reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

A ja przed połnoca dostałam wreszcie skurczy.Wstawałam co 1,5 h w nocy i jęczałam a mąż spał słodko.Nawet pies się mną zainteresował i wpakował sie w nogi.

KTG pokazało jeden wiekszy dłuższy skurcz, rozwarcie na 2 palce i nic wiecej.Ale jest szansa że urodzę sama.Pewnie mały sie wystraszył tego że beda go od poniedziałku na siłę wyciskać:-)

reklama
:sad::sad::sad::sad::sad::sad::sad::sad::sad:
Niestety....znikam na kilka dni...mam nadzieję że nie za długo:crazy:
Bilirubina sporo przekroczona więc jedziemy się opalać:sad::sad::sad:

Ku...czemu nas po porodzie nie zostawili tylko teraz znów!!!!!!!!!

wspolczuje wam kochani ale wolalabym sie opalac z kruszynka niz meczyc choc wiem ze to ciezkie dla was bo ledwo wyszliscie i juz znow tam wracacie!!! obyscie szybko byli w domku!!!

olej rycynowy to silny środek przeczyszczający :tak: hehe, sama się nad nim zastanawiam, mam w domu bo go używam jako odżywki na brwi i rzęsy (POLECAM!), ale jakoś mam obawy co do przełknięcia go :confused2:

ma to jakis smak??? i co przeczysci mnie i co sie wtedy moze akcja bardziej rozwinac??? heheh

podczepię się pod to pytanie, bo też od jakiegoś czasu się zastanawiam, jak to odróżnić...
:eek:
ktoś wie?

Paski lakmusowe- jeśli zabarwią się na kolor granatowo/ czarny to są wody płodowe, jeśli na jaśniutki kolorek- to jest zwykły śluz. Koszt 0,30 zł za 1 pasek w aptece. Polecam

ja mam takie pytanko do was..............czy macie jakieś sposoby na bol spojenia łonowego czy to już tak bedzie do porodu bolało?????

Też się nad tym zastanawiam, bo mnie to znowu wczoraj męczyło. :cool:

he he he:-D nie nie nie...juz mam umowiona cesarke na 27 grudnia :tak:

Ja się zastanawiam, na kiedy mi wyznaczą termin, ale patrzyłam, że 27 grudzień to jest niedziela. U was robią cesarki planowe w niedzielę????

Poza tym dołączam dzisiaj do grona bezsennych. Ponoć teraz jest pełnia, to może przez to. Zasnęłam chyba dopiero po 4 i nawet przeniosłam się na kanapę do innego pokoju, coby co chwilę męża nie budzić. Ogólnie jestem niewyspana i w niezbyt dobrym humorze. Jeszcze rano leciałam do laboratorium z moczem, bo ostatnio miałam za dużo leukocytów i gin kazał sprawdzić jeszcze raz. :cool: Jutro zaś z mężulkiem jedziemy kupić dla dzidzi mercedesa (wózek :-D) i fotelik do auta. Tak prawdę mówiąc to w ogóle nie mam chęci na tą wyprawę do sklepu. :cool:

Ja tylko na chwilke. Chciallam sie przywitac i zameldowac ,ze nadal w dwupaku jestem :).
Jak widze, poza chudzielcem wszystkie jestesmy nadal kulki wiec nikt mnie nie opierdzieli za wczorajsze podciecie skrzydelek :).

Musze przyznac ,ze ze mna dziwne rzeczy sie dzieja. Taki mialam ostatnio dobry humeor caly czas. Wczoraj w lozku wieczorem sie poplakalam. w sumie nawet nie wiem czemu. Rano sie obudzilam i chodze smutna. Jest mi tak bardzo smutno ,ze nawet nic sie nie odzywam. Moj M sie martwi bidul i pyta czy cos zrobil albo powiedzial. Ja nie czuje smutku z zadnego powodu. Poprostu jakis taki ogolny smutek i spokoj . Oczywiscie zdaje sobie sprawe ze to dzielo hormonow ale taka przytupana jestem ,ze szok.
Za to w tym smutku posprzatalam dzisiaj caly domek. Jestem juz wykapana, pomalowana i ubrana. Jade zaraz na poczte i pozalatwiac kilka spraw. Moze nawet jakies swiateczne prezenty trafie po drodze. Musze sie czyms zajac bo jeszcze zaczne ryczec :) a w sumie nie mam powodu. :)

Nessi - przykro mi z powodu Twoich szpitalnych doswiadczen.

:sad::sad::sad::sad::sad::sad::sad::sad::sad:
Niestety....znikam na kilka dni...mam nadzieję że nie za długo:crazy:
Bilirubina sporo przekroczona więc jedziemy się opalać:sad::sad::sad:

Ku...czemu nas po porodzie nie zostawili tylko teraz znów!!!!!!!!!

oj Agusia, będzie dobrze. Tomuś się szybko poopala i wrócicie :tak: trzymamy kciuki! ucałuj Szkraba ode mnie!

hehehe u mnie gotuja sie golonki !! dokupimy jeszcze piwo dla meza /i moze dla mnie jakiegos lecha free czy cos ... / i popoludniu swietujemy barborke !!!

cherie i aga wy tez zlozcie mezom zyczenia barborkowe odemnie!!!

a dziękuję w imieniu męża :tak:
mój jest taki zachwycony tą pracą... aż mu się chce jechać te prawie 160-180 km dziennie. wczoraj na zmianie gotowali golonki a potem piekli w piecu - no mają tam jak w domu :tak:
a od jutra zaczyna pracę na zmiany.

a jeszcze taka przykra wiadomosc dzis dostalam... jakies 20 minut do mnie kolezanka zadzwonila ze taka nasza znajoma rok mlodsza popelnila samobojstwo przez chlopaka bo ją zostawil!!!! zrobila to w poznaniu w akademiku!!! wspolczuje rodzinie bo tylko teraz sprwila im zmartwien i najwspanialszy na swiecie prezent Bozonarodzeniowy. ja rozumeim ze ktos mogl kochac szalenie bo sama tak mialam jak bylam z chlopakiem wczesniej kilka lat i mnie zostawil w dodatku dowiedzialam sie ze mnie zdradal na lewno i prawo!!! nie wyobrazalam sobie zyc bez niego ale przeszlam przez to jak wiele innych osob i teraz oczekuje na dizdzie i mam meza moze nie do konca doskonalego ale przeciez nikt nie jest doskonaly!

ja też dziś się dowiedziałam, że moja znajoma się powiesiła... nie jestem w stanie zrozumieć jak człowiek musi cierpieć, by być zdolnym do odebrania sobie życia :no:

reklama
Do góry