reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Grydor to Ty juz niezle po terminie...
Ja tak czy tak stresowalam sie porodem,ale to czekanie jeszcze bardziej mi sie nie podoba...
Nic,musze myslec tak,ze do 6 stycznia mala juz bedzie na swiecie i nie bedzie wiecej czekania...

reklama
A moja Myszunia to niezły głodomorek od paru dni. Wypija po 125ml za jednym posiedzeniem a czasem i nawet 1.5 butli (jedna butla 125ml). Bardzo nas to cieszy bo we wtorek ważyła 2800g i mogłaby już ładnie przybierać:)
W ogóle minki takie robi, że już wiele razy płakałam ze śmiechu:p Musiałabym to kiedyś sfilmować i Wam pokazać:)

Współczuję dziewczynom, które muszą czekać na rozwój syt. Mnie też skręcało od 9 miesiąca a co dopiero Was jak większość z Was ma przed nosem termin porodu a tu cisza;P

Georgina ile twoja mała wypija????:szok::szok::szok:

Jestem w szoku bo Tomek po kąpaniu wypije mi z jednej piersi...nie wszystko bo zasypia tak że go nie idzie dobudzić ale po 5 min w kołysce budzi się i może raz mi wypił 120 ml Nan! A dziś np tylko 50!
Ale śpi tak zwykle od 20.30 do północy więc chyba mu to wystarcza?:sorry2:
Za to już ma ustalony pożądek dnia:wściekła/y:
Śpi tak do 9...potem nie śpi do 12-13 i znów zasypia na 3 h! I znów nie śpi do kąpania które mamy koło 19.30!
Ale w nocy jest koszmar! Nie dość że musi co najmniej z dwóch cycków wypić a zdaża się że 3 raz mu daję...to jeszcze robi sobie przerwy 2 h!!!!O ile zbyt długo sam nie leży w kołysce to nie płacze ale za to jak mu się znudzi to mam koncert:wściekła/y: Nic go nie boli...pić nie chce a nie śpi! A jak już śpi to budzi się co godzina..góra 1,5 do picia! I nie zaśnie jak nie dostanie:no: Sztucznego mleka już więcej mu nie chcę dawać a przetrzymać go też nie mam siły i nie chcę żeby wrzaskiem budził mi Haneczkę:no:
Oto minusy trzymania dzieci w jednej sypialni!
Aż się boję dzisiejszej nocy:baffled:

Georgina ile twoja mała wypija????:szok::szok::szok:

Jestem w szoku bo Tomek po kąpaniu wypije mi z jednej piersi...nie wszystko bo zasypia tak że go nie idzie dobudzić ale po 5 min w kołysce budzi się i może raz mi wypił 120 ml Nan! A dziś np tylko 50!
Ale śpi tak zwykle od 20.30 do północy więc chyba mu to wystarcza?:sorry2:
Za to już ma ustalony pożądek dnia:wściekła/y:
Śpi tak do 9...potem nie śpi do 12-13 i znów zasypia na 3 h! I znów nie śpi do kąpania które mamy koło 19.30!
Ale w nocy jest koszmar! Nie dość że musi co najmniej z dwóch cycków wypić a zdaża się że 3 raz mu daję...to jeszcze robi sobie przerwy 2 h!!!!O ile zbyt długo sam nie leży w kołysce to nie płacze ale za to jak mu się znudzi to mam koncert:wściekła/y: Nic go nie boli...pić nie chce a nie śpi! A jak już śpi to budzi się co godzina..góra 1,5 do picia! I nie zaśnie jak nie dostanie:no: Sztucznego mleka już więcej mu nie chcę dawać a przetrzymać go też nie mam siły i nie chcę żeby wrzaskiem budził mi Haneczkę:no:
Oto minusy trzymania dzieci w jednej sypialni!
Aż się boję dzisiejszej nocy:baffled:

AGUS ja tez mam ten minus:tak:moja corcia czasami sie budzi w nocy i jest zla ale jakos sie uspokaja i idzie dalej spac:tak:moj maly np dzis w nocy budzil sie czesciej bo wstawalam do niego chyba z 5 razy ale to chyba dlatego ze wyspal sie w dzien:tak:zobaczymy jak bedzie dzis.On zazwyczaj wyciagnie mi z obu piersi i spi tak okolo 3-3,5 godz,potem zje i idzie dalej spac;-)wspolczuje ci ze on nie spi tyle czasu:baffled:co robi w tym czasie?

hej mamuski:) Widzę ze dzis tu jestem pierwsza i jak na razie sama...:)))
u mnie spokoj:( a juz myslalam ze cos sie zaczyna...wczoraj caly dzien bol brzucha a wieczorem mega skurczybyk ze powietrza nabrac nie moglam i ciarki na calym ciele (takiego jeszcze nie mialam wczesniej) i polozylam sie spac a wtedy wszystko przeszlo:( a juz mialam nadzieje... od polowy ciazy mowilam ze urodze 27-28grudnia a jak nie to dopiero w nowym roku i pewnie to drugie sie spelni i Antos przyjdzie na swiat 4stycznia... z jednej str chcialabym go juz trzymac w ramionach ale z drugiej tak sobie mysle ze moze lepiej dla niego jak bedzie z poczatku roku a nie z konca... zawsze to o rok mlodszy:)
Ide dzis na mega dlugi spacer moze cos pomoze... zobaczymy...a teraz spadam jeszcze do lozeczka troche sie wygrzac:)))

reklama
Byłam wczoraj na IP i co ?:) tak mnie zmasowali, ze mi dzisiaj znowu czop odłazi! no ile tam tego jest ?:confused: tym razem z krwią, rozwarcie jakie było takie jest, zapytali czy chce zostać na co ja ewidentnie NIE, i mam łazikować po domu, robić prysznice :confused: na pytanie kiedy urodzę ? odpowiadali: może dzis ,może jutro , a może trzeba bedzie wywoływac ..:confused: badz tu człowieku mądrym ...

Skurcze zmalały tylko boli mocnawo jak na @

Do góry