reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Na 15:00 mam, ale pewnie wejdę dopiero po 17:00, tak dżin godzin pilnuje, ostatnio prawie urodziłam w jej poczekalni stojąc 3 godziny i nawet żadna z kobiet nie będąca w ciązy się nie zapytała czy chce na chwilę dupnąć

i tsię nazywa solidarność jajników..., ja sama będąc na początku ciązy ustępowałam babką z większymi brzuszkami, teraz sama już wiem jak ciężko jest tyle czasu wystać... Dobrej nocy i powodzenia u gina;)

reklama
Na 15:00 mam, ale pewnie wejdę dopiero po 17:00, tak dżin godzin pilnuje, ostatnio prawie urodziłam w jej poczekalni stojąc 3 godziny i nawet żadna z kobiet nie będąca w ciązy się nie zapytała czy chce na chwilę dupnąć

znam skads ten motyw !!! ale ja sie czesto na chama wciskam jak nie mam sily stac ...

No wlasnie to kwestia "nauczenia" sie a bardziej oswojenia ze smakiem. Ja kiedys bialego wina nie lubilam ale jak odkrylam jakie mi odpowiada to pilam sobie z przyjemnoscia. Ale oczywiscie ze mnie taki "pijak" ze po lampce juz mi szumialo czesto w glowce :rofl2:

A cykl mocznikowy nie zajac :-)
Hehe, mój mąż to samo mówi- że w alkoholu to się trzeba rozsmakować;-)
Oho, a wiadomo? Gdzie ja go będę szukać jak ucieknie;-) Dobra, spadam spać a jutro od rana sie pouczę to powinnam zdażyć.
Mea- jestes bezbłędna, tak sobie wyobraziłam ten zespół w ludowych strojach i ze szklistymi oczkami;-)
Nessi- no co za wredne babiszony! Ja ostatnio też wpadłam do pełnej poczekalni bo gin się spóźnił godzinę i się kolejka zrobiła. No ale nie stałam nawet 5 minut, od razu się miejsce znalazło. A nie powiem żebym miała welki brzuch i wyglądała na zmęczoną. No ale są ludzie i ludziska...
Dobrej nocy dziewczyny, jutro musze wcześnie wstać więc śmigam jeszcze męża poprzytulać

Lorelei..tak Hipp też ma dobre składy a zwłaszcza ich żel ten 500ml (cukrowe detergenty i dobre nawilżacze w tym sorbitol nawet..naprawdę dobrze nawilża), tylko cena dużo wyższa niz Babydream.
Nessi..mi aż płakać sie chce...w całej ciąży raz tylko ktoś mnie przepuścił i to w Kościele w kolejce do Komunii!!!A tak to w sklepie szkoda gadać..jak nie wiem..i to kobiety najczęściej aż sie wpychają..przecież i im było ciężko..nie rozumiem skąd taka zaciętosć??

No ja chyba tez powoli bede spadac bo chce uciec zanim wyrzuty sumienia ze przeinternetowalam caly dzien na dobre rozgoszcza sie w mojej psychice :-)

Kolorowych snowy zycze!!!

Mea- jestes bezbłędna, tak sobie wyobraziłam ten zespół w ludowych strojach i ze szklistymi oczkami;-)

szkliste oczka sie traca pod tona makijazu :)
a tu fotka z owego slynnego juz koncertu na ukrainie ... ja szczerze powiem ze nie pamietam kiedy zostala zrobiona :)

Załączniki

• ukraina6.jpg
    ukraina6.jpg
    31,9 KB · Wyświetleń: 52
a ja sie dzis dowiedzialam ze moja kuzynka ma bardzo zagrozona ciaze !! jest teraz w 23tc i wykryli u niej powazna wade genetyczna watroby, ktora ujawnia sie w ciazy !! juz cos podejrzewali ok rok temu jak coreczke urodzila ale potem sie jej wpadlo /myslala ze karmienie to antykoncepcja/ i w tej trzeciej ciazy ta wada ujawnila sie bardzo szybko i jest powazny problem bo dziecko juz jest silnie zakarzone !! no i przy okazji zbadala sie jej siostra /ma rodzic na dniach/ i tez sie okazalo ze ma ta wade i to byla przyczyna jej wczesnie wykrytej zoltaczki !! Asia /ta co teraz ma rodzic/ ma dziecko donoszone wiec zagrozenia nie ma ale to malenstwo Doroty nie wiadomo jak skonczy ... ponoc przy tej wadzie umieralnosc dzieci jest bardzo wysoka !! zwlaszcza jak juz sa wczesneij zakarzone !!
O Boziu:-:)-:)-( Bądźmy dobrej myśli, bardzo mocno zaciskam za dzidzię kciuki!!

Witam wszystkie grudniówki!!!

Od jakiegoś czasu podczytuję to forum, ale tak dziwnie było mi się przedstawiać prawie na finiszu. Jednak po przeczytaniu relacji Martuski z porodu tak bardzo się wzruszyłam, że aż naszła mnie ochota aby również się ujawnić :)

W brzuszku noszę córeczkę, jest to moje pierwsze dziecko więc we wszystkim jestem kompletnie zielona. Na ostatnim badaniu moja mała ważyła ok 2800 g (był to 36 tydzień i 5 dzień) jest więc raczej nieduża- tak twierdzi mój lekarz. Ja jestem wagą zachwycona i już nie mogę się doczekać jak będę ją miała na zewnątrz.

Pozdrawiam
Witam:-) Ładna waga:-)

Lorelei..tak Hipp też ma dobre składy a zwłaszcza ich żel ten 500ml (cukrowe detergenty i dobre nawilżacze w tym sorbitol nawet..naprawdę dobrze nawilża), tylko cena dużo wyższa niz Babydream.
Nessi..mi aż płakać sie chce...w całej ciąży raz tylko ktoś mnie przepuścił i to w Kościele w kolejce do Komunii!!!A tak to w sklepie szkoda gadać..jak nie wiem..i to kobiety najczęściej aż sie wpychają..przecież i im było ciężko..nie rozumiem skąd taka zaciętosć??
To ciekawe, że zazwyczaj kobiety są takie nieuprzejme dla ciężarnych. Dzisiaj taka jedna to chyba chciała mnie przejechać! Stoje na pasach i widzę, że zatrzymuje się auto aby przepuścić kogoś z naprzeciwka więc wchodzę na pasy i jak jestem w połowie to ta kobieta po przepuszczeniu tamtego przechodnia nagle rusza mi przed nosem, az odskoczyłam. Widziała mnie bo jeszcze krzywo na mnie spojrzała. Naprawdę nie wiem o co jej chodziło :eek:

reklama
Mnie raz babeczka w lab przepuściła i 4 listopada jak miałam exam na prawko to młody chłopak od razu jak weszłam to poprosił bym usiadła na jego miejscu bo inne były zajęte:-) Szalenie to miłe. Ale ja ogólnie to nie miałam zbyt wiele sytuacji, w których musiałam długo stać, więc ok.

Do góry