reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Czytam Was w miarę regularnie ale jakoś nie mogę się zmobilizowac żeby napisać coś. U nas w miarę ok, malutka śpi w porządku, je też- tylko cvyce mi odpadaja takie pogryzione... Dużo dają te nakładki? Bo zastanawiam się czy sobie nie kupić.
Jutro wybieram się na zdjęcie szwów, niby mam rozpuszczalne ale cholery z nimi dostaje tak mnie ciągną. Mea- lepiej jest po zdjęciu czy nie warto? Bo to chyba jednak boli...
Nessi- jak przeczytałam Twoją opowieść z p[orodówki to tez miałam łzy w oczach- dobrze że jest już w miarę w porządku.
Mi nie tyle mała zajmuje czas, ile nauka- powinnam się za nią porzadnie wziąć bo egzamin za pasem ale jakos nie moge przysiąść... Ech, głupol ze mnie, potem będę płakać że nic nie umiem.... Zmykam, może trochę dziś się poucze

mi sie po zdjeciu lepiej siedzi i juz tak nei drazni bo sie o podpaske nie zaczepia !! wiec ja jestem za zdejmowaniem !! ale w srodku mam jeszcze jeden ktory mnie strasznie denerwuje i jak we wtorek przyjdzie polozna to sie zapytam czy da sie cos z nim zrobc !!

reklama
a ja juz wiem co to jest babyblues i co gorsza wiem tez co to jest tesciowablues !!! zaraz babe zabije /dzis juz nie wytrzymalam jak mi zaczela kopac w praniu malutkiej !! w koncu jej wyrwalam te ciuchy i powiedzialam ze ma sie odwalic !!/ siedze i rycze od rana ... pomijam fakt ze sie nie wyspalam bo mi mala zrobila koncert od 3 do 6 ... zjadla z obu piersi i dalej byla glodna wiec w koncu dostala 30 w butelce i usnela ... ale ja bylam wykonczona !!

mam kilka klopotow ... po pierwsze w prawej piersi mam strasznie malo pokarmu !! mala sie nie najada a jak jej dam butle to wszystko ulewa !! poza tym dzis mam wogole malo pokarmu !! normalnie puste piersi i jak to dzieciatko ma sie najesc ???!!!???
druga rzecz to to ze mala ma jakies paskudne uczuenie !! normalnie jest jakby cala odparzona pod koszulka na szyjce i na nogach !! nogi to sudokremem smaruje i jest lepiej ale z tym brzuszkiem i szyja to nie wiem co zrobic !! mysle ze to jest od oliwki ... ale na 100% nie wiem ... wczoraj ja posmarowalam kremem pielegnacyjnym zamiast oliwka i zobaczymy jaki bedzie efekt ... moze to cos da ... a co wy uzywacie po kapieli ??

a ja juz wiem co to jest babyblues i co gorsza wiem tez co to jest tesciowablues !!! zaraz babe zabije /dzis juz nie wytrzymalam jak mi zaczela kopac w praniu malutkiej !! w koncu jej wyrwalam te ciuchy i powiedzialam ze ma sie odwalic !!/ siedze i rycze od rana ... pomijam fakt ze sie nie wyspalam bo mi mala zrobila koncert od 3 do 6 ... zjadla z obu piersi i dalej byla glodna wiec w koncu dostala 30 w butelce i usnela ... ale ja bylam wykonczona !!

mam kilka klopotow ... po pierwsze w prawej piersi mam strasznie malo pokarmu !! mala sie nie najada a jak jej dam butle to wszystko ulewa !! poza tym dzis mam wogole malo pokarmu !! normalnie puste piersi i jak to dzieciatko ma sie najesc ???!!!???
druga rzecz to to ze mala ma jakies paskudne uczuenie !! normalnie jest jakby cala odparzona pod koszulka na szyjce i na nogach !! nogi to sudokremem smaruje i jest lepiej ale z tym brzuszkiem i szyja to nie wiem co zrobic !! mysle ze to jest od oliwki ... ale na 100% nie wiem ... wczoraj ja posmarowalam kremem pielegnacyjnym zamiast oliwka i zobaczymy jaki bedzie efekt ... moze to cos da ... a co wy uzywacie po kapieli ??

Biedna jesteś...ubiłabym taką teściową!
Lepiej idź do lekarza niech Ci coś doradzi...w sprawie mleka i skóry małej - ja do kąpieli używam tylko emulsji Oilatum (świetnie nawilża i nie trzeba oliwki wtedy dziecku smarować:-) w ogóle niczym go nie smaruję po kąpieli! A jak już trzeba to smaruję oliwką hippa i świetnie działa na jego skórę:-)

spryciarze:-D
Nasza kolka jest dziwna - raz jest raz jej nie ma:confused:
Już z sił opadam...a t jutro do pracy wraca...ciekawe jak dam sobie radę...dotychczas był ze mną trzeba się przyzwyczaić...
ja lepiej ogarniam wszytsko bez meza...
jakos taks ie bardziej mobilizuje..

Zróbmy kolkowy protest!:-D Zbierzmy się i zaprotestujmy:-D
Dziś dam mojemu herbatkę z kopru może mu pomoże...
u nas ta herbatk okzala sie picem na wode..pije ja pil maly i i tak kola byla 3 dni...
teraz przszla ozbaczymy na jak dlugo..

mea ja tez mialam 4 doba po wyjsciu ze szpitala byla dla mnie tragedia...
teraz jak bol minal juz jest o niebo lepiej...

a co do szwo mialy sie rozpuszczac po 7 dniach a mi po dwoch tygodniach zaczely schodzic...
teraz juz chyba nie mam ale 3 tyg bite byly...

taram tam tam..
ja nadal w dwupaku...
:(
już zmeczona tym zaczynam być..
ALLITKA widze ze chcesz mnie wykołować.. :(

Ja równiez nadal w dwupaku, czop dalej wylewa się, choc nie jest podbrawiony krwią, tylko wygląda jak leisty śluz, a poza tym nic w kierunku porodu się nie zaczyna, normalnie ciszaaa...., chyba czeka mnie wywoływanie porodu 14 stycznia czego naprawde nie chcę! co ja mam biedna zrobić żeby to się wkońcu zaczęło..?:-(

Dzień dobry kurna mać:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
pół nocy nie przespałam bo miałam skurcze, o 2 zasnęłam ale co chwilę sie budziłam z bólu, teraz cisza, zobaczymy co bedzie bo wlasniew zielam goracy prysznic....
za chwile ide do mamy a M idzie chrzcic siostzenca:-):-)oby zarzył!!!!
powiedzcie mi kiedy najlepiej jechac na IP(mowie o przypadku gdy wody nie odchodza a boli jak skurczybyk):-:)-:)-:)-(

ja z tym samym wylądowałam na IP 30 grudnia, a że skurcze baaardzo znikome a i rozwarciwe równiez to odesłali mnie do domciu, powiedzieli że mam przyjechac jak skurcze będą co 5 min przez 2 godz lub odejdą mi wody... a jeśli nic z tych rzeczy nie wystąpi to mam wrócić 14tego dnia od upłynięcia terminu...

Dzień dobry kurna mać:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
pół nocy nie przespałam bo miałam skurcze, o 2 zasnęłam ale co chwilę sie budziłam z bólu, teraz cisza, zobaczymy co bedzie bo wlasniew zielam goracy prysznic....
za chwile ide do mamy a M idzie chrzcic siostzenca:-):-)oby zarzył!!!!
powiedzcie mi kiedy najlepiej jechac na IP(mowie o przypadku gdy wody nie odchodza a boli jak skurczybyk):-:)-:)-:)-(

mi pani doktor mowila jak beda 2 skurcze w 10 min to juz nalezy sie szybko zbierac ... ale jak masz regularne to jedz ...

zamowilismy szczepienia i wujek powiedzial ze od marca prevenar bedzie nowy na 13 wirusow bo teraz jest na 7 tylko...i zeby nie kupywac wszystkich dawek bo juz 2 mozna podac 13 i bedzie efekt jakby dostal od razu ta lepsza...

to teraz tylko pierwsza dawke sie kupuje ?? ale to sa te rota czy co ???

taram tam tam..
ja nadal w dwupaku...
:(
już zmeczona tym zaczynam być..
ALLITKA widze ze chcesz mnie wykołować.. :(

ja ci sie nie dziwie ... tez bym juz miala dosc

malgorzata a powiedz mi jak to jest z tym wolnym dla meza,czy to jest opieka i ile ona trwa. jak to sie w ogole zalatwia??

mydostalismy swistek w szpitalu ...

Witam sie i ja i ja jakos nie mam sily zmoblizowac sie zeby cos napisac....ale podczytalam was troche ...

wczoraj tak mnie rana po CC bolala samym wieczorem a wlasciwie o 12 w nocy ze niewiem czy to ze zmeczenia czy z czego .... a juz 16 dni od cc minelo i napuchla jakos wokolo wy tez tak macie?????????????????????????/ po CC ??

jesli chodzi o porod to dla mnie tez koszmarem bylo zwijanie sie macicy ...

luuzna u nas tak samo maly łyka jak wariat i potem sie krztusi .... no i ciagle kolka .... ehhh :(:(:(

reklama
Do góry