reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

moje piersi i owszem urosly ale nie mam ani grama siary !! nawet jak je troche zmietolilam to nic !!

Witaj w klubie :-).

Witamy serdecznie :)
Ja jak tylko dotknę, to leci:-D A już myślałam, że nie będzie mi leciało w ciąży,a tu niespodzianka...i nie martwcie się brakiem siary ciąży - to nie ma nic wspólnego z późniejszą laktacją!

No wiem wiem, ale jednak są takie obawy :sorry:.

reklama
ja gdy leżałam na patologii, to nie zauważyłam, żeby ktoś cackał się ze mną, bo moja mama jest lekarzem - każda z nas miała dobrą opiekę. i za tę dobrą opiekę można podziękować jakąś bombonierką, kawą czy inną pierdołą, a nie dawać w łapę! jak widać są lekarze i LEKARZE więc proszę Cię, nie uogólniaj :tak:.

nie uogólniam ,tylko widze co piszą dziewczyny i kozystam z wlasnego doswiadczenia ...myślisz ,ze ja bym nie wolała żeby wszytsko wyglądało jak powinno ???! a kase za prywatno opieke przeznaczyc na super wakacje ,albo cos extra dla dziecka ?! wiadomo,ze wolałabym ,ale skoro mam byc traktowana jak to opisały niektóre z dziewczyn to dziękuje...Ale swoja drogą będąc w innym szpitalu (bez znajomości ) na Karowej na opieke nie moge powiedziec zlego słowa, nawet podziekowania za wsparcie i za doskanała opieke w ksiedze pacjetow napisałam :tak: Ale obserwujac tamtejsze porody ,widzialam zasadnicza roznice w opiece przy wykupieniu poloznej (oficjalnie, bo inaczej tam nie mozna) a porodem bez wykupionej położnej...
Tylko pytanie ile jest takich szpitali ?! wiadomo,ze szpitale akademi medycznej sa na najwyzszym standarcie opieki i samego pobytu tam (pisałam o tym wczesniej) wiele kobiet tam chce rodzic ,bo jest tam poprostu jak w prywatnej klinice a przy wykupie połoznej i znieczulenia -razem za 1600zł masz poród, opieke i pobyt jak w najlepszej prywantej klinice :tak:

Ostatnia edycja:
Cherie to jak pisalam o pielegniarkach...
sa te z powolania i te zupelnie bez...

ale to sie zdarza w kazdym zawodzie...
nawet sa mechanicy ktorzy sa dobrzy i tani...i tacy ktorzy moga jeszcze wiecej zepsuc naprawiajac prowizorycznie a sie licza...

jednak kiedy chodzi o zdrowie czlowiek patrzy na to inaczej....
niestety te zawody sa trudne...
i zalezy tez gdzie sie mieszka...
jak sa to jakies male miejscowosci to moze sie tak zdarzyc w wiekszych raczej trudno o takie zachowanie o ktorym pisala elizka..

ale smieszna sytuacja miala kiedys miejsce...
w tym roku jak moj tata ie polamal we wrzesniu..
jakis pacjent ktory skads tate kojarzyl powiedzial ze tata jest poslem...:-D(choc nim nie jest ale moze go z sadu kojarzyl)
i wiecie ze niemusial czekac na operacje tylko mu zrobili tego samego wieczoru..
i wszystkie pielegniarki byly dla niego milutkie..ale pozniej jak sie sprostowal jak go jedna z nich zapytala to czar prysnal...:-D

Ufff wyprawka prawie skompletowana. Został nam wózek i fotelik samochodowy oraz pampersy. Resztę chyba już wszystko mamy. Co za ulga, bo te latanie po sklepie to już nie rozrywka dla mnie :-p.

Ja dzisiaj wskoczyłam w 36 tydzień. Zastanawiam się, czy lekarz mnie nie będzie chciał wziąć na oddział po zakończeniu 37, bo to już w sumie dziecię donoszone jest. To by znaczyło, że zrobiliby cc jeszcze przed świętami. No sama nie wiem,. czy bym wolała przed czy po. Boję się tego. :szok: Ale okaże się za tydzień co mój gin zadecyduje.

Moja dzidzia strasznie sobie faluje po całym brzuszku. Niekiedy nogi prostuje na żebrach, co nie jest zbyt przyjemne. No i nie zauważyłam jeszcze tego obniżenia się brzucha :eek:, co ponoć dzieje się ok 36 tc.
Czy wy też macie niekiedy takie uczucie, jakby wasze dzidzie coś jakby "szarpały" w brzuchu???? Mi się to dość często wydaje. Położna mówi, że to może być, że dzieciaczki bawią się pępowiną i nią tak ciągną :laugh2:. Dziwne uczucie :eek:.

Ufff wyprawka prawie skompletowana. Został nam wózek i fotelik samochodowy oraz pampersy. Resztę chyba już wszystko mamy. Co za ulga, bo te latanie po sklepie to już nie rozrywka dla mnie :-p.

Ja dzisiaj wskoczyłam w 36 tydzień. Zastanawiam się, czy lekarz mnie nie będzie chciał wziąć na oddział po zakończeniu 37, bo to już w sumie dziecię donoszone jest. To by znaczyło, że zrobiliby cc jeszcze przed świętami. No sama nie wiem,. czy bym wolała przed czy po. Boję się tego. :szok: Ale okaże się za tydzień co mój gin zadecyduje.

Moja dzidzia strasznie sobie faluje po całym brzuszku. Niekiedy nogi prostuje na żebrach, co nie jest zbyt przyjemne. No i nie zauważyłam jeszcze tego obniżenia się brzucha :eek:, co ponoć dzieje się ok 36 tc.
Czy wy też macie niekiedy takie uczucie, jakby wasze dzidzie coś jakby "szarpały" w brzuchu???? Mi się to dość często wydaje. Położna mówi, że to może być, że dzieciaczki bawią się pępowiną i nią tak ciągną :laugh2:. Dziwne uczucie :eek:.
o moja to szarpie, gniecie, kopie, biega, patroszy mame :-)

ja pytalam w aptece to tak:
-skojarzone od 128 do 200 /ponoc od firmy zalezy i tego czy 5w1 czy 6w1/ tych szczepionek trzeba kupic 4 sztuki !! w 2, 4, 6 i 16 mc zycia dziecka !!
-rotawirusy 200zl /2 dawki tzreba podac do 6 mies zycia w odstepach co 2 nies !!/
-pneumokoki /pani nie miala na stane ale mowila cos ze pod 300zl !! wiec moze zalozmy ze te 270 za szczepionke... /
-pani w aptece mowila ze czesto rodzice tez pytaja o szczepienie na ospe wietrzna ale ponoc bardzo trudno ta szczepionke dostac !!!

ja mam kasy na tyle zeby szczepionki kupic ale pytanie CZY JEST SENS !!! musze sie dowiedziec jak z ta rtecia bo pani w aptece nie potrafila mi odpowiedziec na to pytanie ...

Nie wiem jak wygląda sytuacja thimerosalu (rtęci) w szczepionkach skojarzonych, ale wiem że w szczepionkach na rotawirusty i pneumokoki tego składnika nie ma, ale w jednym z nich (nie pamietam w którym bo to jeszcze chodzi o konkretną firmę) jest jakaś inna substancja, która podobno też jest szkodliwa- fenol.
Natomiast jeśli chodzi o rotawirusy to wydaje mi się, że lepiej jest później zaszczepić dziecko, własnie po 6 msc. Kiedyś czytałam ulotkę tej szczepionki, z dwóch firm Rotarix i RotaTeq i pisało tam że ta pierwsza Rotarix zalecana jest od 6-32 tygodnia, natomiast ta druga od 6 do 32 miesiąca.

jakies pomysly na dzisiejsze papu?
mi zostalo spaghetti ale przy moim zoladku to chyba nie najlepszy pomysl,
ide grasowac do lodowki :happy:
ja nie wiem..co gotuje tesciowa na dole...

ale wiem ze na kolacje bede robila strogonowa:-)mniami:-)

musze jednak wstac i sie poruszac...bo moja reka osiaga pomalu wielkosc szrekowa...

ciekawa jestem ile bede wazyla po porodzie jak wszystko wyleci ita woda z organizmu zejdzie....

Ja kurcze tez myslałam,ze mój zrobi mi CC przed Swietami w koncu to juz 37tc i kawalek byłby ,ale on na 39tc a w sumie to prawie 40 tc zaplaonowal ,bo stwierdzil,ze jak nic sie nie dzieje to nie ma potrzeby wyciagac wczesniej i niech sobie rosnie w brzuszku jeszcze...:tak: a tak sie napalałam na Świeta w trójke:-D...no ,ale nic...może okaże się ,ze po odstawieniu fenka bedzie chciala wyjsc wczesniej ...oby tylko nie w świeta :szok:

reklama
ja nie wiem..co gotuje tesciowa na dole...

ale wiem ze na kolacje bede robila strogonowa:-)mniami:-)

musze jednak wstac i sie poruszac...bo moja reka osiaga pomalu wielkosc szrekowa...

ciekawa jestem ile bede wazyla po porodzie jak wszystko wyleci ita woda z organizmu zejdzie....
ze mna sie cos dziwnego dzieje, bo schodzi mi opuchlizna juz....
cuuud :-) troszke zeszlo z paszczy i z cielska

Do góry