reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

CZESC WSZYSTKIM WITAM SIE W SOBOTKE!!! i tak wczoraj piateczek miną jakos szybko .... a dziś bedziemy robic ta pizze z męzem co nowamagda przepis podala no zobaczymy czy wyjdzie :-p a co do cmentarzy to tez z męzem jedziemy jutro :-) na spacerek .....

Kolderki tez przepieracie? Ja raz wsadze do pralki zeby tak nowoscia nie smierdzialo. Kurna,ku0m jakas kolderke w ikei...fajna i wogole ALE taki wymiar ze nigdzie nie ma poscieli na to oprocz w ikei oczywiscie...a najblizej ikea 200km od nas haha. Jeden komplet ktos na allegro wystawia i jutro sie aukcja konczy,,,za posciel z przescieradlem z gumka 24 zeta,a przesylka 12 zeta,co za biznes....no ale musze to zamowic.
A ile razy nowe ciuszki sie pierze??? Dwa lepiej?

Ja Tylko prasowalam poszewki .... ale nie prałam ich ... a nowe ciuszki te co do ciała to raz moim zdaniem sie pierze a te co nie sa do ciała to ja wogole nie bede prała oo.o bo nie widze potrzeby ... tylko te do ciała

Czesc laseczki ja sobie Was nadrobilam a moj kotek pojechal z dlugasna lista do reala chyba wroci za 2 godziny hehe bo nie wie co gdzie lezy a dzis sobota plus jutro swieto az mi go szkoda hihi Dzis w koncu gdzies wychodzimy idziemy do znajomych robie salatke gyros z naszego watku nigdy nie jadlam mam nadzieje ze to dobre wyjdzie:) Na obiadek marcheweczka z groszkiem i sosik z ziemniaczkami mniam. Tez mnie jakis katar znow chwycil i kichanko ale mam nadzieje ze przejdzie. Zycze wszystkim milego weekendu ale ten czas leci normalnie szok.

Leci czas leci jak cholerka ....

Ja wietrzyłam kołderki i poduszki a ciuszki prałam w jelpie a potem w płatkach mydlanych.:tak:

Ja raz w płatkach mydlanych prałam ....rozrabiałam z ciepła woda i sru do pralki :-)

reklama
ja wszystko piore raz !! bez przegiec !! a co do ikei to tam zwykle tak to wyglada ze wymiary maja swoje ... i to jest kicha ...

Ja teraz raz wypiore, a gdzies z 2 tyg albo tydzien przed porodem drugi raz, teraz zeby smrod nowosci zniwelowac,a pozniej zeby je odswiezyc. Mam dalej kurz z remontow i chocbym nie wiem gdzie je schowala to zawsze cos tam dojdzie. A tak to beda swieze dla dzidzi. Nooo a ta ikea to porazka...najblizej mamy do krakowa, tak samo jak serwis auta...byle pierdola sie zepsiuje i trzeba do krakowa auto ciagnac...nie sadzilam ze z ta kolderka taka porazka tez hehe. Ok,ide wieszac malutkie ubraneczka. Pierzecie w standardzie 40 lstopni? Mam w sumie jakas funkcje do prania dla dzieci ale musze poszukac instrukcji to zobacze co to za wynalazek ta funkcja.

Gdyby któraś z Was chciała kupić pieluchy ekologiczne, wielorazowe to polecam Pielucha pieluszka wielorazowa ekologiczna nowa (801220684) - Aukcje internetowe Allegro

GDYBY KTORAS Z NAS CHCIALA KUPIC TO WIE GDZIE MA TAKICH PIELUCH SZUKAC:wściekła/y::-D

Jak tak sobie czytam na forum o grudniówkach co mają nakaz leżenia to się zastanawiam czemu dostają leki, a ja mam tylko witaminy i magnez z potasem i leżeć, mimo iż mały tak nisko i jest niewielkie rozwarcie. Może nie jest ze mną tak źle?

Ja tez tylko na magnezie i Filomagu B6:tak:tez mam rozwarcie i moj synus sie pcha na swiat.Najwazniejsze ze nie ma zadnych skurczy i bolesci brzuszka:tak:a po drugie to mi sie wydaje ze mi gin nic nie chce dac bo wie jak bylo przy poprzednim porodzie:tak:chyba mi nie jest nic innego potrzebne:no:Tobie widac tez;-)

Dobry Mąż:tak:
A na obiad do Ciebie na gołabki można się wprosić??;-):-D

Mozesz smialo wpadac:tak:robie tego mase:tak:zawsze robilam z kg ale teraz wzielam dwa:-Di troche pomroze bo jak pojde do szpitala to maz musi cos jesc nie:-D;-)wlasnie czekam bo kapusta sie parzy;-)

Czesc laseczki ja sobie Was nadrobilam a moj kotek pojechal z dlugasna lista do reala chyba wroci za 2 godziny hehe bo nie wie co gdzie lezy a dzis sobota plus jutro swieto az mi go szkoda hihi Dzis w koncu gdzies wychodzimy idziemy do znajomych robie salatke gyros z naszego watku nigdy nie jadlam mam nadzieje ze to dobre wyjdzie:) Na obiadek marcheweczka z groszkiem i sosik z ziemniaczkami mniam. Tez mnie jakis katar znow chwycil i kichanko ale mam nadzieje ze przejdzie. Zycze wszystkim milego weekendu ale ten czas leci normalnie szok.

Milego wyjscie do znajomych;-)a mezowi rzeczywiscie mozna wspolczuc:tak:

A ja miałam na odwrót...przepisał mi magnezin a jak mi się skończył posłałam M się zapytać do apteki czy jest coś podobnego ale żeby było łatwiejsze do przełknięcia...i dała mu MGB6 ale jak usłuszałam że maminaczej dawkować i sto innych rzeczy to dziś weszłam do apteki innej żeby kupić magnezin...i pytam się aptekarza czym to się różni...ponoć magnezin to lrk a MGB6 suplement diety i że samemu lepiej nic nie zmieniać!

Ja jeszcze dodaję miazdzony czosnek

Ja biore Aspargin.
Moj gin twierdzi ze nie da sie przedawkowac magnezu:no:wiec nie rozumiem?!

Normalnie jestem w szoku !!!!!
Byla bratowa moje Jarka u nas i zapodala ze tesc dzwonil i mowil ze nagotowal caly gar bigosu i co by przyszla i se wziela ....Kawaj ch..ja bo do mnie nie zadzwonil ahahahahah ( wielce obrazony jest debil ) az mi sie przykro zrobilo bo takiego smaka sie mi narobilo ze mi sie plakac zachciialo !!!!!! Maz wrocil wczoraj z pracy i mowie ze jego tatus nagotowal bigosu i ze o mnie of kors nie pomyslal ze ciezarnej sie nalezy !!!! A ja tak bym zjadla ze szok !!!!!!!!!!!!!!!!!!
I gdzies to moj ojciec slyszal ,dzis Jarek z moim ojcem pojechali na zakupy i dzwoni moj tato i pyta " asia a ten bigos to chcesz ze slodkiej kapuchy czy z kiszonej :szok::szok::szok:" Mama mija of kors ze kwasu mi sie chce ahahhah .NO i takim oto sposobem tesc moze se pomrozic ten gar bigosu bo bede miala swoj a moj ojciec robi wprost rewelacyjny bigos !!!!!!! OOOOOOOOO !

I zeby jeszcze bylo fajniej ,poszlam na zywiol i mowie :" Tatoooo a moze byc wyczarowal jeszcze tego twego drozdzowca ze sliwkami z kruszonka na kolacje ,bo tak mi sie chce"A wierzcie mi moj ojciec piecze tylko jedno ciasto DROZDZOWE ale jest wprost rewelacyjne !!!!!
NO i takim oto sposobem dzis mi podogadzaja troche ahhaah !
juz mi slinka leci na mysl o bigosie a pozniej na kolacje cieple ciasto zrozdzowe z kubkiem kakaooooooo MNIAM !!!!!!!!!!!!!!!

Ale masz fajnie:tak:tez bym zjadla bigosiku:-:)tak:

Do szpitala bierze się spirytus nie wiecie ile trzeba?100ml czy 200??Ja wiem tylko tyle że 70% bo taki jest bakteriobójczy.

Pierwsze slysze:szok:przeciez w szpitalu maja spirytus do pepuszka:tak:

Ja teraz raz wypiore, a gdzies z 2 tyg albo tydzien przed porodem drugi raz, teraz zeby smrod nowosci zniwelowac,a pozniej zeby je odswiezyc. Mam dalej kurz z remontow i chocbym nie wiem gdzie je schowala to zawsze cos tam dojdzie. A tak to beda swieze dla dzidzi. Nooo a ta ikea to porazka...najblizej mamy do krakowa, tak samo jak serwis auta...byle pierdola sie zepsiuje i trzeba do krakowa auto ciagnac...nie sadzilam ze z ta kolderka taka porazka tez hehe. Ok,ide wieszac malutkie ubraneczka. Pierzecie w standardzie 40 lstopni? Mam w sumie jakas funkcje do prania dla dzieci ale musze poszukac instrukcji to zobacze co to za wynalazek ta funkcja.

jak bym miala przed porodem drugi raz przezywac to prasowanie to chyba bym ducha wyzionela!!!! popakowalam to w woreczki zeby sie nei kurzylo i zostawie w spokoju !!! potem tylko powyciagam do szuflady i bede gotowa do przyjecia malenstwa w domu !!

reklama
Do góry