reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Nessi- musisz zapytać jak u \Ciebie w szitalu jest. W niektórych mamusia lezy i dostaje juz czyste i pachnące niemowle, w innych sama kąpie i ubiera maleństwo. Najczęściej jest tak że jak szpital daje swoje ciuszki to i sam kapie i ubiera, jak Trzeba mieć swoje ciuszki i kosmetyki, to samemu się dba o dzidzię. Ale to nie reguła.
Znalazłam moim zdaniem fajny artykuł-o szczepieniach

reklama
na nic nie mam dziś ochoty, chyba zakopię się po uszy w kołdrze z ciepłą herbatą i czymś do przegryzienia, i będę oglądać jakieś denne filmy i czekać do 17 na swojego męża...
marzy mi się gorąca, długa kąpiel z masażem...

Ja mam tak samo jak zawsze ubiore sie lozko posciele itd to dzis jeszcze w pizamie i lozko rozwalone zaslony nie odsloniete i zaraz spadam pod koldre i cos przejrzec w tv... ale siedze przed monitorem i normalnie zasypiam.... strasznie chce mi sie spac.... mimo iz w nocy osttanio sie wysypiam okazalo sie ze trzeba troche grzejnik przykrecic i odrazu lepiej sie spi:-)

A co zabrałaś i jak wielka masz torbe ?:)
Ja kupiłam nie dużą i dlatego pewnie mam problemy :/
torba duza nie jest a w srodku sa: reczniki,koszulex3,staniki x2,papier toalet,kosmetyczka,pampersy,custeczki do dzidzi, kapcie,klapki,smoczekwkladki lakt, wiecej rzeczy nie pamietam!!! wychodze z zalozenia, ze nie rodze na koncu swiata i co mi bedzie potrzeba to mi mezus doniesie!!
Aha musze tam jeszcze zmiescic ubrania do meza,

hmmmmm to moze ja jakas dziwna jestem bo mi prakuje podkladow i majtek i miejsce w torbie jeszcze jest!!

hehe bo podklady zajmuja najwiecej miejsca w torbie !!!
i ty juz jestes spakowana ?? bosz ja chyba jakas dziwna jestem ...

Kochane jak to jest po porodzie, w sensie, że daja Nam malca na karmienie a co z przewijaniem ? w nocy trzeba samej wstać i przewinąc, umyć ?

czytalam ze u mnie w szpiutalu /w rydach/ zabieraja dziecko na noc i w nocy dokarmiaja butla /ale ja jak bede miala pokarm to chce miec dziecko u siebie w nocy !! ciekawe czy mi sie uda !!/

To chyba zalezy od szpitala i humoru pielegniarek

no wlasnie ... musze sie wszystkiego podowiadywac jak teraz pojde do szpitala

torba duza nie jest a w srodku sa: reczniki,koszulex3,staniki x2,papier toalet,kosmetyczka,pampersy,custeczki do dzidzi, kapcie,klapki,smoczekwkladki lakt, wiecej rzeczy nie pamietam!!! wychodze z zalozenia, ze nie rodze na koncu swiata i co mi bedzie potrzeba to mi mezus doniesie!!
Aha musze tam jeszcze zmiescic ubrania do meza,

wlasnie w czym maz ma byc ?? bo pisza ze na bialo - koszulka to ok ale spodnie ?????

A teraz witam się, piątek 13-stego to dla mnie jak do tej pory dzień szczęśliwy. W końcu podpisałam umowę z energetyką, załatwiłam za darmo ksero wypisu i wyrysu z planu zagospodarowania przestrzennego, umówiłam się z architektem na 25.11 i odebrałam wyniki wczorajszych badań, które są wprost rewelacyjne. Ani jeden parametr nie jest poza normą, a hemoglobina (mimo, że nie biorę Ascoferu a i o witaminach czasami zapominam) wzrosła mi z 12,1 na 12,7.

Dobrze że wyniki są dobre:tak: A Ty miałaś się oszczędzać!!!

Znalazłam coś takiego:
Pobyt w szpitalu tuż po porodzie | Badz.pl

Powiem Wam, że gdybym miała zaraz po porodzie sama zajmować się dzieckiem to chyba bym spanikowała, nie dość, że człowiek w szoku, oswaja się z nowa sytuacją, bólem to jeszcze strach, że się dziecku krzywde zrobi i czy się da radę go utrzymać po takim wysiłku :confused2:

moj ma jasne spodnie co w lao chodzi i to mu musze wyprac i spakowac;-);-)
a podkladow tez za duzo nie biore bo szwagierka mi mowila, ze piewsze kilka godzin i tak kolo ciebie skacza, myja i przewijaja z wlasnych zasobow:-D:-D a w domu te rzeczy beda lezec wiec w kazdej chwili dojada:tak::tak:

reklama
Witam sie z rana.
Ja was nadrabiam nadal, wczoraj nie skonczylam to dzisiaj mi doszlo kolejne 20 stron:-p
Jestem ciekawa jak tam Marta od blizniaczkow po ostatniej dawce rozkurczacza;-)

lepszy kątek ciasny ale własny :) fajna lokalizacja, ja mieszkam na ruczaju
Och nie mowicie, bo mnie tak teskno za Krakowem. Ja ze Skawiny jestem, ale cale 5 lat w Krakowie spedzilam z racji studiow. Kocham to miasto, mam do niego ogromny sentyment. Tam tez na Kopernika po raz pierwszy zobaczylam swiatlo dzienne;-)

Ja po wczorajszym i dzisiejszym dniu wziełam się za robienie kota do kącika małego, efekt narazie mierny , zobaczymy czy dam radę przed porodem zrobić tego kiciusia , zaczełam dziergać w nocy ale mozolnie to idzie :)

Efekt końcowy ma byc taki:

Sliczny kotek, prosimy o efekt koncowy:tak: Super pomysl!

Pisałayscie o tesiowej jak zwykle temat rzeka to ja zapodam tekst mojej : PO CO NAKLEJKI NA SCIANE (kupiłam takie kolorowe kubusia puchatka tygryska itd ) SKORO I TAK DZIECKO NIE ZWRACA NA TO UWAGI .... :eek::eek::eek:

hehehe no tak najlepiej ubierac na bialo czarno po co kolorowo skoro i tak dziecko nie zwraca uwagi hehe
Akurat pierwsze kolory jakie dzieci widza to biale i czarne. Sa takie maty bialo czarne specjalnie dla malenskich dzieci.

moja szwagierka jak urodziła Wiktorię to ważyła z 80 kg. teraz, po 4 latach, waży 50 i wygląda fajnie, ale jak siedzi zgięta to jej się ta skóra tak marszczy i wylewa ze spodni :baffled:
Czesc brzuch juz nidy ten sam nie bedzie. Ja najfajniejsza skore mam wlasnie na brzuchu ale po porodzie z Alkiem moge juz zlapac kawalek nie tak jedrnej skory. Niby brak rozstepow, fajny koloryt, brzuch cwiczony, ale perfekcyjny juz nie jest (choc tylko ja to widze). Moze niektorym uda sie jednak miec idealny. Za to juz co jak co ale cyce po karmieniu nie wroca naturalnie do tych wczesniejszych. Ot taka cena karmienia piersia;-)

Dziewczyny, ale czy czop może odejść skoro szyjka zamknięta? No i ja żadnej galarety nie mam, tylko mizerny (w sensie ilości) kolorek.

Karnitynka jesteśmy z Tobą, trzymamy kciuki za tatulę i życzymy mu powrotu do zdrowia.

Ja używałam spirytusu jeszcze dłuższy czas po odpadnięciu kikuta. Tak długo aż nie było żadnej ranki ani zaczerwienienia.
Mamo Stacha a czy przy pierwszym porodzie czop ci odszedl wczesniej?
Mnie nie ani wody, ani czop. Czop to dopiero podczas badania szyjki juz przed samym porodem w szpitalu. Podczas skurczy w domu przez caly dzien jedyne co sie dzialo to to, ze toalety gonilam chyba z 5 razy na numer 2, ale wcale nie jakies konkretne rozwolnienie.

Karnitynka, naprawde dzielna babeczka jestes, ze tak swietnie dajesz rade w tej trudnej sytuacji rodzinnej. Godna podziwu.

ale tylko pierwszą część. 2 i 3 już były śmieszne...
ja natomiast polecam jeszcze "shutter", ale wersję japońską, bo amerykańska to już nie to, nie ten efekt :no:

YouTube- Shutter Movie Trailer

To chyba to samo co "The Ring" nie? Jesli tak to mnie osobiscie wersja amerykanska straszyla jeszcze tydzien po ogladnieciu. Jak dla mnie to najbardziej przerazajacy film jaki widzialm w zyciu.

Do góry