reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Oooo to rzeczywiście duuuża dziewczynka:tak:
No i czekamy na zdjęcia:-) Aż tyle Ci napstrykał? nono bedziesz miała pamiątkę z ciąży jak nic:-)

T juz wrócił;-) Zgwałciłam go, a teraz śpi, bo zmęczony po podróży:-D
Wcinam sobie jogurt z musli i kiwi..nie pytajcie dlaczego - sama nie wiem:laugh2:

widze ze dziś parcie na gwalty na mezach mamy:-) hehehe

reklama
3 godziny jedzenia, pół godziny spania i ciągły płacz a później jeszcze pogryzione piersi
szkoda dziecka
nie życzę nikomu tego samego

Natalko, najważniejsze żebyś się tym nie przejmowała, najgorsza jest presja nad kobietą że "musi karmić piersią, boo inaczej będzie zła matką", a przeciez to nie o to chodzi! Ciesz się macierzyństwem idbaj o Małą, brak pokarmu to nie tragedia":)

a i taka rada ode mnie
przygotujcie się psychicznie na to,że są położne i "położne"
ja z racji swojego wieku byłam tam traktowana tragicznie a od jednej usłyszałam,że co ze mnie za matka skoro nie potrafię nakarmić dziecka i skoro chciałam je mieć to mam sobie sama radzić
no i oczywiście uciszyć małą kiedy płakała w nocy bo przeszkadza innym płacz dziecka:szok:

a i taka rada ode mnie
ja z racji swojego wieku byłam tam traktowana tragicznie a od jednej usłyszałam,że co ze mnie za matka skoro nie potrafię nakarmić dziecka i skoro chciałam je mieć to mam sobie sama radzić
no i oczywiście uciszyć małą kiedy płakała w nocy bo przeszkadza innym płacz dziecka:szok:
żartujesz :szok::szok::szok:
pieprzone wiesniary...
jak mozna takie cos powiedziec..:eek::eek::eek:
toż to mozna sie załamać.. ;/

potrafisz nakarmić.. może nie naturalnie ale potrafisz :tak::tak::tak:
a tak kretynką nie ma sie co przejmowac ..

a i taka rada ode mnie

ZE CO KURNA PROSZĘ?:szok: Niech mi tylko ktoś uwagę zwróci:wściekła/y::wściekła/y:
OD KIEDY PŁACZ DZIECKA PRZESZKADZA W TAKIM MIEJSCU? Normalnie świat oszalał!
Bezduszne cipy! o.

i tego teraz najbardziej potrzebuje-dobrego słowa
Lenka bardzo ładnie się najada a ja lecze brodawki bo mam pożarte do krwi i strasznie mnie bolą

No cóż najwazniejsze ze lenka teraz jest zadowolona i nie odczuwa glodu... choc czytalam ze dziecko po narodzeniu do najedzenia potrzebuje jedynie łyżeczki mleka taki zołądeczek jest malutki i tylko tym sie najada.. ale jesli pokarm jest malo tresciwy to i to chyba nie pomoze! z kazdym dnie coraz wiecej podobno dziecko zaspokaja.. ale jestem za:-) Skoro dziecko plakalo a teraz nie placze i spi dluzej to znaczy ze ta zmiana wyszla jej na lepsze.

a i taka rada ode mnie

kochana to ile Ty masz lat?? jakies chamskie polozne... u nas rodza 15latki i nie slyszalam tekstu takiego od zadnej. zwlaszcza nad takimi sie bardzo spuszczaja by im pomoc w ten swait sie dostac ijakies pojecie zdobyc.

a i taka rada ode mnie

No poprostu tragedia! Ja tez jestem młoda(mam 22 lata)., ale jakbymi położna z takim tekstem wyskoczyła to bym ją chyba na miejscu udusiła, albo męża na nią nasłała:tak: ale nie ma się co przejmowac i o tym myślec! Napewno jak patrzysz na córeczkę to rekompensuje Ci te wszystkie okropności poporodowe! :)

zasuszam piersi
możecie sobie pisać co chcecie i myśleć też co checie ale jak same nie będziecie miały czym karmić a dziecko będzie ciągle płakało z głodu to zobaczycie jak to jest
dla mnie to jest chyba największa załamka jaką w życiu przechodzę ale położna kazała mi podawać butlę bo Malutka ciągle była głodna
a teraz jest spokój
jest najedzona i śpi smacznie

ktos powiedzial ze wszystkie mamy karmic ?? jak masz siebie meczyc i co gorsza dziecko to nie ma sensu ... grunt ze sie staralas :)

reklama
Luuzna a jak mi ta kapustę dostarczysz????
u mnie gwalty nic nie daja od dawna wiec sie nie martwie... tymbardziej ze sa spokojne.. taki ostrzejszy bedzie w Andrzejki:-)

Do góry