reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
potrzebna Ci większa torba :-p
ja biorę dwie, dla siebie i dla małego.

No własnie ja dla małego nic nie musze brać, wszystko daje szpital a ubranka na wyjście mi dowiozą, więc głupio byłoby mi zabierać dwie torby tylko dla siebie, niby to tylko 2 doby a tyle jednak potrzeba rzeczy ehh...

ja biore torbe meza z terningow bo jest duza i wszytsko mi sie tam zmeiscilo...
a powiedzicie mi jeszcze gdzie kupilyscie podklady na lozko??
bo tego mi brakuje i nie wiem czy w aptece sa czy mam zamiawiac przez neta..??

Ja we wtorek w lidlu robiłam zakupy i jadę wózkiem do kasy to moherowe berety biegły, żeby tylko mnie wyprzedzić, zęby by potraciły byleby być w kasie przede mną:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a że mam za dużo wód płodowych więc mam kosmicznie duży brzuch- oczywiście wszyscy- oprócz osób, które powinny go zobaczyć_ przyglądają się mojemu brzuchowi z zainteresowaniem

Oj widze ze kazda z nas doswiadcza dobrodusznosci Polskich moherów :)))

laseczki a wy macie w tym szczecinie wode ??? bo wlasnie w panoramie pokazywali rzeki plynace ulicami szczecina :)

Kurde Mea to ja nawet tego nie wiedzialam ze sie takie rzeczy u mnie dzieja malo tego przysnelam i nawet nie wiedzialam ze jakis deszcz pada ale dzis jestem uziemiona bo moj tramwaj nie jezdzi przez caly weekend do centrum dobrze ze obok mam reala to jakos przezyje a poza tym moj t dzis w nocy wraca jupiiii:)

Witam:) Nim Was nadrobię to piszę co po wizycie u ginki:)

Nasza Kochana Córeczka waży 2.2kg:)) Ma się super, na usg łykała wody płodowe i mnie kopała co idealnie odznaczało się na moim brzuszku:)) Wód płodowych dużo, tak więc super:) Szyjka dalej długa, co prawda troszkę się skróciła, ale mówiła doktorka, że to na tym etapie ciąży normalne. I jest zamknięta. Maleńka ciągle główką w dół i nic nie zapowiada, że zmieni tę pozycję. Ma nisko głowusię dlatego tak idealnie czuję ją na pęcherzu:p Ale po prostu jej tak wygodnie. Infekcji brak:)
Co do stawiania brzuszka powiedziała, że po pierwsze na tym etapie to normalne, jeśli stawianie nie jest bolesne i jak pomaga Nospa to nie trzeba się martwić. I też to stawianie w moim przypadku jest też dlatego coraz częściej bo Mała jest duża jak na moją figurkę, w dodatku ma taką a nie inną pozycję wyjściową i mogę to źle odczuwać na brzuszku. Po prostu mnie Mała uwiera:p

Dowiedziałam się, że lewatywy nie robią w tym szpitalu, ale w domciu bez problemu można sobie zrobić. Podała mi nazwę tej lewatywy o której Wy tu pisałyście. Karolakk kurde zapomniałam zapytać o to znieczulenie, ale napiszę gince maila to na pewno odpisze:) Dostałam skierowanko na mocz i morfologię:)

Jeju super wiesci Georgina oby tylko takie byly ja nie chce zadnych innych sluchac buziolki dla malutkiej krolewny:)

tak bardzo sie ciesze.... niedlugo i my w koncu zaczniemy sie rozpakowywac.. nie moge doczekac sie tego dnia! boje sie porodu ale ten strach przyslania mi to pragnienie ujrzenia malutkiej i wziecia jej w koncu na rece. chcialabym wreszcie zovaczyc jak wyglada, czy bedzie miala wloski czy bedzie łysa... hehe

Ooo odnosnie łysości.. wczoraj znalazłam artykuł w naszej gazecie lubuskiej na temat zabobonów w ciązy i się uśmiałam... najlepsze jest to ze na dole bylo napisane ze żródło informacji zaczerpneli z BABYBOOM :-)

Co do gesatozy to też miałam stracha dlatego skonczylo się to szpitalem dlatego lepiej to sprawdzic. Karnitynko bedzie dobrze bo musi byc:-)
A spoko spoko ja sie w ogole nie martwie bo ani nie mam podwyzszonego cisnienia ani nie mam opuchlizny a wrecz milo ze ginka o wszystkim pamieta a nawet jak cos to lepiej wiedziec i zapobiegac niz sie nie badac i liczyc na cud tylko wlasnie nie wiem jak ten kwas moczowy badaja czy to badanie krwi czy mocz sie oddaje bo nigdy nie robilam?:)

reklama
Cześć dziewczyny.
Nessi- no troche tego jest.... Kurcze, ja podobnie jak mea mam tylko koszulę. I to tez sama jej nie kupiłam, ale dostałam;-) Ale jakoś jeszcze nie odczuwam potrzeby zakupów.
Znów leniwy piątek mi się zapowiada- pranie wstawione, jakis obiad wymyślę i cały dzień dla mnie. Może wreszcie by tak coś konstruktywnego zrobić

Do góry