reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Cześć Lasencje:)
A ja po kąpieli, zjedliśmy śniadanko, wstawiłam pranie do pralki i powiesiłam porcję prania na suszaku w łazience, ogarnęłam domek, Mój rozpalił w kominku, błogo:) Zupka przystawiona, roladki od wczoraj się duszą, jeszcze zostanie mi zrobić sałatę warzywną:)

Maggie, ale świetna wiewiórka:) Przeuwielbiam zwierzęta!
Luuuzna jak dla mnie to możesz rodzić już dziś;D Jesteś już na wylocie. Ale jakoś czuję, że Twoja dzidzia uparta i do początku grudnia przetrzyma;)

Ja w nocy aż 4 razy na siusiu wstawałam. Zauważyłam, że dawka chodzenia na siusiu się zwiększa z każdym tygodniem;D

reklama
Zwłaszcza, że sobie dziś wolne od wykładów zrobiłam:D Jedne zajęcia tylko miałam to olałam. Trudno, trzeba się wysypiać:) I pospałam dziś ładnie do 9:) Dla mnie to godzinka w sam raz na wstawanie.

No nic, trzeba makijaż iść zrobić do łazienki i cosik z włosami:) A potem sałatę do obiadu:)

Luuuzna jak dla mnie to możesz rodzić już dziś;D Jesteś już na wylocie. Ale jakoś czuję, że Twoja dzidzia uparta i do początku grudnia przetrzyma;)

Ja w nocy aż 4 razy na siusiu wstawałam. Zauważyłam, że dawka chodzenia na siusiu się zwiększa z każdym tygodniem;D

dziś? Mhmm w niedzielę się mi jeszcze jakis leniuszek urodzi:-D
Bóle nie przeszły jednak, ale też się nie nasilają - po prostu są cały czas, ale do wytrzymania...

Wow, tak w piekarniku normalnie? A jak? Mi się marzy upiec chlebek ale tej maszynki nie mam.

No w piekarniku:tak: Mąka, drożdże itd. Lubię piec z ziarnami dyni:-) zawsze kochałam utrudniać sobie życie...

Ale czuję napływ mocy!!

Luuuzna a jakie to bóle? Stawianie brzuszka? Skurcze? Czy bóle jak na @?

Takie zaczynające się od podbrzusza i promieniujące na resztę brzuszka - czuję takie ściski po bokach - czy to macica się tak kurczy i rozkurcza?
Od przedwczoraj odwiedzam też częściej kibelek - jakbym jakieś środki przeczyszczające łykała:szok:

ja na ślubnym kobiercu jeszcze nie byłam;-)...a o wolnosci to i tak bede mogla sobie niebawem pomarzyc tylko;-)
ja byłam na kobiercu w urzędzie a nad kościołem się coraz poważniej zastanawiam :cool2:

cześć dziewczynki, witam się wieczorową porą. głowa mnie boli cały dzień, łapią mnie skurcze i brzuch mi już nie sterczy przy siedzeniu, tylko opada na uda... z tą migreną już nie daje rady i chyba wezmę drugi paracetamol.

trzymam kciuki za Martę i czekam na wiadomości od Asi.
ja od pewnego czasu (od kiedy biorę podwójną dawkę fenka) też mam okropne bóle głowy w nocy, po lewej stronie a boli tak,że nie idzie ani chodzić ani leżeć ani siedzieć i jakby oczy chciały wyjść na wierzch

no wiec ja juz po imprezce i wszystko bylo dokladnie tak jak przewidywalam: niewygodne krzeslo, podpite towarzystwo, kupa zarcia, ktore mimo ze pyszne nie miescilo sie w zoladku, usmiechy malo szczere i glupia gadka w stylu jak sie czujesz !!

ale rozbroil mnie dzisiaj moj siostrzeniec - pytam sie staska co by chcial na urodziny /to moj chrzesniak i ma urodziny w sylwestra wiec potem nie bedzie czasu na szukanie prezentow!!/ a on z powazna mina do mnie "ciociu !! przeciez ja na urodziny mam dostac Agatke!!! Juz wszystkim kolegom w przedszkolu powiedzialem ze bede mial najfajniejszy prezent pod sloncem ze ciocia mi na urodziny urodzi kuzynke!!!"
ja bym Go mocno przytuliła i dała buziaka
Ciebie zamurowało a mi zakręciła się łezka w oku :tak::tak:
Ostatnio łatwo się wzruszam, ale wkurzam i wrzeszczę też bez problemów :-D:-D
nie tylko Ty

mi Asia przed porodem pisała ze jej nie trza lewatywy bo za przeproszeniem sraki z nerwów dostanie :-D
ale chyba jednak miala lewatywe :-D
a ona se juz drugi raz rodziła.. a co my pierworódki mamy powiedzieć :O
no właśnie:tak:

I ja się witam w końcu:-):-):-)

Ale mnie Asia załatwiła:no: A myślałam że razem sobie dotrwamy do terminu:tak: Przyznać się bez bicia która ma jeszcze na 8???

Ja też byłam w czwartek na wizycie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Boże jak dobrze że już rodzę bo więcej tego głąba bym nie zniosła:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Wyniki wszystkie w porządku...nawet krew 12,6 choć często zapominam o witaminach;-) przytyłam w miesiąć 1,4 kg więc nie jest żle! No i mówię BARANOWI że upławy nie ustępują....normalne w ciąży!!!!! Dalej mam co kilka dni dawać tabletkę! Oczywiście żadnego badania mi nie zrobił!!!!!!!! Mówię że chodzić nie umię bo mi się zdaje że mały wypadnie i że brzuch dalej twardnieje....normalne:szok::wściekła/y:

A na serio tylko jak leżę to nie ciągnie mnie w dół i nie mam małej skały zamiast brzuszka! Więc dokupiłam resztę rzeczy których mi brakowało i już się nie ruszam z domu....jednak niech sobie mały jeszcze posiedzi we mnie szczególnie że usg dopiero 26 więć nawet nie wiem ile waży...czy dalej jest główką w dół:no::no::no: Jednym słowem byłam załamana po wizycie:no:

Ale cieszę się że u was wszystko w porządku...czytałam na bierząco;-)
Laska tylko nie BARAN co???:-D

Cześć Lasencje:)
A ja po kąpieli, zjedliśmy śniadanko, wstawiłam pranie do pralki i powiesiłam porcję prania na suszaku w łazience, ogarnęłam domek, Mój rozpalił w kominku, błogo:) Zupka przystawiona, roladki od wczoraj się duszą, jeszcze zostanie mi zrobić sałatę warzywną:)

Maggie, ale świetna wiewiórka:) Przeuwielbiam zwierzęta!

tylko 4??? zobaczysz co to znaczy wstawać na siku jak będziesz w 38-9 tygodniu:-D
całą noc można ganiać
wczoraj nasprzątałam się jak głupia a gdy weszłam dzisiaj rano do kuchni to się popłakałam
zastanawiam się czy mam na czole napisane prywatna sprzątaczka
mój mąż chyba nie rozumie,że ja już nie mam siły...

Takie zaczynające się od podbrzusza i promieniujące na resztę brzuszka - czuję takie ściski po bokach - czy to macica się tak kurczy i rozkurcza?
Od przedwczoraj odwiedzam też częściej kibelek - jakbym jakieś środki przeczyszczające łykała:szok:
ja też czuję takie ściski po bokach:-D
a w nocy to już w ogóle było niemiło
ale jakby na to nie patrzeć to i Tobie i mi zostało tylko 12 dni:-D

tylko 4??? zobaczysz co to znaczy wstawać na siku jak będziesz w 38-9 tygodniu:-D
całą noc można ganiać
wczoraj nasprzątałam się jak głupia a gdy weszłam dzisiaj rano do kuchni to się popłakałam
zastanawiam się czy mam na czole napisane prywatna sprzątaczka
mój mąż chyba nie rozumie,że ja już nie mam siły...

Ja wstaję nie więcej niż 3 razy;-)

Mój T też po sobie nie posprząta...w pokoju owszem, ale do mycia naczyń, podłóg się nie tyka nawet...

reklama
No Natalko podkreśliłam, że z każdym tygodniem częstotliwość chodzenia na siusiu się zwiększa hehehe:) Kiedyś raz, potem doszło, że dwa razy, potem albo dwa albo trzy a teraz 4;D Lajcik;D I tak wolę chodzić siusiu niż budzić się przy każdym stawianiu się brzuszka.

Do góry