reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

ja dzis jade do kumpeli - poloznej ... pogadam z nia i ciekawa jestem co mi o tym wszystkim powie :)

ja pytalam w aptece to tak:
-skojarzone od 128 do 200 /ponoc od firmy zalezy i tego czy 5w1 czy 6w1/ tych szczepionek trzeba kupic 4 sztuki !! w 2, 4, 6 i 16 mc zycia dziecka !!
-rotawirusy 200zl /2 dawki tzreba podac do 6 mies zycia w odstepach co 2 nies !!/
-pneumokoki /pani nie miala na stane ale mowila cos ze pod 300zl !! wiec moze zalozmy ze te 270 za szczepionke... /
-pani w aptece mowila ze czesto rodzice tez pytaja o szczepienie na ospe wietrzna ale ponoc bardzo trudno ta szczepionke dostac !!!

nie wiem ale mi sie cos zdaje ze to jakies zabobony z tym lozyskiem !!!

ja mam kasy na tyle zeby szczepionki kupic ale pytanie CZY JEST SENS !!! musze sie dowiedziec jak z ta rtecia bo pani w aptece nie potrafila mi odpowiedziec na to pytanie ...

a ja odebralam wyniki :) GBS ujemy podobnie HBS i USR :)
super wyniki Mea :) dobrze, ze Cie ominely te male dziady paciorkowe

reklama
ja pytalam w aptece to tak:
-skojarzone od 128 do 200 /ponoc od firmy zalezy i tego czy 5w1 czy 6w1/ tych szczepionek trzeba kupic 4 sztuki !! w 2, 4, 6 i 16 mc zycia dziecka !!
-rotawirusy 200zl /2 dawki tzreba podac do 6 mies zycia w odstepach co 2 nies !!/
-pneumokoki /pani nie miala na stane ale mowila cos ze pod 300zl !! wiec moze zalozmy ze te 270 za szczepionke... /
-pani w aptece mowila ze czesto rodzice tez pytaja o szczepienie na ospe wietrzna ale ponoc bardzo trudno ta szczepionke dostac !!!

Rozbiezność cenowa w porównaniu z tym co ja napisałam, ja napisałam ceny jakie płaci sie w punkcie szczepien, akurat teraz 2 koleżanki szczepiły swoje dzieci więc cen jestem pewna.
Moze zalezy od rodzaju szczepionki;-)

super Natalka :)
powiedz - dawalas poloznym kasiorke po porodzie ?
bo mam myslowke wlasnie :)
Ci lekarze i położna którzy odbierali poród dostali kawę i torta-szwagierka kupowała bo ona wie najlepiej co się po porodzie daje bo wkońcu sama tam pracuje
a tak poza tym to za co miałam dziękować reszcie? za te wszystkie miłe słowa i brak pomocy?? niech się gryzą!
za 5 tygodni jak będę szła na kontrolę to jeszcze panu ginekologowi coś kupię
Laski nie szalejcie:tak:

no wrozby z butami kto wyjdzie pierwszy za maz chyba juz nie dla mnie:-D
pozostaje mi polac wosk..
ale znow szkoda mi garnkow bo mamuska mi nowe kupila i nie mam go w czum rospuscic:-D
wiec chyba ustawie pasjansa:-D

Ja nie dam ani grosza:no:
U mnie tez się daje najwyżej coś slodkiego:-)

wróciłam z zakupów i usiadłam na chwilę odsapnąć, żeby zaraz jechać na miasto...ciężarne nie mają letko o niee....

Natalka i tak wiem, że się nabijasz z mojej słonicowej ciąży:-D

To co robicie na Andrzejki co?:-)
a właśnie miałam się o Ciebie pytać:-D:-D:-D:-D:-D

no rozumiem, ale ja naprawde duzo nie potrzebuje, nie chce zeby sie ze mna pieszczono
mam tą kase i maz jest za tym zeby dac albo wynajac kobiete, ale nie zgadzam sie z tym co sie dzieje pogladowo :)

Tez sie absolutnie z tym nie zgadzam:no: no ale jak Eliza napisała, mozna sobie pogadać a rzeczywistośc jest inna:wściekła/y:

Ci lekarze i położna którzy odbierali poród dostali kawę i torta-szwagierka kupowała bo ona wie najlepiej co się po porodzie daje bo wkońcu sama tam pracuje
a tak poza tym to za co miałam dziękować reszcie? za te wszystkie miłe słowa i brak pomocy?? niech się gryzą!
za 5 tygodni jak będę szła na kontrolę to jeszcze panu ginekologowi coś kupię
Laski nie szalejcie:tak:
no i super,
ja nie daje kasy, moze po - jakies slodkosci maz mi przywiezie,
nie bede rozpuszczac towarzystwa

reklama
Do góry