reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
anko jak cie to pocieszy to ja tez to żelazko łykam :) a ja mialam troche wyzsza hemoglobine bo 11,8 !! ale ponoc dziecko teraz bedzie zbierac zelazo dla siebie wiec sie mu przyda :)

Georgina co do twoich upławów to ja mam podobne zabarwienie i jak ginka obejrzała szyjke i pochwę okazało się że infekcja grzybiczna choć upławy nie mają żadnego zapachu.
Jak zapomnę założyć wkładki to śluz mam albo przezroczysty albo delikatnie kremowy. Może po paru godzinach jak mam wkładkę założoną to kolor się zmienia na beżowy.. Kto to wie. Nie zmieniam aż tak bardzo często bo nie widzę takiej potrzeby. No nic, 12.11 mam wizytę i zbada mnie dopochwowo, okaże się.

dzień dobry!

tragiczną noc miałam, koszmary okropne mnie dręczyły, krzyczałam, płakałam przez sen Remiś mój mnie uratował na szczęście. do tej pory roztelepana jestem. skurcze konkretne mnie nękają, ale je ignoruje ;-)
w trakcie pakowania jestem bo jedziemy na weekend do moich rodziców. w czoraj mąż mój całą górę domu posprzątał, obiad wczorajszy jest więc mam luz
.
odebrałam wyniki moje no i niestety hemoglobina 8,9! żelazo biorę codziennie piję 0,5l soku z buraków, brokuły,szpinak, wołowinę, wątróbkę i nic! czerwone krwinki 3,15! a białych 15,7 no kurde trochę się znerwiłam! w poniedziałek jadę o mojej dr ciekawe co powie.
ok nadrobię trochę co napisałyście

U mnie juz ciasto siedzi w piekarniku:tak:teraz zabieram sie za golabki;-)i powiem wam ze maz mnie wyreczyl:-)pojechal z tesciowa na cmentarz bo powiedzial ze ja w zadnym wypadku nie pojade pastowac pomnika:no:
:-(Dziś 3 dzień mojego ''dziwnego przeziębienia'', które o dziwo wyglada na zatoki, schodzi mi ropa :/ do tego zaczynam sucho coraz częściej kasłać, ból gardła nie mija a wręcz jest chyba bardziej rozwiniety proces zapalny:-(nie mam gorączki tylko osłabienie,nie mam w ogóle smaku ani nie czuję zapachów,
Co na suchy kaszel w ciąży jest dobre ?:-(

U mnie przeziebienie ciagnie sie juz 3 tygodnie:-(i jeszcze nie przeszlo,nadal mam kaszel.Bylam u doktorki i przepisala mi syrop Bronchicum,powiedziala ze jest bezpieczny w ciazy ale ja jak przeczytalam ze jest z alkoholem to nie zazywalam,teraz jak bylam u gina powiedzial ze to najlepszy syrop i smialo moge go stosowac:tak:przepisal mi tez antybiotyk mimo tego ze pani doktor powiedziala ze nie jest potrzebny:tak:lepiej sie wyleczyc niz ciagnac to nie wiadomo ile.Mam tez przepisane tabletki do inhalacji,tabletki Ascorutical.
Syrop z cebuli jest dobry ale mi nie pomogl:no:chyba za bardzo juz zaatakowalo.
A i od tego kaszlu moje rozwarcie jest takie ze juz mam głowke dzidziusia w szyjce ale czesc szyjki trzyma dobrze.

Kopciuszku i NeSSi a jak tam wasze brzuszkowe samopoczucie? Zastanawiam się czy taki mały pół godzinny spacerek z mężem mi nie zaszkodzi, bo muszę co nieco dokupić do szpitalnej torby. Jak myślicie?

Moje samopoczucie brzuszkowe jest nawet calkiem dobre:-)na spacerki chodze wiec mysle ze ty tez mozesz troszke sobie relaksu zapodac;-)

No chyba niepoważnaby była:-(

Marzka zależy jak się czujesz na siłach, ja cmentarz sobieodpuszczam i wszelkie dłuższe spacery bo pozniej bardzo źle się czuję.

Niestety tak sobie myslala:tak:

A ja sobie jestem w trakcie sprzątania. Mój odsypia nocki, mamusia obiecała zaraz wpaść ze świeżym pieczywem dla nas na weekend i z ciastem pijakiem (moje ulubione:p) to sobie podjem.
Zauważyłam, że od paru dni moje wkładki jak je wymieniam są beżowe ze śluzu. Mam nadzieję, że to żadna infekcja, nic mnie nie piecze ani nie swędzi. Już nawet sobie ostatnio wmówiłam, że może mi się wody sączą haha. Ale bez przesadyzmu;>

Mi tez sie wydaje ze to jaksas infekcja:tak:moj gin profilaktycznie przepisal mi Gynalgin na przygotowanie czystego wyjscia dzidziusiowi:tak:

:( ja jednak nie zbyt dobre wieści ..
na morfologie spojrzałam tylko ot tak i nie zauwazylam...
hemoglobina 10,2.. gin mi przepisal Tardyfoner czy cos taiego..
Nikola póki co jest Nikolą :) dośc upartą bo sobie siedzi głową do góry.. jesli do nastepnej wizyty za 3-4 tyg sie nie odwróci to..CC.. ;/
szyjka długa zamknieta.. wiec wszystko ok..
no i waga... olbrzym z niej jakiś bo wazy 1700g :O

ogolnie nie jest tak zle ale ta hemoglobina.. dodam ze na poprzednich badaniach miałam 13,5 :(

no i przez ta hemoglobine nie zapytalam o szpital.. ;/

Tez mam Tardyferon i mi ladnie sie podnioslo zelazo:-)mimo tego gin kazal zazywac dalej.
I najlepiej zazywac go na minimum 1 godz przed posilkiem lub dwie godziny po.
No i po lamce czerwonego witrawnego wina podobniez pieknie sie zelazo wchlania;-)

Mnie cos czasem poleci jak cos ciezszego podniose albo sie zmecze:.jakies gèste mleczne cow,ale to pewnie nie infekcja bo nic nie swedzi ani nie piecze,pozatym mam tak od poczatku ciazy. Tez tak macie przy wysilku??

Ja tez tak czasami mam ze przy wysilku jest tego sluzu troche wiecej,to chyba normane:tak:

Jak zapomnę założyć wkładki to śluz mam albo przezroczysty albo delikatnie kremowy. Może po paru godzinach jak mam wkładkę założoną to kolor się zmienia na beżowy.. Kto to wie. Nie zmieniam aż tak bardzo często bo nie widzę takiej potrzeby. No nic, 12.11 mam wizytę i zbada mnie dopochwowo, okaże się.
Zgadza się po pewnym czasie kolor się zmienia u mnie też są przejrzyste, lub kremowe a potem ciemniejsze na wkładce. Ginekolog sam ci określi, u mnie jest zagrożenie porodem przedwczesnym więc dlatego muszę szybko to wyleczyć.

Jak tak sobie czytam na forum o grudniówkach co mają nakaz leżenia to się zastanawiam czemu dostają leki, a ja mam tylko witaminy i magnez z potasem i leżeć, mimo iż mały tak nisko i jest niewielkie rozwarcie. Może nie jest ze mną tak źle?

reklama
Do góry