reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

A ja mam dylemat, tuż przed ciążą leżałam w szpitalu na ostre i niewydolne zapalenie oskrzeli :\ już prawie miałam zapalenie płuc a teraz znowu mnie coś łapie :( 37,5 bez przerwy, ostry suchy świszczący kaszel , moja Dżin ma urlop aż do 14 lipca, byłam na rejonie w mieście gdzie obecnie mieszkamy, przedstawiłam sytuację WIELKIEJ PANI PIELĘGNIARCE VEL HELDZE RODEM Z NIEMIECKIEJ PARTII. A ta mi tu wywiad środowiskowy robi a po co ? a na co ? a u kogo się leczyłam ?
Na stwierdzenie, że prywatnie się leczę, gdyż jak byłam w potrzebie to Nasza wspaniała służba zdrowia się na mnie wypięła jak miałam ciąże zagrożoną i z plamieniami kazali przyjść mi O ZGROZO ZA 2 TYGODNIE!

Kazała mi iść prywatnie :/

Wku***** się niezmiernie i pojechałam do miasta rodzinnego tyle, że tutaj dopiero w poniedziałek się dostanę, jak będzie mnie jeszcze od kaszlu bolał brzuch to lecę prosto do szpitala :/

Szkoda gadać, NeSSi. O uprzejmosci, to juz nawet nie będę pisać.
W ciąży za wielkiego wyboru w aptece sie nie ma niestety. Możesz spokojnie wziąść sobie wapno musujące, wit.C, a w razie temp. paracetamol, np. APAP. Jeśli chodzi o syropy na kaszel to homeopatyczne.Ale i tak idź do lekarza, żeby Cię osłuchał. Trzymaj sie dzielnie.

A mnie dzisiaj boli noga:-:)-:)-( Wczoraj na spacerze to mnie taki skurcz złapał, że myślałam że nie dojde do domu.

reklama
Helcia81 - z tymi lekami to De Facto ciężka sprawa a przecież chorujemy nie mniej niż nie będąc w ciąży, tez mamy różne dolegliwości. Wiadome jest, że liczy się tylko i wyłącznie dobro dziecka stąd te ograniczenia w przyjmowaniu leków przez przyszłe mamy, ale jak też dobrze wiadomo nie wszystko wyleczymy paracetamolem, no-spą, czy też Vitaminkami. A w gruncie rzeczy zdrowie dzidzi zależy przecież od Naszego stanu zdrowia.

Wybiorę się na ostry dyżur, mam nadzieję, że chociaż tam będą się zachowywać normalnie.

do plewki ... odwazna jestes :) ale rozne o nim zdania slyszalam :) a i do liceum z jego starszym synem chodzilam :)

a rodzic bedziesz w wodzislawiu ??
znam dużo osób, które do niego chodziły i nie narzekają.. a te złe opinie też słyszałam..cóż.. ja póki co nie narzekam ;) zawsze można zmienić lekarza ;D

co do porodu to wolałabym w rybniku bo tamten szpital jest na poziomie.. nie to co porodówka w wodzisławiu ;|

Helcia81 - z tymi lekami to De Facto ciężka sprawa a przecież chorujemy nie mniej niż nie będąc w ciąży, tez mamy różne dolegliwości. Wiadome jest, że liczy się tylko i wyłącznie dobro dziecka stąd te ograniczenia w przyjmowaniu leków przez przyszłe mamy, ale jak też dobrze wiadomo nie wszystko wyleczymy paracetamolem, no-spą, czy też Vitaminkami. A w gruncie rzeczy zdrowie dzidzi zależy przecież od Naszego stanu zdrowia.

Wybiorę się na ostry dyżur, mam nadzieję, że chociaż tam będą się zachowywać normalnie.

nessi idz do szpitala bo tam znajdzie sie i internista i ginekolog ... niech sie dogadaja co mozesz wziac !! najwazniejsze jest pomagac a potem nie szkodzic !!! i masz racje - zdrowie malenstwa zalezy od naszego zdrowia wiec trzeba zaryzykowac !!

znam dużo osób, które do niego chodziły i nie narzekają.. a te złe opinie też słyszałam..cóż.. ja póki co nie narzekam ;) zawsze można zmienić lekarza ;D

co do porodu to wolałabym w rybniku bo tamten szpital jest na poziomie.. nie to co porodówka w wodzisławiu ;|

ja slyszalam o plewce tyle zlego co dobrego :) znam go osobiscie (przez Kube - jego syna) i jest z niego bardzo zyciowy czlowiek :) i to duuuzy plus :) a i o moim lekarzu tyle slyszalam ze glowa mala :) ale najwazniejsze to miec zaufanie do tego kto cie prowadzi :)

ja bede rodzic w raciborzu bo tam pracuje Rozalski :) co do szpitala w rybniku nie mam zdania .. .szczerze to nawet nie wiem czy ktos z moich znajomych rodzil w rybniku :) ale tu dziewczyny sa z okolic i pisaly rozne rzeczy :)

na 'piwko' ... wszystko jest mozliwe :)

Pewnie, NeSSi., nie ma co ryzykować. Trzymaj się i powodzenia. A na dużą i niemiłą panią w rejestracji, najlepszy jest czosnek i woda święcona. ;)

reklama
Nessi - kochana mam nadzieje ze to nie bedzie nic powaznego.lec do szpitala niech cie przebadaja ,nie ma co ryzykowac .Trzymam kciuki :) buzka.

Do góry