reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

nie kumam, nie znam sytuacji zeby przyjeli bez ksiazeczki

moze to tak jak z bezplatnym rodzinnym? u mnie nie jest bezplatny

Tu juz ten temat był poruszany jakiś czas temu- fakt, nie chcą przyjmować bez książeczki bo wtedy za wszystko płaci się z tego funduszu dla nieubezpieczonych. A po co jeśli ktoś ma książeczkę. Ale nie maja prawa odmówić przyjęcia bez książeczki- jeśli odmówią- można poprosić o pisemną odmowę i potem dochodzić swoich praw. Zazwyczaj sama prośba o pisemną odmowę pomaga;-)Ale książeczkę podbić warto- po co sobie robić nieprzyjemności.

reklama
nie kumam, nie znam sytuacji zeby przyjeli bez ksiazeczki

moze to tak jak z bezplatnym rodzinnym? u mnie nie jest bezplatny

nikt nie napisal ze rodzinny..bo porod rodzinny jest tylko wtedy bezlatny gdy szpital ma na to umowe z NFZtem....
jezeli szpital nie ma umowy na porody rodzinne, pojedyncze sale itp to wtedy moze pobierac za to oplaty choc nie musi...
np u nas nie ma umowy na bezplatne rodzinne i nie pobieraja za rodzinny kassy, ale juz za poejdyncza sale po porodzie trzeba zaplacic...

nie chodzi mi o to czy wypada czy nie..ale o to ze nie moze nam nikt odmowic przyjecia do szpitala...

Tu juz ten temat był poruszany jakiś czas temu- fakt, nie chcą przyjmować bez książeczki bo wtedy za wszystko płaci się z tego funduszu dla nieubezpieczonych. A po co jeśli ktoś ma książeczkę. Ale nie maja prawa odmówić przyjęcia bez książeczki- jeśli odmówią- można poprosić o pisemną odmowę i potem dochodzić swoich praw. Zazwyczaj sama prośba o pisemną odmowę pomaga;-)Ale książeczkę podbić warto- po co sobie robić nieprzyjemności.
no wlasnie o to chodzilo nie o to zeby sie sprzeczac tylko o to zeby kazda iwedziala jakie ma prawo i sie nie bala jechac bez!!

fajnie że poruszyłyście tą kwestie ubeezpieczenia. Mam koleżankę w ciąży, 25 tydzień, która była zarejestrowana w urzędzie pracy, wyznaczali jej tam jakieś durne terminy i miała przyjeżdżać sie podpisywać chyba co miesiąc, ale raz nie sie nie stawiła i ją wykreślili, czyli już urząd za nią nie odprowadza składki więc jest w sumie nieubezpieczona. Ale jak pójdzie rodzić to jej nie mogą wywalić ze szpitala chyba ? tak jak w tych ustawach piszą..

no wlasnie o to chodzilo nie o to zeby sie sprzeczac tylko o to zeby kazda iwedziala jakie ma prawo i sie nie bala jechac bez!!

bac to sie nie ma co to i tak mozna zawsze po uregulowac
u mnie w pracy połowa jak nie wiecej pacjentów nie mieli doczynienia z ubezpieczeniem a w szpitalu nie moga odmówic im przyjecia , przebadania

:-) Mi się cos wydaje że czy z książeczką czy bez i tak będę się bała, hihi. Nie no, żartuję, zgadzam się z Tobą.
Mnie ostatnio nie chcieli przyjąć na studencka- tzn nie tyle nie chcieli ile chcieli żebym im inną pokazała- a ja innej nie posiadam;-) Ale problemu nie robili

nikt nie napisal ze rodzinny..bo porod rodzinny jest tylko wtedy bezlatny gdy szpital ma na to umowe z NFZtem....
jezeli szpital nie ma umowy na porody rodzinne, pojedyncze sale itp to wtedy moze pobierac za to oplaty choc nie musi...
np u nas nie ma umowy na bezplatne rodzinne i nie pobieraja za rodzinny kassy, ale juz za poejdyncza sale po porodzie trzeba zaplacic...

nie chodzi mi o to czy wypada czy nie..ale o to ze nie moze nam nikt odmowic przyjecia do szpitala...
o rodzinnym to mi o cos innego chodzilo:)
a z ksiazeczka sie nie martwie, lezy podbita i dostana jak chca

reklama
Do góry