reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

dobra ja myje zeby i jade do pracy !! nie piszcie za duzo co bym spokojnie to nadrobila jak wroce !!

zupke zrobie w 10 min wiec obiad praktycznie mam gotowy :)

reklama
ja mam zdecydowana wiekszosc kaftanikow i spiochow bo to wszystko podostawalam wiec tak to juz jest ...

a powiedzcie mi czy wy na body w domu bedziecie jeszcze cos ubierac ?? jakas bluzeczke czy cos ?? bo sie zastanawiam czy taki bodziak dla malej bedzie wystarczajacy /bo pod kaftanik zaklada sie zwykle jeszcze koszulke cieniutka!!/
Ja zawsze zakladalam body na dlugi rekaw i pajacyk np.

Mea,
najczęściej na body pajacyk jeszcze, wtedy jest ok a jak na bodziory śpioszki to na to bluzie, lepiej na niż pod bo łatwiej poprawić jak się zawinie :tak:

I ja się witam po badaniach:-)
Wiecie że u nas nawet nie ma wywieszki że kobiety w ciąży mają pierwszeństwo:szok::szok::szok:
Dobrze że mała mogła zostać z bratem bo byliśmy tam chyba z godzinę!!!! Ludzi tyle że szok!

Asia to my za tydzień w 9 kratkę wskakujemy!?????

a powiedzcie mi czy wy na body w domu bedziecie jeszcze cos ubierac ?? jakas bluzeczke czy cos ?? bo sie zastanawiam czy taki bodziak dla malej bedzie wystarczajacy /bo pod kaftanik zaklada sie zwykle jeszcze koszulke cieniutka!!/

Jak ciepło w domu to i bodziak wystarczy:tak: Dziecko trzeba ubierać tak jak siebie plus jedną warstwę więcej, tą warstwą może byc np kocyk którym przykrywamy:tak: ale to też indywidualnie od dziecka zalezy bo Antka musiałam lżej od siebie ubierać bo się przegrzewał;-)

Ja osobiście nie cierpię pajacyków i śpioszków, teraz jak to kupowałam topatrzyłam narozpinanie i brałam te które się na bok rozpinaja a nie pośrodku i w kroku, szybciej nakładało mi się do przewijania zwykłe spodenki, po prostu denerwowało mnie zapinanie tych napów :no: No ale każda z nas co innego polubi w ubrankach.

Wiecie że u nas nawet nie ma wywieszki że kobiety w ciąży mają pierwszeństwo:szok::szok::szok:
Dobrze że mała mogła zostać z bratem bo byliśmy tam chyba z godzinę!!!! Ludzi tyle że szok!

A ja się wpycham w kolejkę:tak: ale to dlatego że musze leżeć, to tymbardziej nie bede stała i czekała przez godzinę albo dwie.

To ja wam coś powiem:tak:
W zeszłym tygodniu dzwoniła znajoma mojej cioci:tak::szok:, która od lat 10 mieszka na stałe we Włoszech (znajoma nie ciocia:-D) Dzwoniła spytać, czy nie weźmiemy paru ubranek po jej synku, bo niektóre z metkami ani raz nie użyte a jej szkoda wywalić.
No i wczoraj przywiozła pare ubranek tzn 3 wielkie wory na śmieci i 5 pudeł :szok::szok::szok:
Wszystko od 0-3 lat.
Masakra!!! przeglądam ale jakie mam piękne skarpeteczki i rękawiczki niemowlęce i swet6erki w ogóle nie używane, szok~!!!
No i się śmieję, że tak do 2-3 lat zależy jak szybko będzie rósł to Kaja mam ubranego. Jeszcze kurtki i spodnie będę kupowqać ale nie dużo bo też tam są :tak::-D
bożesz, więcej szczęścia niż rozumu

Witajcie u mnie mroźno szare dachy samochodów widać z okna.
Georgina gratulacje!
Ja w nocy spałam nawet nieżle tylko raz wstałam siku. Dziś aplikuję ostatni clotranizulum. I zobaczymy czy upławy wrócą.
Trochę pobolewa mnie brzuszek ale raczej to od strony pokarmowej.

:-):-) Takkkkk dokladnie chyba za 5 dni :)

reklama
Ciężko mi już znależć odpowiednią pozycję do spania:(

Chyba jak kazdej z nas:-D nie no ale naprawde ciezko wyspac sie ...

Laski ile płaciłyście za kombinezon dla maluszka, jaki rozmiar i ile za rożek usztywniany

Ja mam rozmiar 62.... i dałam 50 zł z przesyłka na allegro no ale za uzywany ale stan idealny niewidac ze uzywany wogole.... a za rozek w sklepie 25 zl ... z podusia....

ja mam zdecydowana wiekszosc kaftanikow i spiochow bo to wszystko podostawalam wiec tak to juz jest ...

Wszystko zalezy od dzieciaczkow bo jednemu moze byc poprostu za zimna i wtedy lepiej zalozyc cos jeszcze np. pajacyk tak mysle a inne moze sie przegrzewac i wtedy lepiej sam bodziak i pod jakims kocykiem rozkiem czy w spiworku... tak mysle... bedziemy sprawdzac po karku nasze dzieciaczki.... ;-)

Do góry