reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

yoyoyoyo!!! dzisiaj troszku se poszalalam bo spalam do 10, zjadlam sniadanie i tablety,ktore wlasnie zaczynaja dzialac-wiec zowu mnie spanko bierze!!;-);-)
doktorek trochu mi dowalil tymi pigulami ale teraz sie wysypiam chociaz.....:tak::tak:
Akozk trzymam kciuki-chociaz mysle, ze dzis sie cos wydarzy-bo Mea bedzie daleko od kompa:-D:-D:-D:-D:-D chyba, ze inna jest chetna??????:sorry::sorry:
A sprawa moderatora-good idea!!jabym proponowala Asie, bo jak Mea bedzie rodzic to fifif juz bedzie odchowany!!
Też proponowałam Asię, ale obawiam się, że z dwójką dzieci będzie jej mimo wszystko ciężko na forum się pojawiać. Ale może akurat:-)

reklama
Mam ciagly bol w prawym podzebrzu promieniujacy na prawy bok i plecy. To naprawde bardzo boli. Typowy bol watrobowy. Skora na wysokosci zeber po prawej stronie jest az zdretwiala i nie mam tam czuci :crazy:. Jest tak od 4 dni. Jedynie jak stoje bol mija.Nie spalam juz od 4 nocy. Tzn przesypiam po 30min i sie budze na kolejna godzine. Krece sie , wstaje, siadam, usne znow na 30 min i tak w kolko. Sadzilam ,ze to ucisk macicy na watrobe. W koncu jest juz taki duzy ,ze to mozliwe.
Niestey od dwoch dni doszedl swad skory. Niby w cholestazie swedza stopy i dlonie. Mnie swedzi caly brzuch, piersi, wewnetrzna strona ud, dekold i pod pachami.
Mozliwe ,ze to rozciaganie sie skory a ja jedynie panikuje (choc do panikar nie naleze). Wczoraj dopadl mnie taki bol wieczorem ,ze zadzwonilam do lekarza zeby mi powiedzial czy jest cos co moge wziasc (oczywiscie paracetamol , ktory nie pomogl). Kazal mi rano przyjechac do szpitala zeby zrobic testy watrobowe.
Mysle,ze jest to bardziej WYKLUCZENIE cholestazy niz jej podejrzenie.
Z tym ,ze jesli to ucisk na watrobe to jak ja zniose kolejne 3 tyg bez spania:szok:.
Wolalabym jednak to niz ta cholestaze. Oczywiscie juz sie glupot naczytalam w internecie ,ze dziecko moze umrzec nawet w 36 tygodniu jesli sie ma to schorzenie.

Aj - lepiej jade i wyjasnie co jest co a nie sie bede stresowala.

Powodzenia;-)

Dzien dobry dziewczynki.
Ja standardowo nadrabiam, nie moge wyjsc na prosta.
Dziecko mam chore od piatku wieczora, goraczka, goraczka, goraczka do 40 st. Za godz. idziemy do lekarza. Dzieci lubia tak sie na weekend rozkladac jak nie ma dostepu do osrodka:confused2: Jeszcze, zeby bylo ciekawie to czekamy na ospe. Alek mial kontakt w zeszla sobote wiec najwczesniej w srode pierwsze krosty, oby. Mam nadzieje, ze on przejdzie ospe zanim ja urodze.

Moja corka tez miala stycznosc z osoba chora na ospe i mimo tego nie zachorowala:no:moze u ciebie bedzie podobnie.
Zreszta goraczka moze swiadczyc wlasnie o poczatku choroby:-(

Witajcie w deszczowy i depresyjny poniedziałek!
Noc prawie nieprzespana... Stres i ogólnie nie fajnie... Za 1,5 godziny przekręcanie Misiulki i boję się panicznie. Ciśnienie niby mi trochę spadło, więc może ominie mnie cesarka, jeśli uda się ją przekręcić. Ręce mi się trzęsą, w ogóle cała dygocę, żeby tylko jej nic nie zrobili złego :-( Do tego od dwóch dni jakoś tak się wyciszyła - Marcin mówi, że wie co ją czeka i się schowała, ale ja bym chyba wolała, żeby nieco pokopała, tak dla spokojności ducha...
No nic, trzymajcie kciuki, żebym nie była dziś następną w kolejce. Skoro podium zajęte to po co się spieszyć, nie? :sorry:

Jeszcze tylko torbę muszę szybko spakować, bo co jeśli jednak... :szok:
Dam znać jak wrócę! Albo wyślę smsa, jak mnie zostawią... Albo Marcin się odezwie i da znać... Albo coś innego wymyślę...

A ja myslalam ze to bylo juz w piatek:tak:nie martw sie Kochana,wszystko bedzie dobrze;-)mam jednak nadzieje ze synus sie sam odwrócił;-)trzymamy kciuki i czekamy na wiesci;-)

Ja zabieram sie za jakis obiadek i potem czeka mnie prasowanie.

Co do drugirgo moderatora ... a to w sumie nie rozumiem po co drugi he ?? wiec jesli moge spytac :-p

chyba ze po to zeby jak mea bedzie w szpitalu to ktos zeby poprawial i przeja funkcje ... tak ?

widzisz sama sobie odpowiadasz :) - dokladnie o to chodzi zeby jak mnie nie ma ktos mogl trzymac straz !!

Akozk trzymam kciuki-chociaz mysle, ze dzis sie cos wydarzy-bo Mea bedzie daleko od kompa:-D:-D:-D:-D:-D chyba, ze inna jest chetna??????:sorry::sorry:
A sprawa moderatora-good idea!!jabym proponowala Asie, bo jak Mea bedzie rodzic to fifif juz bedzie odchowany!!

no biorac pod uwage taka moja prawidlowosc ze zawsze sie cos dzieje jak mnie nie ma to faktycznie dzis jest szansa na jakis porod :) ale potem to juz bedzie cisza i spokoj :)

ja tez bym widziala w tej roli aske, georgine czy cherie ... a moze monia ??

Bo jestem pewna, ze mea se to tak zalatwi, ze urodzi 2 stycznia:-D:-D

hehe dobrze ze ktos we mnie wierzy !! chociaz jak bede szalec tak jak dzis to grudnia nie doczekam !! ale ten koncert mnie dzis tak nakreca ze szok !!!

Ja dziś mam obiad od wczoraj, więc się męczyć nie będę:p Dopatrzyłam się pierwszego rozstępa na brzuszku pod pępkiem. Tzn widziałam go już wcześniej, ale myślałam, że to zadrapanie:p Ale wzięłam lusterko i dokładnie mu się przyjrzałam. Niestety:p Ahh te uroki.

Dzień Dobry.
Kurcze, Grudniówki już zaczęły na całego... ciekawe kiedy moja kolej :p
dzisiaj mam wizyte u chłopa, zapisuje mnóstwo pytań, tak żeby się nie zmieścił w planowanym "20 minut za 80zł" heh. Zapytam o wszystko, o moją szyjke /żeby łaskawie zbadał/, o stopień łożyska /niektórym z was podaje, to chyba żadna filozofia dla lekarza więc niech mój sie wykaże/, zapytam o to spojenie bo boli dalej mocno ajj, i zapytam o "wypinanie" się dziecka - bo coś mi się wydaje że myle to ze skurczami - szczególnie wieczorem jak leże-to co jakiś czas czuje takie nieprzyjemne wypychanie-i brzuch po prawej stronie jakoś dziwnie wygląda, tak nienaturalnie, a później spowrotem jest okrągły i miękki, więc to na 80% te skurcze, ale nie bolą hmm.. zobaczymy ile mój młody ma wagi. Wizytka o 17 to jeszcze troche czasu jest..

widzisz sama sobie odpowiadasz :) - dokladnie o to chodzi zeby jak mnie nie ma ktos mogl trzymac straz !!

no biorac pod uwage taka moja prawidlowosc ze zawsze sie cos dzieje jak mnie nie ma to faktycznie dzis jest szansa na jakis porod :) ale potem to juz bedzie cisza i spokoj :)

ja tez bym widziala w tej roli aske, georgine czy cherie ... a moze monia ??

hehe dobrze ze ktos we mnie wierzy !! chociaz jak bede szalec tak jak dzis to grudnia nie doczekam !! ale ten koncert mnie dzis tak nakreca ze szok !!!

to przez ciaze taka spozniona reakcja hehe :-D

reklama
Do góry