reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

a ja nie biore wcale isoptinu, gin mi kazal odstawic jak tylko bede mogla brac fenoterol bez i generalnie bralam tylko z 4 dni

no co Ty :szok::szok::szok:ja bez isoptinu to bym chyba zawalu dostala :szok: wystarczy,ze wezme fenoterol po 10min a nie po 15-20 i juz mi serce skacze i mokre poty oblewaja przez 1,5godz.:szok::-( Chcialabym przespac te 3 tygodnie, bo naprawde mecze sie strasznie biorac te leki,ale z drugiej strony dzikuje Bogu,że takie istnieja:tak:

reklama
skoro juz o wirusach mowa ... to ja tez zlapalam,,,,, ale wirusa pochlaniacza wszystkiego co pod reka!!!!!!!! no normalnie nie wiem co sie ze mna ostatnio dzieje.... fakt ze staram sie te moje zachcianki jablkami i innymi owocami zaspokajac ale np dzis juz 2 batoniki zjadlam!!!!!!!! reeeeety!!:-) a w dodatku zrobilam zapas na jutro zeby miec co przegryzac:) i w szafce mam paluszki wafelki ciastka kokosowe... prince polo no i ze 2 kilo jablek:)

Zawsze przesadzają...nie zdziwiłabym się, że wymyślili ją (albo aż strach pomyśleć - wynaleźli )wielkie koncerny farmaceutyczne...zarabiają tylko na panice!
tez mi sie wydaje ze przesadzaja, bo ta grypa ma lzejszy przebieg niz zwykla sezonowa, no ale mimo wsyztsko w ciazy lepiej zadnych wirusisków nie załapywać

Zawsze przesadzają...nie zdziwiłabym się, że wymyślili ją (albo aż strach pomyśleć - wynaleźli )wielkie koncerny farmaceutyczne...zarabiają tylko na panice!

ja tak do tej pory mowilam ,ale jak zaczeli tak panikowac to zaczelam wierzyc ,ze moze faktycznie jakas epidemia grozna to jest...:szok:

Jestem juz po wizycie zdenerwowana i wystraszona

Wyrok: skurcze przepowiadajace co 5 min. szyjki prawie brak!
Ubłagałam ja by mnie nie kładła do szpitala na litość dosłownie

dostałam macmiror 500 dopochwowo ( w celu oczyszczenia pochwy z ewentualnego badziewia przed przedwczesnym porodem)
Luteine pod język
Cordafen na skurcze

2 doby do obserwacji w domu, potem szpital

Jestem wystraszona, ja nie miałam problemów wczesniej ze skurczami to co ona nazywa przepowiadającymi i nie wiem teraz jak mam się zachowac, przeciez miesiąc wczesniej było wszystko ok :(:(
trzymaj się Kochana bo masz jeszcze czas:tak:

no co Ty :szok::szok::szok:ja bez isoptinu to bym chyba zawalu dostala :szok: wystarczy,ze wezme fenoterol po 10min a nie po 15-20 i juz mi serce skacze i mokre poty oblewaja przez 1,5godz.:szok::-( Chcialabym przespac te 3 tygodnie, bo naprawde mecze sie strasznie biorac te leki,ale z drugiej strony dzikuje Bogu,że takie istnieja:tak:
ja przez pewien czas brałam sam fenek ale byłam tak potwornie nerwowa,że mało męża nie zabiłam
a teraz jest ok:tak:

naczytałam się o cholestazie i zaczęłam się bać bo mnie nie dość że swędzi brzuch, ramiona kostki to jeszcze twarz i uszy:szok:
nie wiem czy powinnam się bać

ja tez waze 104 i co !!

Ja dobijam do 80 i mnie to przeraża, bo będę ważyć więcej...i pomysleć, że kiedys ważyłam tylko 50...

ja na dzien dzisiejszy waze niecale 67 kilo........... i mam nadzieje ze juz niewiele mi dojdzie....ostatnio przez 6 tyg bylo to 1,5 kilo,,,, to moze i teraz nie zaszaleje,,, chociaz przy tym co teraz zjadamI:):):):):):):-):-)kto wie.............

idz zbadaj..moja mama miala to w ciazy z moja mlodsza isostra i lezala w spzitalu a zeby jej ulzy robili jej jakies kapiele z krochmalu..

ja zapakowalam koszulke taka wiazana, skarpeteczki , bawelniany pajacyck i do tego welurowy pajacyk no i oczywiscie czapeczki rekawiczki i kombinezonik...

mi juz kupili nowy fotelik maxi cosi, dali sporo kasy, i caly czas pomagaja...
a z drugiej strony niestety zero odzewu w tych sprawach....

a ja wrocilam nadroilam was...
i musze powiedziec z jestem wsciekla....
na stronie internetowej regionalenej poradnii patologii ciazy pisze:
"W celu uzyskania porady przyjmujących lekarzy należy przyjść do poczekalni Poradni (parter) przed godziną 10.00. Nie jest wymagana wcześniejsza telefoniczna rejestracja. Prosimy pamiętać o zabraniu ze sobą skierowania, karty przebiegu ciąży i wyników badań, dowodu osobistego oraz aktualnego dowodu ubezpieczenia. "
wiec tak tez zrobilam i pojechalam o 7 rano i czekalismy od 8 juz na miejscu..jako 3 para...
po czym okazalo sie ze limit pacjetow na ten rok jest wyczerpany NFZ im nie placi i juz nie przyjmuja 5 dni w tygodniu tylko 3...
a co gorsza pierwsza wizyta to wznaczenie terminu konsultacji w poradni...
tak wiec nic nie zalatwilam...wyczekalam sie jak glupia i co mi po terminie na polowe grudnia jak ja za 14 dni przestaje brac fenoterol...i wtedy juz moge miec tygodniowe dziecko....

a powiedz mi tak powaznie po KIEGO GRZYBA MIALAS ISC DO TEJ PORADNI ?? to twoj lekarz prowadzacy nie wie jak cie dalej prowadzic ??

reklama
ja brałam fenoterol do niedzieli i po odstawieniu odrazu ciśnienie mi spadło,wcześniej miałam od 140/90 a teraz już normalne 110-120/80 więc ja myślę że to ciśnienie u ciebie jest równeż spowodowane fenoterolem.już niedługo odstawiasz to zobaczysz ulge w cisnieniu i obrzękach ale za to brzuszek zacznie robić swoje
[/COLOR]

sawi dobra kobieto zmien kolor bo sie to strasznie zle czyta !!!

Do góry