reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Daffi ja jestem tchórz i tak bym pojechała na IP.Ale mój Sławek mówi, że mnie na sali operacyjnej zakneblują, bo będę poprawiała lekarzy i wytykała co źle robią chociaż się nie znam hihi.
Pauluś to ciśnienie to faktycznie wysokie (czy od wysokiego ciśnienia nie można mieć zawrotów głowy?)
Co tu nam się dzisiaj dzieje na forum!

reklama
cisnienie mam ze strachu bo panikuje strasznie i usiedziec nie moge... ale i tak we snach mialam sie w gorszej wizji w tej sytuacji... juz mi lepiej i cisnienie sie obniza... to byl pierwy pomiar taki paniczny...

tymbardziej ze ty masz za wysokie to cisnienie co niekorzystnie moze wpływac na prace łozyska wiem ze nie widzi ci sie lezenie w szpitalu az sie rozkreci na dobre ale nie musisz sie na to godzic jak ci badania porobia i wszystko bedzie ok

KTG jest po to:1. zeby zobaczyć czy dzidzia ma dobre tetno-przy za niskim czy za wysokim z regóły jak najszybciej kończą ciąże. 2. skurczy wcale nie musisz czuc ! a na KTG moga wyraznie sie pisac...
Jestem zdziwiona , bo ja nie spotkałam sie z lekarzem ,który by mówił,ze ktg nie jest potrzebne:confused:
To prawda skurczy wcale nie trzeba czuc aby wyraznie zapisywaly sie na KTG - ze mna tak bylo ja mialam skurcze w granicach 70-80 % a ich za cholere nie czulam ,myslalam ze to tylko sie bobas wypina ahhahaah ! Po takim zapisie zaczeli zykowac porodowke dla Asi ! I co do tetna tez sie zgadzam.No ale kazdy lekarz wie najlepiej jak prowadzic swoja pacjentke.
Moj to chyba zna mnie na wylot ahhahah juz dwa razy kieruje mnie do szpitala na niby badania a wychodze po kilku dniach z dzieckiem ...prorok czy jak ? a wsio zaczyna sie dziac w szpitalu ahahhahaah !
Ja ktg mialam od 32 tyg chyba co 2 tyg lub co tydzien w szpitalu juz 2 razy dzinnie .

Witajcie pojawiam sie na moment pelna strachu...
dopijam z mezem kawe i dzwonie do lekarza czy jest w szpitalu!!!
boje sie strasznie
cala noc zle sie czulam nadzwyczajnie... w sklepie bylam z mezem przed chwila az zbladlam.. czulam duzy bol jak chodzilam a juz jak zobaczylam krew to sie przerazilam... bardzo sie boje ale moze to tylko sygnaly ze cos sie zaczyna... serce mi wali a cisnienie ze strachu mam 150/98 hehe.. 3majcie kciuki:*
Kurcze daffi moze cosik sie zaczyna ????????Trzymam kciuki za was bardzooooo mocno BUziak !

reklama
juz nic nie wiem.. pwoiedzial ze w tym tyg to normalne i ze szyjka moze zaczac sie juz roziwerac.. a jesli nie ma skurczy to nic zlego sie nie wydarzy... jeszcze sie trzese hehe ale staram sie byc opanowana.
Chyba, że są skurcze a ich nie czujesz. Ale to chyba niemożliwe przy końcówce ciąży?

Do góry