reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Ja już po ktg.. i w sumie rewelacji nie ma.
w 1szych 12 minutach maiłam 7 skurczy i przy tym dosc duzy spadek tetna malej byl ale jeszcze taki ze nic zlego nie wrozylby. Przez kolejne 24 minuty ani jednego skurcza wiecej nie bylo. Malutka grzecznie spala tylko kilka ruchow z siebie wydala.. a najbardziej podobala mi sie reakcja poloznej jak zajrzala w karte ciazy i zobaczyla wage malej i stwierdzila ze szykuje mi sie duzy bobas:-)
to co ona taki spioch ?

Nie wiem jak wygląda sytuacja thimerosalu (rtęci) w szczepionkach skojarzonych, ale wiem że w szczepionkach na rotawirusty i pneumokoki tego składnika nie ma, ale w jednym z nich (nie pamietam w którym bo to jeszcze chodzi o konkretną firmę) jest jakaś inna substancja, która podobno też jest szkodliwa- fenol.
Natomiast jeśli chodzi o rotawirusy to wydaje mi się, że lepiej jest później zaszczepić dziecko, własnie po 6 msc. Kiedyś czytałam ulotkę tej szczepionki, z dwóch firm Rotarix i RotaTeq i pisało tam że ta pierwsza Rotarix zalecana jest od 6-32 tygodnia, natomiast ta druga od 6 do 32 miesiąca.

gdzie nie czytam to wszedzie pisze ze rotawirusy sa najbardziej niebezpiecze wlasnie dla maluszkow do pol roczku i dlatego musowo zeby to mialo sens to w tym okresie trzeba szczepic ... ze niby potem to nie ma sensu !!!

reklama
Do góry