reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Smutne wiadomości po wizycie .......

dostałam skierowanie do szpitala, jutro mam się stawić ...

Rozpoznanie: obserwacja tętna płodu, słaby przeływ pępowinowy i moje wysokie cisnienie 138/80 :/

Boję się ...

nessi kochana wszystko bedzie dobrze tylko jutro grzecznie staw sie w szpitalu... niech sprawdza co i jak ... na pewno bedziesz pod fachowa opieka wiec wszystko powinno byc w porzadku:) trzymaj sie kochana i nie zamartwiaj sie na zapas:tak:

reklama

Rozpoznanie: obserwacja tętna płodu, słaby przeływ pępowinowy i moje wysokie cisnienie 138/80 :/

Boję się ...
Ojc.. tule wirtualnie :*
z rana do szpitala i na pewno coś zaradzą.. nie martw się kochana.. :*

pod warunkiem ze spedze je w szpitalu...
bo przeciez tu mnie krew zaleje...
jeszcze jak w pierwszy dzien beda goscie i w drugi pewnie tez..
bede wychodzila i mowila ze nie zycze sobie odwiedzin na gorze...
a wtedy sie T obrazi i bedzie spokoj na wieki i pewnie buntowanie mojego meza....

ale juz mam to gleboko w zadzie moim wielkim...

Ja sie dziwie ze twoj maz nie jest choc troche po twojej stronie:-(czyli co twoja tesciowa moze robic wszystko-Ty nic?

k woli wyjaśnienie -ja nie szykuję z mamą świąt, bo byśmy się zabiły :-D:-D:-D, bo my jak włoska rodzina, a jeszcze siostra do szczecina przyjeżdża to już mieszanka wybuchowa- mama robi u siebie w domu i przywozi w garnuszkach- ewentualnie odgrzewa u mnie:-):-)
A teściu jest tak bardzo świąteczny, że ozdoby choinkowe w tym roku rozdał, bo bez sensu ubierać tą choinkę:-D:-D:-D:-D:-D
Zapraszam rodzinę B do siebie- niech mają- przynajmniej święta są na moich warunkach a B jest szczęśliwy, zależy mi aby rodzina trzymała się razem i skoro oni nie potrafią o to zadbać to my z B staramy się to zrobić. Mi to nie przeszkadza- jak przyjdą jest miło i fajnie, co prawda ja robię ale zawsze jest to na moich warunkach, ja się spełaniam, jestem szczęśliwa a oni to przynajmniej doceniają.

U mnie w tym roku bedzie tak samo:tak:zreszta gdyby nie to zajscie z tymi prezentami to pewnie co roku by wigilia byla u mnie.

nie martw się.. ja jeśli nie daj Boże rozpakuje sie przed swietami to zostanie mi albo ucieczka do mamy na swieta albo upichceniu czegos dla siebie..
bo ja kto moja tesciowa twierdzi ona zaraz po porodzie objadła sie grochówka i nic jej nie bylo.. o_O

No jej napewno nic nie bylo:-D:-D:-D:-D

Boję się ...

Nie martw sie;-)niestety juz dzisiaj o tym pisalam ze przy podwyzszonym cisnieniu przeplywy przez pepowine sa gorsze,lozysko ma pelno dziurek i lepiej jest urodzic wczesniej:tak:pozatym ty juz jestes w 37 tygodniu wiec juz nic ci nie grozi;-)sluchaj sie lekarza,on wie co robi:tak:;-)

Ja na pierwszy zasiłek? - nie wiem jak to nazwać z zus czekałam z 3 m-ce, ale ja mam działalność i sama odprowadzam składki( niby przy pierwszym razie sprawdzają czy nie mam jakichkolwiek zaległości i czy nie było jakichkolwiek spóźnień), potem przychodziły dzień, dwa po dniu kiedy kończyło się zwolnienie, a ostatnie nawet 2 dni przed.

No właśnie słyszałam, że w wypadku osób prowadzących działalność trwa to niestety jeszcze dłużej :-(. ZUS to jednak jest złodziejska instytucja. Człowiek płaci niewiadomo ile składek a potem nawet nie może dostać zasiłku na czas :wściekła/y:.

Co do mycia to ja kupilam plyn do kapieli z Ziaji,kupilam tez mydelko ale raczej nie bede go uzywala,z corcia lezalo w szafie.

Ja do kąpieli zakupiłam płyn jakiejś takiej firmy- sama nie pamiętam, ale pisze, że jest bez konserwantów, barwników itp. Na pewno nie Oilatum itp. To jednak za drogie jak na mój gust.

ja to wogole lokciowi nie zaufam bo dla mnie kazda woda jest za goraca !! ja sie kapie w prawie zimnej /chyba ze leze dluzej w wannie to dopuszczam goracej/ i pewnie bym dziecko przeziebila przy pierwszej kapieli !!
:)

A ja zamierzam zaufać swojej intuicji i swojemu łokciowi :-). Przecież jeśli dla mnie będzie ta woda za ciepła, to wiadomo, że nie włożę tam dziecka.

co do zus-u to ja na przyklad jak bylam na zwolnieniu od maja no to w czerwcu dostalam za maj pieniazki ods pracodawcy a z zusu dopiero w sierpniu mi wyplacili wiec 60 dni pozniej dostalam wyrownanie za 2 miesiace,,,,
....
\\

Wow to strasznie długo- 60 dni :szok:. Ale i tak sukces, że w ogóle wypłacili. Ciekawe, ile ja sobie poczekam :eek:.

Kasiekkrk widze,ze masz podobna sytuacje z tesciowa...
Moja sie nie odzywa do nas od sierpnia(do dzis nie wiem o co jej biega)...
I nie powiem abym nad tym duzo ubolewala...W koncu jest cisza...
Nie wpada co chwile(mieszka za sciana),nie musze sluchac jej opowiesci iz nie karmi sie dziecka piersia itd.Ona zawsze chce komus doradzac na sile..
Przedtem zanim nastala miedzy nami ''cisza'' to ja nie czesto do niej chodzilam...nie potrafilam udawac iz nie wiem jaka zo jest falszywa i jak mnie obgaduje na lewo i prawo.
Moj maz chodzil do niej i ja siedzialam cicho bo przeciez nie moge zabrac chodzic synowi do matki...No a ona nawet powiedziala pozniej,ze ja go buntuje i nie pozwalam do niej chodzic...A szkoda gadac...
Moze to dziwnie zabrzmi,ale boje sie jednego a mianowicie tego,ze ona zacznie sie odzywac...Artur ma jutro urodziny,potem beda swieta...
A prawda jest taka niestety ze ona ma na niego duzy wplyw i kladzie mu do glowy rozne bzdury a potem ja musze tego sluchac...
Boje sie tez tego,ze po urodzeniu malej zacznie sie wtracac a w zasadzie tego iz bedzie chciala sobie zadzic i bedzie wojna bo ja sobie nie dam...
Wyobrazalam sobie to wszystko kiedys inaczej...Moja rodzina w Polsce a ona tu wiec myslalam,ze bede mogla na nia liczyc,ze doradzi w roznych sprawach jesli ja poprosze itd...
Troche sie przeliczylam i teraz jak pomysle,ze zaraz sieta jakos mi sie smutnawo robi...
Ale wam pomarudzilam...Przynajmniej tyci mi ulzylo...

No to po remonciku...;/ facetom zapału wystarczyło na zerwanie tapet, i pomalowanie sufitu..;/ czyli tapetowanie przeniesione na jutro, a ja tonę w stercie szafek, komód, wózka , wanienki łożeczka, itp z pokoju Filipka, cały nasz pokó zagracony bo nie mam gdzie tego przenieść, może chociaz do łożka się dogrzebię..:wściekła/y:

Boję się ...

Najwazniejsze ze bylas u lekarza, wiedza ze cos sie dzieje i bedziesz pod fachowa opieka. Przy za wysokim cisnieniu to bedzie lepsze dla dziecka i Ciebie. A ze ciaza donoszona to jak urodzisz teraz to zaden problem, wiec w zadnym wypadku nie smuc sie :tak:

co do zus-u to ja na przyklad jak bylam na zwolnieniu od maja no to w czerwcu dostalam za maj pieniazki ods pracodawcy a z zusu dopiero w sierpniu mi wyplacili wiec 60 dni pozniej dostalam wyrownanie za 2 miesiace,,,,

a ja bez conajmniej kilograma jablek dziennie chyba bym umarla:) no pochlaniam je strasznie ale za to do innego jedzenia jakos w zasadzie mnie nie ciagnie

a tak poza tym to DZIEN DOBRY:):-)
ja jakas strasznie zmeczona sie dzisiaj czuje.... no normalnie na nic nie mam ochoty i jakos mi tak ssssstrasznie ciezko jest.... masakra...... nie ruszam sie juz dzis nigdzie....

ja bardzo wcinam mandarynki gdzie wczesniej ich nie jadlam i mialam od nich uczulenie!! tak teraz nie mam uczulenia i bardzo mismakuja no i obowiazkowo winogron ten rodzynkowy malutki slodziutki i bezpestkowy....mniam:-)

reklama

Boję się ...
ojjj mam nadzieje ze okaze sie ze to falszwy alarm...!!
trzymam za was mozno kciuki!!

informuj nas o wszystkim!!

a mialas jakies objawy?? dziecko sie malo ruszalo??albo cos sie dzialo??

Do góry