reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Ja po "pełnym"seksie nie mam skurczy, ale dzisiaj po spacerku zaczął mi się brzucho stawiać- pierwszy raz! dziwne to uczucie, na szczęście szybko przeszło:) a mój teśiu nakazał zaciskac mi nogi do stycznia, coby zdążył pokój dla Filipka wyremontować;) ciekawe czy jego pobożne życzenie sie spełni;) ja wolałabym już nawet teraz urodzić, ciągła zgaga i problemy z zasypianiem, a do tego ciągły siusiomocz nie daje mi żyć:wściekła/y: jak dobrze że z każdym dniem coraz bliżej rozwiązania,:tak::tak::tak:

reklama
No właśnie.. sperma..:sorry: Mój ostatnio wyjątkowo skończył we mnie bo się chyba chłopina zapomniał! Wcześniej kończył na moim brzuchu. No i to pewnie stąd skurcze miałam..

sparma powoduje raczej rozluznienie szyjki macicy a oksytocyna wydzielana podczas orgazmu powoduje skurcze !! ale jej stezenie musi byc konkretne!! /moj maz sie smieje ze wychodzi w takiej sytuacji ktora ma naprawde orgazm a ktora tylko udaje!! :-D:-D:-D/

Ja po "pełnym"seksie nie mam skurczy, ale dzisiaj po spacerku zaczął mi się brzucho stawiać- pierwszy raz! dziwne to uczucie, na szczęście szybko przeszło:) a mój teśiu nakazał zaciskac mi nogi do stycznia, coby zdążył pokój dla Filipka wyremontować;) ciekawe czy jego pobożne życzenie sie spełni;) ja wolałabym już nawet teraz urodzić, ciągła zgaga i problemy z zasypianiem, a do tego ciągły siusiomocz nie daje mi żyć:wściekła/y: jak dobrze że z każdym dniem coraz bliżej rozwiązania,:tak::tak::tak:

jutro wskakujemy w 9 miesiac wiec jak ju ztyle dalysmy rade to ten miesiac tez jakos sobie poradzimy :D

Dokładnie:) ja mam 2 suwaczki tak samo jak 2terminy porodu, szczerze mówiąc wolałabym żeby Filipek urodził się w tym pierwszym (26 grudnia),ale co tam- najważniejsze żeby był zdrowy! niech wyjdzie kiedy będzie czuł się gotowy:-p

Jej, jeszcze7 dni do wizyty u gina,,ciekawe czy będzie to ta ostatnia;) Jużnie mogę się doczekac usg, ciekawa jestem jak Filipek wygląda, ile waży itp:) a teraz uciekam wywiesić pranie (szybka jestem nie;)), a potem spać;) jutro o 5.20 wyprawić mężadopracy,potem chwilke w kimę i od 9 do 11 posiedzieć z siostrzenicą:) Dobranoc dziewczyny, spokojnej nocy :)

ech a ja wrocilam z imprezki u siostry :) brzuch mnie boli przeokropniscie - ale to ze smiechu !!! normalnie takie blogie lenistwo ... herbatka mietowa, serniczek i wyciagniete kopytka :) ech lubie tak jak sama rodzinka jest bo nie trzeba byc pieknym i umundurowanym :)

acha - kora30 pojechal na porodowke!!
Mi Mój dziś zrobił sernik ze śliwkami:-) Mniam:-)

mój też niech się już wykluwa bo ani z łóżka wstać nie mogę, tak mnie bolą mięśnie, pachwiny, nogi... bujam się na boki. i ten okropny katar!
a na dodatek nie wiem co mi jest, ale tak mnie swędzi łechtaczka, że nie mogę... co chwila mnie mąż przemywa chusteczkami Lactacyd... w ogóle spuchłam na dole. jakaś infekcja? a może uczulenie? przez kilka dni stosowałam żel do higieny intymnej z Perfecta Mama (wcześniej Lactacyd), może to to?
Ja używam Perfecta Mama, ale jak tylko lekko zaswędzi to myję się tym i zaraz swędzenie przechodzi.

witam wszystkie grudnióweczki nie wiem czy ktos mnie tu jeszcze pamieta ale musze sie wam przyznać jestem chyba pierwszą mamą z grudniówek która urodziła a mianowicie 14.09.09 wczesnia było ciężko ale już jest lepiej właśnie przenieśli nas na normalni oddział noworodków :-):-)
Ojojoj.. gratulacje i duuużo zdrówka życzę.

reklama
Witam, Drogie Panie,
piszę w imieniu żony:
Chcieliśmy Wam przybliżyć maleńką Alicję Małgorzatę:
Wymiary: 90x60x90 - te będą:-D,
a na razie to 3390 g oraz 56cm.
Pozdrawiam!
alaxi2009002male.jpg
alaxi2009002male.jpg%5D
alaxi2009002male.jpg
alaxi2009002male.jpg%5D
%20[IMG=http://img192.imageshack.us/img192/alaxi2009002male.jpg/1/w0.png][/IMG][/IMG]

PS.Mam nadzieję, że zdjęcie się załączy- bardzo długo tego nie robiłem.

5calaxi2009002malej

alaxi2009002male.th.jpg

alaxi2009002male.jpg

/mea - moze mi sie uda !!
Kochane Maleństwo:-)

Do góry