reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Witam wieczorkiem. No,cos tu cicho,ale za to widze dobre wiadomosci,bardzo sie ciesze:) ja wizyte mam w poniedzialek,to zenujace ale musze POPROSIC lekarza zeby mnie zbadał:eek: chodze do niego prywatnie od czerwca i ani razu tam nie zajrzal..hmmm dziwne nie? Nie wiem nic o mojej szyjce,czy sie tam cos skraca albo otwiera kurna...chłop jest dyrektorem położnictwa a tu taki zonk...
Na pocieszenie zjadłam sobie...uwaga uwaga: ROGALIKA MAŞLANEGO Z PASZTETEM :-D:-D:-D:-D pyyycha hihihi. Miłego wieczorka

reklama
Witam wieczorkiem. No,cos tu cicho,ale za to widze dobre wiadomosci,bardzo sie ciesze:) ja wizyte mam w poniedzialek,to zenujace ale musze POPROSIC lekarza zeby mnie zbadał:eek: chodze do niego prywatnie od czerwca i ani razu tam nie zajrzal..hmmm dziwne nie? Nie wiem nic o mojej szyjce,czy sie tam cos skraca albo otwiera kurna...chłop jest dyrektorem położnictwa a tu taki zonk...
Na pocieszenie zjadłam sobie...uwaga uwaga: ROGALIKA MAŞLANEGO Z PASZTETEM :-D:-D:-D:-D pyyycha hihihi. Miłego wieczorka
jaki kosmiczny doktorek:-)
mnie juz tyle razy tam zajrzeli i tylu lekarzy w szpitalach ze chyba po porodzie bede chdzila do gina raz w roku bo mam dosc;-)

żartujesz prawda?

Witam sie i ja po wizycie:-)niestety ja nie bylam pierwsza:-(wyobrazcie sobie ze bylam tam o 11:30 i bylam 10:szok:a lekarz przyjmuje dopiero od 15:00:tak:wiec 6,5 godziny czekania:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:w miedzy czasie bylam na miescie ale ile mozna chodzic:-(dopiero co wrocilam ale mam calkiem dobre wiesci:-)moja szyjka trzyma ekstra:-)nawet sie wydluzyla o 2 mm wiec sukces:tak:tymbardziej ze ja molo co leze:tak:dzidzia napewno jest synkiem:tak:potwierdzone w 100% wiec u mnie niespodzianki nie bedzie:-)wazy juz 2350 g wiec duuuzy chlopak:tak:z usg jest dwa tygodnie do przodu czyli termin znowu sie przesunal:tak:teraz wyszedl na 23 grudnia:-)o styczniu mam zapomniec:-)lekarz przewiduje ze bedzie na swiecie okolo 37 tygodnia.Moje cisnienie jak zwykle skoczylo u niego ale to normalne:tak:miala 160/90 ale dawka nadal ta sama,jak bedzie sie zwiekszac to mam dzwonic.
Pozatym wszystko w normie,lozysko II stopnia,wody plodowe w normie,przeplyw przez pepowine super,serduszko pieknie bije czyli czego trzeba wiecej:-)waga od ostatniej wizyty +1kg czyli super;-)no i dzidzia jest w polozeniu głowkowym wiec porod naturalny jak narazie;-)

Witam ja już po wizycie u lekarza:-)
O dziwo byłam 1-sza:-)
a więc wiadomości mam takie!!!
Moja Julka szykuje sie do drogi w wielki świat!!!!:-)
Lekarz stwierdził ze mam przyjsc do kontroli za 2 tyg ale pewnie tylu nie wytrzymam bo mala juz zeszla mocno do kanału rodnego i gdybym zaczeła na dniach rodzic to mam dac mu znac i szybko jechac do szpitala:) Takze moze juz w przyszlym tyg będę szczęśliwą mamusią!!!
Jejku jak ja się cieszę:-D:-D:-D:-D:-D

Super sie czyta takie wiadomosci :tak:

Mam pytanie do mam ktore dobrze czuja czkawke dzidzi. Jak czkawkuje to gdzie to czujecie??? Moj niby lezy glowkowo ale ja ta czkawke czuje wyraznie po prawej stronie brzucha. Kurde czy moze on sie poprzecznie obrocil..a wy jak czujecie i jak wasze dzidzie lezà????

Mój syn też leży głową w dół, ale jak ma czkawkę to czuję w różnych miejscach, czasami na wysokości pępka, czasami troszkę z boku. W końcu przy tym klatka piersiowa pracuje a zależy jak dziecko leży, główka w dole ale ciałkiem może obracać przecież.

Kopciuszku super, że wszystko ok.

Ja już w dole czuję nieprzyjemne pseudobóle, wzięłam sobie do serca i obiecuję będę się pilnować. Tak jak pisałam w przyszłym tygodniu będzie teściowa to odpocznę. M też się przeraził. W poprzedniej ciąży nic takiego się nie działo, szyjkę miałam 2,5cm do dnia porodu. :-) Teraz sam mi mówi żebym się położyła albo żebym nie robiła tego czy tamtego. Rzadko mnie tak oszczędza.

A ja zla, zawiedziona i rozczarowana ide gotowac makaron i robic sos pomidorowy z tunczykiem :confused2: Moze kolacja poprawi mi humor (chociaz znajac zycie to pewnie jeszcze moja zgage bardziej rozkreci :confused2:), ehhh

żartujesz prawda?
Niestety nie zartuje...wizyta to usg i pogadanka. W sierpniu w szpitalu lezalam to tam zagládali,ale on..nic. a ja chce wiedziec co tam sie dzieje. Fakt ze mowi czy ujscie jest zamkniete bo to widac na usg,dno maciy itp,ale szyjki nie da sie zobaczyc przrz usg brzuszne. Chyba ze on uwaza ze jak ujscie szyjki jest zamkniete to nie trzeba dalej sprawdzac...

reklama
Niestety nie zartuje...wizyta to usg i pogadanka. W sierpniu w szpitalu lezalam to tam zagládali,ale on..nic. a ja chce wiedziec co tam sie dzieje. Fakt ze mowi czy ujscie jest zamkniete bo to widac na usg,dno maciy itp,ale szyjki nie da sie zobaczyc przrz usg brzuszne. Chyba ze on uwaza ze jak ujscie szyjki jest zamkniete to nie trzeba dalej sprawdzac...
hej ;) ja na fotelu też byłam badana tylko na początku, a tak moje wizyty to : ważenie, ciśnienie i usg :) to wsio !!!

Do góry