reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Madziara i ja dzisiaj pomidorówkę zrobiłam:tak:
A mój Antek podniecony chodzi bo juz złozóne łóżeczko dla dzidzi i razem dzisiaj nawlekalismy dzidzi pościel, dosłownie siedzi i sie patrzy na te łóżeczko hehe Oczywiście je poznał bo to było jego;-) No i kilka razy juz przekłądał i ustawiał kosmetyki maluszka:-)
ojej dla takiego malego czlowieka to tez musi byc wydarzenie :)
ja pamietam jak mialam 5 lat i po siostre pojechalismy z tata, mialam wreczyc kwiatki mamie:)
pozniej bardzo chcialam spac z mala i wnocy ja porwalam w spiworku ale nie moglam uniesc i zostawilam na podlodze i pobieglam do rodzicow ktorzyposzli do sasiadow co mieli wtedy juz telewizor;) z okrzykiem na ustach "dziecko na podlodze!!!" :)

reklama
u mnie w szpitalu powiedzieli zeby pozniej w ankiecie zaznaczyc ktora przychodnia, tak wiec mysle, ze mamy wybor to tak samo jak ja moge sobie juz wybrac gdziekolwiek chce, a moze jak sie nie wskaze to wtedy przypisuja wg rejonu ?

No na pewno:tak: w każdym razie warto dowiedziec sie wczesniej do której przychodni chcemy sie zapisać i do ktorego pediatry. Ja rozwiązałam to tak, że Antka pediatra jest jednoczesnie moim lekarzem rodzinnym:tak:

eliza ja to bym chciała, żeby te moje Braxtony przerodziły się w porodowe. No ale u mnie inny etap ciąży.
maarta u mnie jest na pewno tak jak napisałam, bo nam to mówiła położna w szkole rodzenia jakiś miesiąc temu:)

Do mnie mama z krupniczkiem przybyła zakupy mi zrobiła. Rano czułam się dobrze tylko teraz trochę brzuch jak na @ pololewa i czuję jakby mi coś w gardle stało. Co do śluzu to mam wodnisty ale czasem małe kawałki żółtego galaretowatego. Mama się śmiała że 2 razy wróżyła sobie z kostek kurczaka i wyszło że przed terminem urodzę...

Witam poludniowa pora :-)

Ja dzis wstalam tak pozno i przez to mam wrazenie ze wciaz jest rano. I jeszcze od rana czekam na kawe ktora sama nie chce do mnie z kuchni przyjsc :sorry:

Martuska super ze Ty i dzidzia macie sie dobrze :tak: i ten Twoj porod w wodzie wyglada naprawde bardzo kuszaco.

Mam dokladnie tak samo! Nozyczki mi sie w kieszeni otwieraja jak widze takie przerosniete wlosy

Pewnie ten temat byl juz poruszany ale w czym zamierzacie rodzic? W koszuli, w t-shircie, koszulce na ramiaczka? Ja kupilam sobie dwie koszule do szpitala ale juz planuje je zaniesc spowrotem do sklepu. Sa za dlugie (za kolano) i nie wiem co mi na mozg padlo jak je kupowalam. Przeciez ja niecierpie takich koszul :eek: I jeszcze jak je kupowalam to ludzilam sie ze w jednej z nich bede rodzic :no:
hihih ja biore jedna co sobie kupilam, obszerna z dostepem do karmika dla malej no i jedna na sam porod taka co sie naturalnie rozciagla i lekko za pupe jest, polozna mi powiedziala ze ta z porodu bedzie od razu do wyrzucenia aaa i zeby nie miec dlugich bo sie ciagle podwijaja i ze to wkurza

Ale tak sie nie dzieje tylko w moim mieście:tak: to chyba musza byc jakies ogókne zasady bo ja nie rodziłam w swoim miescie gdzie mieszkam, tak samo kolezanka ktora miesiac temu urodziła,jezdziła do miasta oddalonego o 150 km i szpital przekazał wszystkie dane przychodni:tak: Zmieniała tylko pediatre bo podała pierwsze lepsze nazwisko które znała.
To musi działać automatycznie w całym kraju bo sa przecież rodziny patologiczne w którym na pewno sami dzieci do lekarza nie zgłaszają:-(
a co wtedy ,jak ja jestem gdzie indziej zameldowana , tatus dziecka gdzie indziej i nie jestesmy małzenstwem, ale rodze w szpitalu w jego miescie i mieszkamy u niego? z automatu Mała przydzielaja do przychodni z mojego meldunku czy jak to jest ?

looo nie chcialam tamtym postem o temacie z rozmow w ttoku wywolac klotni...
fakt tips tipsowi nie rowny mi sie podobaja krotkie zadbane....
cekiny tez bym wlozyla..
ale mi chodzilo o ideologie kobiet ktore wystepuja w tych programach...
lubie ogladac i sie torche posmiac:-)

ja juz po obiadku...
lezakuje chwilke biore sie za prasowanie bo juz jakos od 12 sie zebrac nie moge...;-)

reklama
Do góry