reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

I ja się witam z rana :-)

Właśnie piję sobie kakao i zajadam się moją babką drożdżową na śniadanie. Może mała wartościowe ale jakie dobre :-)

Doczytalam i juz sie prawie poryczalam!!:-:)-:)-( wszystkie wracaja z dobrymi wiesciami a ja..... DUPA.......... Dzidzia na USG wyszla 2tyg mlodsza, wazy tylko 2250g nawet jesli dotrwam do konca to nie dobije do 3000g.....
no i oczywiscie tablety wcinac, po ktorych jest mi zle i apetytu niemam:no::no::no:
juz myslalam ze dowiem sie czegos optymistycznego ale......

Nic się nie martw wagą Allitka moja córcia w podobnym okresie też mniej wiecej tyle ważyłam, a po dwóch tygodniach jej waga wynosiła już 2800, lekarz co prawda mówi, że nadal malutka, ale to i tak nieważne bo najważniejsze, że zdrowa! Podobno lepiej rodzi sie maleństwo. Poza tym te badania podają taka mniej wiecej wagę i z tego co widze to większość kolezanek urodziła większe bobasy niz to sprzet pokazywał.
Głowa do góry i nie stresuj dziecka wagą bo bedzie miec kompleksy :-p

LASKI, co kupić na prezent 4 letnim dziewczynkom?! tak w kwocie 30-40 zł... bo już normalnie nie mam pomysłu :wściekła/y:

Ja znajomej córce kupiłam taki zestaw z kredkami, pieczątkami i innymi malowidłami.

reklama
I ja się witam z rana :-)

Właśnie piję sobie kakao i zajadam się moją babką drożdżową na śniadanie. Może mała wartościowe ale jakie dobre :-)

Nic się nie martw wagą Allitka moja córcia w podobnym okresie też mniej wiecej tyle ważyłam, a po dwóch tygodniach jej waga wynosiła już 2800, lekarz co prawda mówi, że nadal malutka, ale to i tak nieważne bo najważniejsze, że zdrowa! Podobno lepiej rodzi sie maleństwo. Poza tym te badania podają taka mniej wiecej wagę i z tego co widze to większość kolezanek urodziła większe bobasy niz to sprzet pokazywał.
Głowa do góry i nie stresuj dziecka wagą bo bedzie miec kompleksy :-p

Ja znajomej córce kupiłam taki zestaw z kredkami, pieczątkami i innymi malowidłami.

kochana ja mam nadzieje ze u mnie sprzet nie zanizyl wagi!!!
bo sie poplacze:p

kochana ja mam nadzieje ze u mnie sprzet nie zanizyl wagi!!!
bo sie poplacze:p

są też przypadki zawyżenia wagi :-) w ostateczności i tak musisz zacisnąć zęby i przeć, 200 g w tą czy tamtą;-). Emwu sobie świetnie poradziła z małym klopsikiem to i ty poradzisz sobie :-)Poza tym mówiłam, że dla równowagi w życiu pewnie poród będziesz miała w miarę znośny. Trzymam za ciebie kciuki :-)

Kochana nie martw się ja Ci mogę trochę oddać od Julci:-) ona taka duża nie musi być:-) a może jeszcze podskoczy sobie.. w sumie 2250 w 35 tyg patrzac na tabele ktora jest na innym watku to dobra waga dziecka! zreszta spojrz na mnie... moja julcia od 35 tyg do 38 tyg przytyla prawie kg bo 900g:szok: zaobserwowac mozna znaczna roznice... stad mnie teraz tak boli jak mała kopie bo ona jest bardzo silna!!
ja wierze w Twoja niunie a teraz zaczal sie okres najszybszego przyrostu w tkanke tłuszczowa...

a mnie się wydaje, że Julka wcale taka tłuściutka nie będzie i urodzisz ją z wagą ok. 3500g :tak:

a ja siedziałam do 1 w nocy i wykombinowałam to: Bajka o Twoim dziecku! POMYSŁ NA PREZENT! (822795471) - Aukcje internetowe Allegro

idę zjeść jakieś śniadanie i muszę pomolestować szwagierkę, żeby mi nałożyła farbę na włosy :confused2:

ja juz po sniadanku odpoczywam jeszcze:-)
o 11 oststnia wizyta...i trzeba jechac do siostry zeby byc blizej szpitala w razie wu...

fajna ta bajeczka;-)

no i chcę się pochwalić - od 3 dni mnie nie męczy zgaga :laugh2:
(czego nie mogę powiedzieć o bólu gardła i ropnym katarze :confused2:)

są też przypadki zawyżenia wagi :-) w ostateczności i tak musisz zacisnąć zęby i przeć, 200 g w tą czy tamtą;-). Emwu sobie świetnie poradziła z małym klopsikiem to i ty poradzisz sobie :-)Poza tym mówiłam, że dla równowagi w życiu pewnie poród będziesz miała w miarę znośny. Trzymam za ciebie kciuki :-)

dzieki serdeczne.. moze bedzie jak mowisz.. a nawet gdyby nie to i tak wole to i miec juz to za soba i mala obok siebie niz sie meczyc... ale do 1 grudnia zostalo 4 dni wiec moglabym tyle pochodzic jeszcze:-)

reklama
Do góry