reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Hejka)
Chyba jednak nie urodze w tym tygodniu;) Biore fenoterol. Lek. powiedzial co 4 godz, ale ja oczywiscie lykam co 6, bo i tak trzese sie jak galaretka. A smiesznie mi brac leki na nadcisnienie - ten fenoterol podwyzsza mi do 120/80 wiec po raz pierwszy w zyciu mam norme) tylko sie paskudnie czuje. A na obnizenie mam brac staweran. No to biore . Na noc, co by maz spal spokojnie;)))
Po prostu mam wielka niechec do lekarsw, wole pocierpiec niz cos brac.
Nie przyznalam sie, ze zmniejszylam dawke i wczoraj bylo wszystko oki wiec chyba dobrze sobie reguluje...
I w ogole cos nadal nie odczuwam zblizajacego sie porodu. A mowia choc 2 tyg przetrzymac. Nie zdziwie sie, jesli jeszcze przenosze... Niewazne, ja tylko chcialabym byc grudniowka!!!
Ale sie przestraszylam troche, ze to moze byc juz... i spanikowalam, ze nawet wzielam sie za prasowanie i torba gotowa czeka prawie kompletna. Wlasciwie nie jestesmy jeszcze gotowi - ani lozeczka ani wozka na miejscu, wszystko sie odklada przez... laptopa, na ktorego czekamy juz miesiac (trzeba wywalic stary sprzet i przemeblowac pokoj co by sie zmiescilo spanko dla synka)
Trzymajcie sie dzielnie! Bede wpadac co jakis czas, na ile mi szanowny internet pozwoli :baffled:

reklama
i znowu ja pierwsza.. :p
Georgina swietne wieści :) no i Perełka prześliczna. :)
możesz być dumna z takiej brzoskwinki :p
tak se czytam.. ja tu panika z hemoglobina 10 a Kasia ma 7.3 :O
Cherie dasz rade kobieto :) grunt to pozytywne myslenie :)

Ania, a Ty to nająś bezsennośc cierpisz?;-) Kurcze, chciałam dziś wstać wcześniej ale ja to ostatnio mam mega śpiocha....

Dzien dobry:-)stukam sie herbatka i zaraz znikam na zakupy bo w lodowce przestrzaly sie zrobily:-Dmusze dzisiaj jakies ciasto zrobic i chyba to bedzie 3 Bit:tak:pychota:-)
Witajcie:)
poczytywałam Was troszke wczoraj,ale wszystkiego nadrobić nie zdążę, idę wziąć prysznici śmigam na wizytę do gina :) ( swoją drogą to pierwsza wizyta na której nie będzie ze mną mój mąż). Mam nadzieję że jakieś zdjęcia z usg wyszarpię od niego :) no i przede wszystkim oby maluszek był zdrowy a moje wyniki badań dobre! Miłego Dnia Wam życzę, za oknem piękny dzień się zapowiada:)

Ja jeszcze w tej ciazy nie bylam na zadnej wizycie z mezem,:no:i jakos mi tak jest dobrze:tak:w pierwszej ciazy byl tylko raz kiedy mielismy dowiedziec sie plci ale corunia chyba sie zawstydzila:tak:
Powodzenia na wizycie;-)i samych dobrych wiesci;-)

witam sie z rana :) maz spi po nocce a ja musze troche ogarnac kuchnie i zrobic jakies sniadanko :) potem jade do pracy zawiezc L4 /i zobaczyc czy wszystko stoi na swoim miejscu!!/ wiec pewnie wroce kolo poludnia :)

witam się z ranka ..... jeju zrobcie cos zeby ten listopad juz przeszedl szybko:-) i zeby byl juz grudzien ,,,,, :-)

Wasze dzieciaczki w brzuchach też reagują na wasze "pukanie" do brzucha ? ja już tyle razy sprawdzałam, i mój reaguje :))) jak długo się nie rusza, to go dotykam tak mocniej palcem tam gdzie podobno ma pupe, da się wyczuć coś twardego zresztą w tym miejscu, i za chwilę już oddaje :))))) to niesamowite mieć z dzieckiem kontakt jak jest ileś tam warstw w brzuchu. Cud natury normalnie, ahh jakie to cudowne :))) nie mogę przestać się rozczulać i zachwycać :))) a co dopiero jak się urodzi, takie śpiące maleństwo, tylko całować i całować :))))) ja chce już grudzień jejejejeee

To tak samo jak u mnie .... zawsze jak sie martwie ze sie nie odzywa zbyt dlugo popukam popukam i otrzymuje odpowiedz " mamo spie.... przestan pukac" :-D

Potem Was nadrobię, teraz wieści z 3D:)

Martynka dalej jest Martynką, 5y raz potwierdzona płeć, zresztą na 3D to tak wyraźnie widać, że ślepy by zauważył;D Maleńka waży 1971g:) Ładnie przybrała, 12.10 ważyła 1600:) Fotek ma masę oraz płytkę. Na płytce fot 35, wydrukowanych trochę mniej bo wiadomo;D Szkoda papieru;D Powiedział doktorek, że jeszcze żadna dziecinka tylu zdjęć u niego nie miała robionych;D
Co jeszcze.. Mała główkowo dalej:) Liczę, że tak zostanie:) Wody płodowe prawidłowe, tzn ilość. Wszystkie przepływy krwi w normie, czyli pępowinkowe itd. Calutka jest zdrowa, nie ma się czego uczepić:) Podobno podobna do mnie;D Na usg spała, ale przez sen się uśmiechała, ziewała, robiła rozkoszne minki;D Tuliła się do pępowinki wpierw a potem jak usłyszała głos mojej mamy (niestety Mój nie mógł z nami jechać) by usteczka pokazała to od razu pokazała hehehe:D Oj zadowolona ogólnie jestem:) Mała ma niezłe pucołki na twarzy:p Ale ogólnie pulchna nie jest jak patrzę na jej fotki nóżek. Stadium łożyska 2/3:) Jak wokół siebie oporządzę to wrzucę fotki do Albumu:)

Super super wieści ...... :-)

kurcze zeby to moje dzieciatko tak slicznie przesypialo nocki jak teraz ... pobuszuje do 23 czy chwile dluzej potem z mamusia usypia /przytulona do Matyldy - czy tez Matylda do niej :)/ i budzimy sie grubo po 8 :)

Dzien dobry:-)stukam sie herbatka i zaraz znikam na zakupy bo w lodowce przestrzaly sie zrobily:-Dmusze dzisiaj jakies ciasto zrobic i chyba to bedzie 3 Bit:tak:pychota:-)

Ja jeszcze w tej ciazy nie bylam na zadnej wizycie z mezem,:no:i jakos mi tak jest dobrze:tak:w pierwszej ciazy byl tylko raz kiedy mielismy dowiedziec sie plci ale corunia chyba sie zawstydzila:tak:
Powodzenia na wizycie;-)i samych dobrych wiesci;-)

NO a ja własnie wcinam 3 bita:tak: oczy;-)wiście ciasto:-) Pychotka!! Opycham sie puki mogę:-D:-D:-D

Ja też w tej ciąży ani razu z mężem na wizycie nie byłam, jakoś nie pasuje iśc nam razem.

reklama
A mój dzidziuś się przekręcił.Po prostu odwrócił się w drugą stronę, spać nie mogłam w nocy bo tak buszował;-)

Do góry