reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Witam się!
kopciuszku, Marzka- będzie dobrze, przetrzymacie tyle ile będzie trzeba!
Pauluś nie martw się tak tą cesarką, niektóre dziewczyny naprawdę sobie chwalą to rozwiązanie.
wojtysiowa no nie oby nie dziś, zaciskaj mocno nogi!
Asia na twoim miejscu gdyby powtórzyła się taka sytuacja to pojechałabym na Izbę Przyjęć, żeby mnie podpięli pod ktg. Podobno ktg czasami pokazuje skurcze, których dziewczyny nie czują. Lepiej chyba sprawdzić.
Purchawka ja jakieś 2 tyg temu miałam podobny ból jak na miesiączkę, też nie czułam skurczy i ginka powiedziała, że jak się będzie przedłużać to lepiej podjechać na IP i sprawdzić co się dzieję. No i z tą kąpielą to chyba też niegłupi pomysł.
NeSSi kuruj się!
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!
A ja mam pytanie: czy któraś słyszała coś o skróceniu drugiej fazy porodu? Bo mam takie zalecenie od kardiologa i nie wiem jak to może wyglądać.

JEJU ALE DOSTALAM WIADOMOSC :wściekła/y: MOJA PRZYSZLA BRATOWA KTORA JEST W CIAZY 3 DNI PO TERMINIE I MUSZA JEJ POROD WYWOLAC BO DZIECKO JEST JUZ DOSC DUZE KURNA MUSI LEZEC NA KORYTARZUI TO W NAJGORSZYM SZPITALU JAKA JEST LUBARTOWSKA PONOC SYF BURUD ITD NIEWIEM MOKA JAK TY MOZESZ TAM RODZIC BO W CALYM LUBLINIE NIE MA MIEJSCA NIGDZIE NO paranoja !!!! ale trafila na dzien wszedzie sie rodza dzieci i przeludnienie ehh ....

No ja się trochę przespałam i ból jakby minął, choć ja podejrzewam że winowajcą jest mały bo bardzo mi walcował a jak przestał się rozpychać to przestało boleć, dziwne :confused::confused::confused:

A ja mam pytanie: czy któraś słyszała coś o skróceniu drugiej fazy porodu? Bo mam takie zalecenie od kardiologa i nie wiem jak to może wyglądać.
Czesc kobietki!
Ja chce skrocic te druga faze.. ja chce... jak dotad rodzilam tylko do pierwszej i nie wyobrazam sobie tego przeciskania glowki, jak ona tam miedzy nogami sie przecisnie... tak niby nie mysle ale troche sie boje wiec jak ktos wie jak to skrocic to tez poczytam ;)
Bylam dzis u gina - na TKG. I okazalo sie, ze grozi mi przedwczesny porod. Skurcze regularne (a juz dawno mu mowilam ze sa silne i czeste!) - w ciagu pol godziny 3 razy... no i przepisal mi garsc lekow i w poniedzialek do kontroli. Szyjka w porzadku, ciekawe czy to naprawde takie grozne... nie czuje, zebym miala zaraz rodzic ;) Najwazniejsze, zeby jeszcze te dwa tygodnie przetrwac a potem bezpiecznie. Wolalabym w grudniu i to bedzie wczesniej jesli na poczatku - termin mam na 12.12. To ja poprosze 1.12...i nie wczesniej)))
Przepisal mi m.in luteine ale tam nie pisze nic o skurczach, za to moze powodowac jakies depresje... jeszcze tego mi brakowalo na koniec.
Trzymajcie sie cieplo

JEJU ALE DOSTALAM WIADOMOSC :wściekła/y: MOJA PRZYSZLA BRATOWA KTORA JEST W CIAZY 3 DNI PO TERMINIE I MUSZA JEJ POROD WYWOLAC BO DZIECKO JEST JUZ DOSC DUZE KURNA MUSI LEZEC NA KORYTARZUI TO W NAJGORSZYM SZPITALU JAKA JEST LUBARTOWSKA PONOC SYF BURUD ITD NIEWIEM MOKA JAK TY MOZESZ TAM RODZIC BO W CALYM LUBLINIE NIE MA MIEJSCA NIGDZIE NO paranoja !!!! ale trafila na dzien wszedzie sie rodza dzieci i przeludnienie ehh ....
W Poznaniu podobno tez brak miejsc i odsylaja nawet poza miasto. Brak mi wyobrazni, ja w panice bo rodze a tu pa pa prosze do Nowego Tomysla, moze tam przyjma... Jakby co urodze na schodach. W Poznaniu oczywiscie. Moge wziac ze soba materac, spiwor albo nawet lozko rozkladane;)

Ja też mam luteinę dowcipną ona ma zapobiegąć przedwczesnemu porodowi i rozwarciu ale w moim przypadku nie zadziałała tylko podrażniła pochwę i spowodowała infekcję

reklama
Ja też mam luteinę dowcipną ona ma zapobiegąć przedwczesnemu porodowi i rozwarciu ale w moim przypadku nie zadziałała tylko podrażniła pochwę i spowodowała infekcję
To ja sobie podaruje te luteine. Mam jeszcze tuzin innych przeciwskurczowych, w tym dopochwowych. Ponawtykam sie tym wszystkim i jeszcze zaszkodzi...

Do góry