!
A taki maluch to może cały czas na cycu wisieć;-)
A jak się go nie daje dobudzić na karmienie to lepiej do lekarza...

żółtaczki nie ma, jest różowy i pogodny , na karmienie się budzi co 3, 4, 5 godzin .... ale possie 5 min i zasypia . Bylismy u pediatry dała skierowanie do szpitala bez żadnego pytania o karmienie.... kupki robi normalne ładne żółte konsystencji lekko ściętego żółtka czasem z pasmami śluzu ale on ma dopiero 10 dni więc to chyba jeszcze normalne, grudki mleka w kupce tez są

Ostatnia edycja:
z piersi to trudno poiedziec...
ale jak z butlu to z zerowej i pierwszej dobie ok 10ml..
w drugiej 20ml..
w trzeciej 30ml..
a potem stopniowo powinien sobie zwiekszac dawki..
tak mi powiedzieli w szpitalu..
moj ma 4 tygodnie a je teraz 80ml do100 ml...

reklama
To jedyne co mi przychodzi do głowy to jakaś infekcja..więc może lepiej żeby go dobrze w szpitalu przebadali!
Wiem że to nic przyjemnego bo my byliśmy 5 dni z żóltaczką:no:
Ale czego się nie robi dla naszych dzieci;-)

Do góry