reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Z tymi biustami to nam babom nigdy nie dogodzi. Te co mają mały chcą mieć duży, te co mają duży chcą mieć mniejszy. Bądź mądry i pisz wiersze.
Żeby nie było to ja zawsze chciałam mieć większy niż to moje 70A, teraz mam 75B, ciekawe na jak długo:(

reklama
hej dziewczyny :)

mam nadzieje zemnie jeszcze pamietacie. jak wam kiedys pisalam mielismy remont i ztego tez powodu nie mieszkalismy u siebie.

jednak juz od pewnego czasu jestesmy w swoim kochanym mieszkanku. :))))

wiedze ze wiele z nas juz trzyma swoje kochane malenstwa na rekach - :) gratulacje dla dzielnych MAM :)

ja z terminem na 20 grudnia nadal sie trzymam.

tyien temu bylam u lekarza Mala wazyla ok 3 kg wiec szykuje sie duza dziewczynka.

kaciek dla malej prawie goatow wklejam zdjecia do albumu i czytam posty.

a tak poza tym mam 106cm w pasie :-D

buziaki

a i zapomnialam dodac w czwartek mielismy sesje zdjeciowa z brzuszkiem. zdjecia maja byc na srode- jak tylko beda dam znac ( fotograf cykal zdjecia prawie 3 h ok 500 sztuk) uwielbiam takie pamiatki)

Ostatnia edycja:
Asia t
Dziewczynki co miały ktg, czy wy wszystkie leżałyście na lewym boku, bo ja mp. na prawym:) Co szpital to inne zasady.
ogólnie wskazane jest leżenie na lewym boku w ciąży, bo macica jest lepiej ukrwiona i mi cały pobyt w szpitalu kazali leżeć jak najwięcej na lewym boku a podczas ktg zawsze:tak:

no ja mam problem znaleźć ladny 85D.. a co dopiero jakis wiekszy .. a chyba trzeba bedzie sie zaopatrzyc w wiekszy .. na 'po porodzie'

do rozmiaru DD są ładne, koronkowe biustonosze do karmienia w triumphie:tak::tak: jedyny minus,że są tylko w kolorze ecri (przynajmniej dla mnie to minus ,bo nie lubie jasnej bielizny). Nosze go już od jakiegoś czasu i jestem bardzo zadowolona:tak:
Ja sądze,że mi piersi bardzo już nie urosna o ile wogóle..na samym początku jak urosły o rozmiar tak trzymaja się do teraz, a leci mi z nich siara dobre dwa miesiące o ile nie dłużej...

hej dziewczyny :)

mam nadzieje zemnie jeszcze pamietacie. jak wam kiedys pisalam mielismy remont i ztego tez powodu nie mieszkalismy u siebie.

jednak juz od pewnego czasu jestesmy w swoim kochanym mieszkanku. :))))

wiedze ze wiele z nas juz trzyma swoje kochane malenstwa na rekach - :) gratulacje dla dzielnych MAM :)

ja z terminem na 20 grudnia nadal sie trzymam.

tyien temu bylam u lekarza Mala wazyla ok 3 kg wiec szykuje sie duza dziewczynka.

kaciek dla malej prawie goatow wklejam zdjecia do albumu i czytam posty.

a tak poza tym mam 106cm w pasie :-D

buziaki

a i zapomnialam dodac w czwartek mielismy sesje zdjeciowa z brzuszkiem. zdjecia maja byc na srode- jak tylko beda dam znac ( fotograf cykal zdjecia prawie 3 h ok 500 sztuk) uwielbiam takie pamiatki)

Oooo to rzeczywiście duuuża dziewczynka:tak:
No i czekamy na zdjęcia:-) Aż tyle Ci napstrykał? nono bedziesz miała pamiątkę z ciąży jak nic:-)

T juz wrócił;-) Zgwałciłam go, a teraz śpi, bo zmęczony po podróży:-D
Wcinam sobie jogurt z musli i kiwi..nie pytajcie dlaczego - sama nie wiem:laugh2:

hej Dziewczyny ;) ale bym chciala juz tak jak wy juz niebawem bedzie mialy swoje malenstwa :) a tu do marca jeszcze tyle :))

Wszystkiego dobrego i pomyslnych rozwiazan :)
Fajnie tak poczytac i popatrzec na wasze suwaczki ze juz prawie koniec :)
Pozdrawiam

I ty sie doczekasz:tak:zobaczysz jak szybko zleci:-)

dzień dobry!
ale miałam spanie! wieczorem gdzieś o 21 zanęłam razem z Rozalką i obudziłam się przed 6 dopiero, przed 8 mąz mój do pracy wstał obudziła się Rozalka ja miała też wstać i wyobraźcie sobie że moje dziecko 2 godziny samo buszowało po domu bo ja asnelam. obudziłam się w wielkim szoku, przerazona czy przypadkiem nic sie nie stało.
Rozalka mądra dziewczynka wzięła sobie jogurt i płatki i oglądała bajki. jak mnie zobaczyła to powiedziała,o mamusiu śpij jeszcze, po co wstałas przeciez ja samodzielna już jestem sniadanie juz zjadlam tylko wiesz, kawy sobie nie zrobilam bo szafka za wysoko a nie chciałam na taboret wchodzić, bo do czajnika to ja już dosięgam i tylko ten guzik jeden wystarczy nacisnąć!
chwała bogu że ta szafka wysoko i nie probowała czajnika obsługiwać.

szcęściara! mój biust nie dość, że wielki (ostatnie biustonosze kupiłam 80 F i 75 G, a mam wrażenie ze to nie koniec!)to opadły już dawno.
jedyny plus to taki że nowych rozstępów nie mam, jak miałam z Rozalką w ciąży, teraz ta naciągnięta skóra po prostu się wypełniła. po tej ciąży będę się nadawała do całkowitej renowacji!

Dzielna ta twoja corcia:tak:moja tez czasami ma takie dni ze jest samodzielna ale ja jakos boje sie ja sama zostawiac.

Hej laski ja tez wpadlam sie tylko weekendowo przywitac moj T pojechal na trening no i ma przywiesc wozek bo niby juz doszyli to czego brakowalo i po czapeczke ma do hurtowni zajechac mam nadzieje ze znajdzie wyobrazcie sobie ze w calym szczecinie nie ma czapki zimowej dla niemowlaka grrr szukam i nic. Na obiadek dzis robie frytki bo mi Mea takiego smaka narobilas ze nie moglam sobie odmowic do tego surowka z lodowej z sosikiem czosnkowym i filety w chrupiacej panierce z cornflaksow pierwszy raz robie oby dobre bylo a juz mi slinka cieknie:) Wieczorem do nas kolega wpad bo wczoraj nie dojechal wiec musze tu znow ogarnac bo jeden dzien a my juz mamy balagan na stoliku;/

Ja tez nie moglam znalesc czap[eczki zimowej w roziarze 36-38:no:i wkoncu sie wkurzylam i kupilam 40:tak:tak mysle zeby ja troszke wszyc;-)w koncu krawcowa jestem:-D

a co do rostepow........... ja nie mam ani jednego;-):sorry:

Ja jak narazie tez nic nie mam:-)

U mnie jest juz prawie posprzatane,obiadek sie gotuje,wyprasowalam wszystko i zostalo mi tylko pranie.Tearz chwila odpoczynku i dalej do dziela:tak:

hmmmm a ja probuje sobie caly czas wmowic, ze moze nie bedzie tak zle ;-) dzieki za pocieszenie;-):szok:

Moja teściowa twierdzi, że dziewczynki są grzeczne :szok: (ja nie byłam raczej), tak więc życzę ci Eliza spokojnych nocek.

Lorelei czyli w każdej pozycji można zrobić ktg, dobrze wiedzieć. Bo już myślałam, że koniecznie musi być ten lewy bok.
wika może bliżej 40 tygodnia też Ci zrobią ktg.

Mnie też robią ktg jak im wygodnie, mój mały jest aktywny i ucieka spod głowicy więc zmieniam pozycje. W pierwszej ciąży (inny szpital) leżałam na bokach, a jak dzień przed porodem położyli mnie na plecach to młodemu tętno zanikało i w taką panikę wpadli, że zatrzymali mnie w szpitalu.

reklama
Do góry