reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Super. Wiecie,najgorsze jest to, ze te położne i cały personel rozbestwił się, że biorą kase za lepszą opiekę,która sie należy.
No ale dyskutować można, ze się nalezy, w praniu inaczej to wygląda i jak człowiek cierpii się meczy jest gotowy zapłacić za usnieżenie bólu.
no wlasnie o to chodzi,
ja pracuje i nikt mi jeszcze do kieszeni nie wrzuca, ze robie swoje

reklama
szwagierka na nieszczęsnej inflandzkiej tez 1200 zapłaciła za położną:-(
U mnie w Olecku przyjemność kosztuje 400-500 zł a w Białymsoku 700-800.
jestem po rozmowie z ginem, troche uspokoił moje lęki, dałjeszcze tydzien dziecku, tzn do terminu z miesiaczki, czyli do 6 grudnia, jak nic nie bedzie sie działo, mampołozyć sie 7 do szpitala i powiedział, ze jakchce to moze cc zrobić napoczatku przyszłego tyg, bo z usg wychodzi termin na 11. A skoro nic sie nie dzieje to dajmy dzidzi jak najdłużej posiedziec, niech sobie fika w brzuszku do terminu:tak:

Ja już mam CC umówiona na 27grudnia:tak: -to bedzie juz 39 tydzien z kawałkiem-i mój gin tez powiedział zeby dzidzia jak najdluzej posiadziala skoro nic zlego sie nie dzieje:tak:ale ja szczerze mowiac nie wierze zeby udalo sie dwa tygonie bez fenka, pessera i innych wspomagaczy dalo pociagna (bo w 37 tc wsyztsko odstawiamy)

no to super wiesci;-)
dobrze ze masz takiego lekarza..
moja chciala mnie odeslac...i w koncu i tak przez krew wybralam szpital gdzie nie znam ani jednego lekarza i szczerze powiem ze czuje sie w tej kwestii jak bezdomna..
ide w nieznane i licze sie z tym ze nie dany mi bedzie mily personel...
jutro mam wizyte u lekarza z tamtad ale czy bedzie na tyle chetny do wspolpracy zeby sie mna i tam zajac to watpie..ma pewnie takich tysiace pacjentek jak ja...
ja mam tak samo, nie znam personelu, na Siemiradzkiego ide,
moze pojdziemy razem ?:)

Hej laseczki witam sie po weekendzie w sumie nic ciekawego nie robilam mielismy goscia to i kompa z doskoku po jednej stronie doczytywalam. Troche mnie tez jakies chorobsko wzielo wczoraj pozarlam czosnek a dzis chyba postawie na cytryne bo mi niedobrze bylo:) Dzieciaczki sa cudowne normalnie anioleczki !!!! Wczoraj spakowalam czesc torby dzis dopakuje reszte ale nie wiem co brac dla dzidzi musze jechac do szpitala w koncu bo wszedzie inaczej.
Na 14;30 mam wizyte u ginki proby watrobowe wyszly dobrze ale kwas moczowy znow lekko podwyzszony nie wiem dokladnie ale to cos zwiazanego z moim nadcisnieniem i zatruciem ciazowym oby nie byl za wysoki;/ Poza tym u mnie ok tylko jestem wielka jak slonica normalnie szok ale juz niedlugo spadnie hehe

kurcze no to mam zgryz,
bo u mnie mozna wynajac polozna za 800 zl,
dlaczego mam placic komus za to ze wykonuje swoja prace? :wściekła/y:
wkurza mnie to i nie rozumiem
bo taka wynajeta połozna nie bedzie robiła nic innego tylko siedziała non stop z Toba..taka jest rzeczywistosc:tak: Ja uważam ,ze warto zaplacić...tym bardziej jak jest to pierwszy poród :tak:

cześć dziewczyny!
wpadłam tylko na chwileczkę zobaczyć co u Was i widzę że kolejne mamuśki rozpakowane:-D
u nas wszystko ok-jemy, śpimy, robimy kupki i rośniemy:-)
mąż dostał urlop do 21.12 więc jestem przeszczęśliwa
krocze boli mnie coraz mniej, cycuchy już wróciły do siebie na dobre
już prawie tydzień za nami!:tak:
buziaki od Lenki dla wszystkich e-ciotek i maluszków!

Super. Wiecie,najgorsze jest to, ze te położne i cały personel rozbestwił się, że biorą kase za lepszą opiekę,która sie należy.
No ale dyskutować można, ze się nalezy, w praniu inaczej to wygląda i jak człowiek cierpii się meczy jest gotowy zapłacić za usnieżenie bólu.
To mnie tez dobija z tymi lekarzami i poloznymi to ludzie ich przyzwyczaili ze dostaja prezenty i kaske i jak juz tego nie ma to oni maja Cie w dupie i czlowiek biedny sie decyduje tez cos im podsunac. Ja nie wiem jak to u mnie bedzie pytalam mojej ginki juz 3 razy o polozna ona pracuje w szpitalu w ktorym ja rodze a ona chyba zawstydzona i do mnie mowi ze to delikatna sprawa ze ona mi wszystko powie w odpowiednim czasie i takie tam ze to nieoficjalnie z tymi poloznymi to juz wiadomo o co chodzi ze trzeba bedzie jej cos dac za dogladanie a jesli chodzi o wynajem poloznej to chyba wole juz dac w lape bo 1000 zl to juz lekka przeginka;/

reklama
Do góry