reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Monia na Strzalowskiej na onkologii.

Madziara-kr ja dotrwalam wczoraj do Plagi ale w polowie przelaczylam bo jak byly jakies sceny zgrozy to sie balam i maly mnie kopal to sobie odpuscilam jednak sama w domu nie moge ogladac takich filmow:)
no ja nie dotrwalam do filmu, i w sumie dobrze, ze nie ogladalam bo jak szlam spac to gdzies drzwi sie zamknely a ja juz zawalek ;)

Wrocilam z miasta i mam dosc juz nie jade sama do centrum zajelo mi to ponad 3 godz a czapeczki nie znalazlam ani w smyku ani w 5-10-15 ani w h&m porazka. Za to weszlam do lumpka byla dostawa kupilam nowiutka czapeczke bawelniana z misiem za 2 zl i nowe buciki z owieczkami takie skarpetowe i ogrodniczki nexta piekniusie i pajaca welurowego niebiesciutkiego i jeszcze bluzeczke z ekipa kubusia puchatka jestem zadowolona troche na poprawe humoru:)
No ale powrotna droga to byl jakis koszmar do domu dwoma tramwajami musialam dojechac wiec poszlam na pierwszy a tam kurna tyle ludzi ze na schodach stali i sie nie zmiescilam to musialam kilosa z zakupami zrobic ok potem czekalam pol godziny na drugi bo jakas awaria byla przyjechal prawie pusty no ja oczywiscie plaszcz rozpiety brzuch na wierzchu zeby nie bylo a tam normalnie wojna o miejsca co podeszlam do wolnego to mnie mocher podsiadal chyba z 5 razy juz siadam a tam mi sie doslownie pod siedzenie pchaja i sobie siadaja grrr bylam taka wsciekla i sie tylko na mnie gapia tzn na brzuch i zadowoleni ze im sie udalo usiasc poszlam na tyl do domu pol godziny jazda znowu a ludzi w tramwaju na drugim przystanku weszlo tyle ze na metr kwadratowy chyba z 10 osob koniec nie jade juz sama do miasta bo bezczelnosc mocherow nie zna granic!!!
nieznosne mohery :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ten mega sako jest naprawde wystarczajacy dla doroslej osoby i dziecka :) testowalam :) no i polecam dokupienie drugiej pufki pod nogi - ja tak zrobilam i teraz mi wygodniej :)

Ja też kupiłam sako, ale nie oryginalny, za 160zł, jest bardzo wygodny, no i tak jak Mea pisała w domu jest o niego ciągła walka :-) Czasami siedzimy sobie razem ze Stasiem i też jest dobrze, wcale nie ciasno.

Kobieto leż plackiem, oszczędzaj się i nigdzie nie chodź!!!No i sie nie stresuj, ja wiem jak to jest bo w domu i ja sie denerwuję, wszystko mnie wkurza ale czas poluzować:tak:
Hmmm a może Ci czop odpadł??? Bo skoro ten sluz miał takie zabrwienie to może byc czop.

Dziewczyny, ale czy czop może odejść skoro szyjka zamknięta? No i ja żadnej galarety nie mam, tylko mizerny (w sensie ilości) kolorek.

Trzymajcie kciuki za mojego tate dzis ma zabieg w ostatniej chwili to robia debile nie chcieli go przyjac we wtorek a blagalysmy chyba chcial w lape a mojego T nie bylo ja nie dalam rady dojechac bo to bardzo daleko a moja mama nie umie takich rzeczy zalatwiac chociaz kazalam jej dac kase bo co innego nam pozostalo no i dzis jak mama go nakarmila to wszystko mu wylecialo przez szyje na wylot juz ma dziure ale zrobia mu zabieg i bedziemy walczyc o jego kg ciagle mysle ze jakos to bedzie wiec na dupie tu nie usiedze musze sie czyms zajac i polaze troche. Milego dnia pozniej sie odezwe.

Karnitynka jesteśmy z Tobą, trzymamy kciuki za tatulę i życzymy mu powrotu do zdrowia.

No a teraz mozna pojsc zjesc sniadanko :-)

a mam pytanie do MAM wczoraj bylam swiadkiem jak odpadła pępowinka mojemu 12 dniowemu bratankowi .... i chcialam was zapytac jak odpadnie prawda to robi sie wtedy taka jakby dziurka taka ranka i czy ta ranke tez trzeba przemywac dalej spirytusem i czy mozna wogole bo to juz otwarta rana a nie zeschnieta pepowinka a i oczywiscie jak sie nawet obmyje to co dalej o jak sie zalozy na to bodziak czy cos to przeciez moze sie przykleic albo gazik do tej swiezutkiej ranki........... hmm /?>?????????

Ja używałam spirytusu jeszcze dłuższy czas po odpadnięciu kikuta. Tak długo aż nie było żadnej ranki ani zaczerwienienia.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry